Rastrova mapa 1:10 000

Vsimli jste si, ze na internetu se da najit rastrova mapa 1:10 000, ktera je jednou z vrstev pouzitych v mape Topo Czech 2Pro? Zajimave je, ze v rastrove podobe jsou vrstevnice dokonce po 2 metrech, a mapa obsahuje i budovy, coz se muze dost casto hodit.

Ze tato mapa je opravdu zdrojem Topo Czech se da poznat napr podle toho, ze 2Pro ma v nekterych mistech vrstevnice prerusovane, jsou to ty mista, kde v rastrove mape je vrstevnice prerusena zaznacenim uvalu, ktery vsak v 2Pro chybi uplne.

Myslim, tedy ze se do roka a do dne muzeme tesit na mapu Topo Czech 3ProPlus, ktera bude stat 5999kc, bude mit vrstevnice v nejvetsim priblizeni az po 2 metrech, domecky a par dalsich veci. Picodas nam ten komfort holt pekne davkuje, abysme nemeli to nejlepsi hned, ale prihazovali postupne po dvoutisicovkach:)

A jeste prislusny vyrez Topo Czech 2Pro

Jsou zde dvě věci. Na rozdíl od lidí, kteří si desítkovou mapu stáhnou z netu, musí Picodas za jednotlivé vrstvy ZABAGEDu docela tvrdě platit. Schválně si najděte ceník, to jsou milionové položky.

Důvodem, proč dnes nejsou v Topo Czech 2 budouvy, je právě cena. Tato vrstva patří mezi ty hodně drahé.

Druhá věc je, zda by takto podrobná mapa byla použitelná na malém displeji přenosného přístroje, a zda by její zobrazování zvládl procesor.

Před pár dny jsem dělal v Picodasu rozhovor na téma Topo Czech. Ještě nikde nevyšel. Další směr vývoje mapy ale nebude v přidávání dalších detailů. Cílem teď bude kvalitativní vylepšování a zpřesňování.

No tak to je mazec :slight_smile: a kde že se dá ta rastrová mapa sehnat? nebyl by nějaký odkaz prosím :wink: a pokd by byl rpblém se zveřejněním zde tak pls na mail [email protected] nebo aspoň nějaká nápověda kde jí najít, dík moc

Jasne, ja nerikam ze to vsechno potrebujeme, a ze to nase zejmena 60CSx utahnou a pohodlne pro nase oci zobrazi. Chtel jsem jen poukazat na to, ze ty mapy existuji, a je jen otazka co nam kdo nabidne, a kolik my budeme ochotni zaplatit.

Samozrejme ze na garminu je 10metrova souradnice az moc, ale v mapsourcu pri planovani a v garminu pri zoomu se docela hodi. Stejne tak budovy.

Dal taky predpokladam, ze stejne tak jak se zrychluji pocitace, mobily i PDAcka, tak se budou zrychlovat i procesory garminu, a v budoucnu utahnou zobrazeni vic dat.

No některé detaily by to ještě potřebovalo. Například ploty obor a průmyslových a jiných areálů.

Docela zajímavá informace by byla, kdy bude první kolo upgrade PRO verze.

Mám v GPS zatím jak Atlas7, TOPO 1.2 i TOPO 2 a budu porovnávat.

Fakt je, že v PC je verze 2 PRO lepší, ale systém zobrazení v GPS mi zatím úplně nesedl a brzo začnu zkoumat možnosti přetypování některých prvků v mapě.

Nějaké detaily přibudou, to je jasné. Picodas uvažuje o zákresu budov a chtěl by vylepšit hlavně rozlišení různých typů ploch.

Na clanek s Picodasem se kazdopadne tesim. Mluvime tady o verzi 2.2, ktera by mohla prijit v radu mesicu nebo mluvime o verzi 3.0, kterou bych cekal v radu let?

Nejsou žádné veřejné časové plány. Picodas měl teď trochu horší půlrok z pohledu firemní administrativy. Měnili se vlastníci, firma se přestěhovala. Teď je prioritou dořešit informační systém pro dealery, a podobné systémové záležitosti. Nevím, na kdy se změny v mapě chystají, ale osobně bych si tipnul, že to bude třeba příští rok.

Doufám, že nikde potom nenajdu, že "Picodas slíbil update na začátku roku 2009". Jde jen o můj názor. Picodas podle mě už nikdy žádný termín neslíbí, protože když se pak z objektivních důvod objeví malé zpoždění, dostanou to sežrat.

Ale Picodas prece termin nove mapy oznamil sam,pak tedy mohl malinko termin upresnit,objektivni duvody a tak,na svem webu. Jinak ja spokojenost.

Ta rastrová mapa je fakt super. Používám ji v Ozim na PDAčku a nemá to při hledáni chybu. Bejt to na Garminovi, tak do toho jdu hned.

Muzete sem soupnout nejaky odkaz na tu zazracnou mapu, please? Ja nasel jen mapu v katastru nemovitosti, ta ma take vrstevnice po dvou metrech. Jinak se mi nic podobneho najit nepodarilo. Diky.

no skoušel jsem hledat a našel jsem balík rastrových map, ale mělo to 11GB, tak jsem do toho nešel. Adresu bohužel neznám, ani nevím, jestli to tom ještě bylo. Hledal jsem v Goooglu s přidáním slůvka warez :wink: a pak na W.A.R. tak tam někde to skus.

11GB to je ono. skoda ze je to rozdeleny na 1000 desetimegovych souboru a na kazdy se musi zvlast kliknout a cekat urcity casovy interval…

No odkaz sem cpát nebudu, možná by to pak byl rychlý konec tohoto zdroje, ale. Takže jedině na SZ.

Nevím proč s tím děláte takové tajnosti.
Zdroj těch warez map je tady webový mapový portál ČUZK tady:
http://geoportal.cuzk.cz/wmsportal/

ten odkaz je samozřejmě naprosto legální

Ano ten odkaz je legální, ale na tom nezmíněném zdroji je již zkalibrována celá ČR pro OziExplorer, a to dost kvalitně. Takže by bylo škoda o ten zdroj přijít.

mozna jsem to blbe pochopil, ale existuje teda naky zdroj, kde to vzit primo jako obrazky? nebo je to treba si odtud z interaktivni mapy vystrihat rucne..? diky

Nejlepsi asi je si to stahnout onech 11 GB a pak si prislusny ctverec prekonvertovat z OZFX3 do PNG. Da se to udelat i pekne davkove vsechny ctverce, ale je to prinejlepsim na nekolik hodin. Ja to mam cele zkonvertovane do OGF2 (format pro SmartComGPS) a chodim s tim do terenu. Pouzivam to nejen na finalni zamereni cache, ale hlavne na pohyb terenem a hledani tech spravnych cest. Naprosto vyborna mapa. A jelikoz to neni software ani databaze, tak by podle autorskeho zakona melo byt jeji stahovani plne v souladu se zakonem (narozdil od ruznych Garmin map a podobne). Navic ty mapy vytvari CUZK, coz je instituce placena statem (tedy z dani nas vsech), tak nevidim ani nic nemoralniho na tom, kdyz dane mapy nekdo pouzije pro svou osobni potrebu. Ale odkaz hledejte sami, neni to tezke.