reflexní pásky - trvanlivost

Ahoj, mám v plánu noční keš, chci se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s tím, jak dlouho vydrží reflexní pásky vystavené povětrnostním vlivům. Případně jaké pásky byste doporučili. Zatím jsem koupil kalsickou našívací v galanterii, je to ta samá, jako nabízejí na tytyty.cz. Díky

Já si před týdnem taky koupil dva metry v galanterii, ale i když jsem na ni svítil autem, tak páska ne a ne svítit. Rozsvítila se až v kamnech, když psala další kapitolu své historie.

Záleží na tom, jak který, používám samolepící fólie označené jako 3-5 leté, ale existují i lepší, samozřejmě dražší, třeba pásky na kamiony http://www.hsw.cz/katalog/3m-scotchlite-diamond-grade/.

Zkus se poptat třeba dape teamu. Ti by mohli mít nějaké zkušenosti (GCPDP1)

Já ji vyzkoušel hned, zavřel jsem se do tmy na záchodě a zasvítil jsem na ni baterkou:D. Krásně se leskla, ale jen pod určitým úhlem:)

Pozor na to, některé pásky svítí jen při LED osvětlení, resp. i při normálním, ale hrozně špatně… LED je celkem jistota.

Jo, je to velmi směrová záležitost, odhaduji tak ± 5°

Já zkoušel odpárat reflexní pás z reflexní vesty a nemůžu si to vynachválit :slight_smile: ta šedá je ve dne celkem nenápadná a při posvícení parádně odráží..i z různých úhlů :slight_smile: ale kdo by se s tím stříhal :-))

My je máme už 3 roky v terénu na horách a svítí jako nové - www.altima.cz
mají tam i jiné reflexní blbůstky

To je přesně ono!!! To bude noční keš jako víno!!! :slight_smile:

výrobce 3M folie na dopravní značky sice dražší, ale jistota

Já použil páskovou reflexní textilii (metráž z obchodu s pracovními oděvy) a můžu vcelku doporučit. Na oné instalaci jsou některé proužky ještě původní (tzn. osmý rok) a odrazivost se nezdá nějak znatelně zhoršovat). Menší slabinou může za určitých okolností být spíše mechanické odolnost tkaniny. Používám totiž přichycení drobnými hřebíčky na kůru a pokud hlavička hřebíčku pevně netiskne proužek k podkladu (tj. nedomáčknul jsem hřebíček a je tam vůle), proužek se po čase působením větru po okraji může odtrhnout. Prakticky ale bohatě stačí zkontrolovat a doplnit chybějící části tak jednou za půldruhé sezony.

Mám otestováno: Před lety jsem odpáral reflexní pruh z vesty, vystřihl kolečko a přilepil chemoprénem na velký připínák. Dělali jsme tenkrát pro děti nějakou noční bojovku a ty připínáky jsou stále na stromech a stále svítí. Intenzita ale slábne. (prach a špína)
Jezdím tam jednou ročně, takže to mám jako "testovací polygon" :slight_smile:

Ještě upozornění, ty pásky od Altima.cz, doporučuji - "Reflexní našívací (nebo nažehlovací) páska š. 25 mm - balení 5 m" - to je ta klasická stříbrná … ty barevné nejsou dobré

kubacom: A jak to máš přidělané? Na připínáčku?

Já jsem koupila v obchodě s pracovními oděvy šedou reflexní pásku, a na velké napínáčky ji přilepila oboustrannou lepící páskou z papírnictví. V lese je mám zatím jen měsíc, svítí nádherně, ve dne jsou nenápadné, ale pro znalé i viditelné a uvidím co s nimi udělá zima a sníh. :slight_smile:

Ruční sponkovačkou, je to hodně podobné jako kancelářská sešívačka, dá se sehnat za 200-300 Kč a drží to jako čert. Strom se nepoškodí, sponka nejde hluboko, jenom do kůry…

Když ty barevné nejsou dobré, tak co použít? Klasické odrazky třeba na kolo? Potřeboval bych kromě bílé ještě dvě barvy.

Tak to nevím, podle toho na co budeš potřebovat 3 barvy, budou to 3 trasy? Nebo jenom nějaké označení stage…
Tak zkus objednat na zkoušku jen nějaké ty kratší barevné pásky, abys to mohl vyzkoušet, třeba ti to bude vyhovovat.

Dobrej nápad, díky