Včera sme vyrazili odpoledne na pár Pražských kešech.U většiny z nich bylo přímo v listingu napsáno že se nemá používat razítko a pokud možno použít jen jeden řádek.Rozmotám první logbook a co nevidím,razítko přes pět řádků.Tak nejenom že někteří neumí chodit a jezdí i do lesa autem,ale oni už někteří neumí ani číst a asi ani psát.
Za chvíli bude v každé keši čtečka RFID a kačeři nebudou muset ani krabky otevírat. Stačí když se přiblíži a bude zalogováno :D:D
Necháme se očipovat! :D:D:D
proto už nechodím moc po pražských keší
Myslim že geocaching by měl být především o důvěře a respektu, majitel zřejmě zakázal používání razítek z důvodů že zabírají hodně místa a keš je hodně frekventovana a musel by tak co par dni měnit logbook a v připadě použití razítek se tak frekvence výměny logbooku ještě zvýší ![]()
To je stejné jako když někdo napíše že keš je určená pouze pro výměnu přírodních materiálů a žádné plastové věci nechce ve své keši vidět a stejně se najde někdo kdo tam hodí pár věcí z kindr vajec ![]()
Njn hold někdo buď nečte nebo na to co chce owner kašle ![]()
To mě dřív taky rozčilovalo.
Ale co jsem PM a sázím kešky do navigace hromadně, tak u tradiček mnohdy čtu listing až při logování
Klesnul jsem …
(ono načíst si a zapamatovat před cestou listingy všech padesáti krabiček v okolí asi ani není možné).
I když je fakt, že nerazítkovat muňky patří ke kačerskému bontonu, takže by to nemělo být o čtení (předpokládám tedy, že se tvůj postesk vztahuje k nějakému nanicovatému mikru).
To není o čtení listingů, to je obyčejná tupost spojená s filozofií Po mě potopa.
Tam bych viděl problém v tom navlhčeném logbooku - v něm se ti totiž rozpije všechno mimo samolepky a obyčejné tužky.
Mikro to bylo,ale nevím co na něm bylo nanicovatého,bylo na hezkém místě a vtipně umístěné.Mám taky raději kešky v přírodě,ale odpoledne po práci si odčas vyrazíme i na ty městský.
No jistě, nemusím číst listing aby mi došlo, že když je v keši opravdu malý logbook a ještě s malými řádky (pro každého jeden), že není dobře, když jich razítkem zaplácnu víc najednou…
Moc se mi líbilo jak to napsal Mel-Man v listingu k Zemědělskému muzeu:
"Logujte prosim jen do jednoho radku. Kdyby vase razitko chtelo pro sebe vetsi prostor - domluvte mu, at se nevytahuje
… Diky."
Jasně! Půjdeš po ulici, najednou ti zapípá ruka a hned víš že v okruhu 1 metru je mikro! Lovu zdar!
Jsou kačeři kteří si myslí že kindervejce je přírodní produkt který snáší kinderslepice! ;)
pB)![]()
přesně tohle byla ta první keška v který jsem rozmotala logbook a tam svítilo to razítko
No ja bych se zas tak moc nerozcilovala. Znam hodne lidi, kteri maji razitko a jedou stylem "kombbajn" - prijdou, hodi razitko, obcas napisou datum.
Ale taky je pravda ze u tradicek je jen malokdo, kdo cte lsting pred odlovem. Vetsina si ten listing precte az pri logovani a pak se neni cemu divit.
Jako razitko si chci poridit, ale pokud uvidim logbook, kde bych se s razitkem nevesla na jeden radek, tak ho tam davat nebudu.
Je to o zdravém rozumu a úsudku, když je tam řádek jen pro Nick a datum, nedávám tam už z principu razítko přes půl stránky.
Pokud je to logbook v regularce (sešit, nebo bloček) dávám razítko, pak ještě dopíšu nějaký text a datum.
Jak říkám, mělo by se u logování trochu přemýšlet.
no taky sem si udělal razítko pač píšu jak prasátko a pak mi nikdo nebude věřit že sem tu kešku našel a pak se tu ček dočte že kdo dává razítka je děsnej zlořád ![]()
já mám taky razítko,jen jde o to kam to razítko dáš
A kdo nemá svoje razítko a CWG,ten jako by nebyl ! ![]()
Máme dvě razítka, jedno velké průměr okolo 30mm a druhé menší průměr myslím 12mm. Pokud vidíme, že se ani jedno razítko do logbooku nevejde, nebo si to autor nepřeje napíšeme se propiskou.
Nám se líbí orazítkované logbooky. Orazítkovaný a polepený logbook si vždy rádi prohlédneme. Razítka a samolepky hned stránku zpestří a jsou čitelné (pokud je sešítek suchý). Některé hieroglyfy logujících kačerů jsou horší než rozpité razítko (navíc někdy zaberou nickem a datem více místa než kdyby člověk razítko použil).
teď začínám mít pomalu pocit že jsem taky zlořádnice ze svím razítkem,i když řídím se tím samím co witko.
no myslim, ze kdyz witko vidi každý druhy logbook rozpity, znamena to, ze bud lovi za deste, nebo do nich roni slzy ![]()
a predpokladam, ze
loguje drobnym pismem ostre orezanou obycejnou tuzkou, aby predesel vsemu, co tady pise ![]()
mimochodem videl uz jsem mnoho a mnoho rucnich napisu v mikrokesich, ktere zabiraly mnohem vic mista, nez male razitko ![]()
takze spis by chtelo apelovat na vsechny, at se chovaji normalne.