když si kliknu na gc.com v sekci "my profile" v menu vpravo na Search for nearest caches from your home coordinates (filter out finds) na druhou zmiňovanou možnost (vyfiltrování nalezených, řadí se mi kešky ne podle vzdálenosti, ale tak trochu napřeskáčku. První na mne vyjuknou dva eventy (1,5 km a 13,4 km) a pak keše v tomto pořadí: 16 km, 16,1 km, 15,3 km, 15,9 km,17 km, 16,5 km, 16,7 km, 16,5 km, 16,7 km, 16,8 km, 17,4 km, 17,8 km, 18,4 km, 17,6 km.
Ještě tak pět dní nazpátek bylo vše ok… nemáte někdo tušení, čím to může být?
To je díky těm krajům, alespoň já si myslím. Předpokládám, že vy všichni jste si nastavili u sebe v profilu XYZ kraj. Potom se to řadí dle toho, jak už který autor přiřadil ke kešce XYZ kraj. Já mám nastaveno bez kraje, pouze " starou " Czech Republic a vše se zobrazuje jako zastara a tak jak má …
S kraji to podle mě nesouvisí - vzdálenost je prostě vzdálenost. Už jednou tady tahle obskurní a nepochopitelná chyba byla. Ještě nepochopitelnější je, že to trvá už několik dní.
Je pravda, že jsem si kraje nově nastavil, ale zapomněl jsem poznamenat, že mi to špatně řadí mimo té vzdálenosti i založené a odlovené keše v mém profilu.
Dříve to bývalo od nejstarší založené/odlovené k nejnovější. Teď je to nějaké divoké a u odlovených nejdou za sebou ani keše nalezené v jeden den. Například mezi 5 včerejších se vklínila jedna oslovená před 5 dny, kterou už jsem měl elektronicky zalogovanou dříve a žádná z nich nemá kraj přiřazen.
Tento problém nesouvisí s kraji, ale s dalšími updaty, které zároveň s kraji přišly a ví se o něm. Probíhala tuším nějaká optimalizace řadéícího algoritmu (je třeba s tím něco dělat, čím víc uživatelů, tím efektivněji by měly databázové algoritmy fungovat), no a zjevně se to nestihlo doladit a termín zveřejnění nové verze (konec července) se jen kvůli tomuto neoddaloval. Snad bude vyřešeno v novém updatu, na kterém se dělá (asi konec srpna). Dříve změny byly testovány naostro na www.geocaching.com, nyní probíhají bokem na pomocném serveru pro ověření pracovníky GS a reviewery před ostrým nahráním, kde nejsou databázová data online, ale jde o nějaká stará z počátku letošního roku, aby se nemuselo x-krát vracet jako dřív než se doladí, čili je to přeci jen lepší (dřív se např. vzhled stránky listingu měnil mezi původnmí a novou verzí i 5x za noc…) - i tak se vše nevychytá hned viz tato chyba, ale když nejde o závažný problém, doladí se to v příštím update no