V CG shopu mě zaujaly reflexní špendlíky FireTacks. Odradila mě ale jejich cena. Vytyčení delší trasy pro nightcaching by se mohlo docela prodražit. Hledal jsem alternativu a našel jsem firmu, která prodává reflexní materiály ve formě pásků. Pásky jsou nalepovací nebo našívací na oděv. Problémem je nutnost nákupu minimálně za 400 Kč. Měl by někdo zájem se přidat k mému nákupu? V případě zájmu se ozvěte přes personal message nebo přes CG.COM profil.
Retroreflexní páska FTP1200 fluorescentní žlutá, 50mm x 1bm (běžný metr). Našívací paska voděodolná. # Nabízená ve dvou barvách: reflexní stříbrná a reflexní flurescentní žlutá.# Hladký povrch = snadná údržba a vysoký jas i v mokrém prostředí
– Cena: 174.00 Kč/bm + 19% DPH
Reflexite Daybright - fluor zářivá žlutá 50mmx1m.
Min. prodej á 1bm.Tento jednovrstvý film je vysoce viditelný v noci ze vzdálenosti větší než 500 m, a velmi zvyšuje viditelnost ve špatných podmínkách jako mlha a déšť. Doporučujeme zejména k lepení na rovné plochy s mírným zakřivením.Použitá mikroprismatická technologie nabízí ve večerních hodinách více než 9x násobnou zářivost než standardně používané filmy
– Cena: 183.00 Kč/metr + 19% DPH
vypada to pekne, ale prijde mi to moc krkolomne a drahe. ty pasky se daji normalne sehnat v latkach/galanteriich (bez samolepky). pochybuju, ze by nejaka maminka, co chce diteti nasit reflexni pruh na bundu nakupovala minimalne 2 metry :). dalsi moznosti je "postup milancer" - koupit vestu do auta s reflexnimi pruhy - cena cca 80Kc, pruhy jsou na ni dva po cca 120cm - prave jsem to zmeril - cena tim padem okolo 35Kc za metr.
Asi před rokem jsem si doma šil takové reflexní "nánožníky" abych byl lépe vidět když se po setmění vracím na kole z kešek. Reflexní látkovou pásku jsem koupil normálně v pracovních oděvech (tehdy tuším v Hloubětíně vedle ElviePRO) a metr pásky o šířce 5 cm přišel na cca 40 Kč
Svoji Night cache jsem vyřešil jednoduše: koupil jsem za 48,-Kč reflexní vestu do auta, odpáral reflexní pásky, nastříhal z toho čtverečky zhruba 1 x 1 cm a přilepil to na připínáky. Už rok jsou v provozu na keši Noc/Night http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=f81e5a62-9d7d-420f-9833-b3f6458f73c0a stále fungují.
Připínáky ze shopu jsou úplně na nic. Dostal jsem jich pár ze SRN geoshopu - samolepka nalepená na trojhraným připínáku. V terénu se samolepy brzy odlepí, jsou drahý a málo svítí a během dne jsou i vidět.
Na druhé straně reflexní nášivky za dne nejsou vidět a ve tmě svítí při dopadu světla na cca 80m.
V jednoduchosti je síla B).
Dopisuji: na 100ks připínáčků s reflexním čtverečkem mi stačila necelá polovina reflexních pásků z vesty, na keš Noc jsem spotřeboval asi 70 připínáků (trasa 1,5km). Takže, pokud někdo bude chtít, předám zbytek nášivek a zbytek připínáků.
Já jsem lepil oboustranou lepící páskou. Nejprve jsem tomu nevěřil, tak jsem to nechával jako provizorní, ale pokud se z pod izolepy dostane všechen vzduch a připínáček je trochu v zákrytu kůry, aby na něj moc nepršelo, tak drží v pohodě
Z reflexní vesty nastříháš pár set světlušek.
Sponkovačkou nasponkuješ na cokoliv dřevěného, i na kůru.
Drží to výborně. Svítí, resp. odráží, ještě lépe.
Jiné barvy jsem řešil plastovými odrazkami. Na úpravu ti stačí štípačky a pilník. K přichycení malý hřebík skrz, nebo uštípnout hlavičku, nahřát zapalovačem, zatavit do plastu a naťuknout na požadované místo.
Ještě všude v autodoplňcích prodávají i 2D samolepící odrazky v různých barvách, které upravíš na tvar nůžkami a nasponkuješ pro sichr sponkovačkou.
Možnosti jsou nepřeberné a dostupné. Tvořivosti se meze nekladou.
P.S.: Vždy počítej s poškozením a následnou opravou/údržbou.
Déšť prší, stromy i s kůrou rostou, kov koroduje a nepřející blbec ničí…
Máme ve firmě skladem samolepicí reflexní fólie, různé barvy - bílá, modrá, červená i černá. Ve dne mají tuto barvu, v noci při osvícení mají také tento odstín - takže červené by měly mít patřičný "oční efekt". V případě potřeby by se daly zkombinovat i s bílou, která by buď také svítila (poku by byla reflexní), nebo s obyčejnou bílou, aby to působilo více jako oční bělmo (které tuším neodráží tolik světla jako zornička).
Samozřejmě jsou to fólie pro signmaking, takže lépe zásobená reklamka u vás je může mít taky (nebo je může objednat).
Ted jsem byl tady u nas v obycejne galanterii, prodavaji reflexni pasky o sirce 2,5 cm, je to nejaka textilie z jedny strany reflexni, cena byla krasnych 30 korun za metr.
Nejvíce se mi osvědčilo přesně to, o čem píše nademnou Colonel74. Na tuhle pásku jsem přilepil oboustranou lepenku, nastříhal čtverečky 1x1cm a poté vždy přilepil na připínáček a je to skvěle vidět Pořizovací cena je parádní