Zakládám dobrodružnou noční keš a pro vyznačení cesty jsem se rozhodl použít reflexní pruhy od firmy 3M. Pásy by měly mít vysokoou odrazivost z mnoha úhlů a měly by být také dostatečně trvanlivé.
Zde http://www.g3.cz/cs/catalog/reflexni-materialy-3m je zatím jediný eshop, který je prodává po jednom metru za rozumnou cenu. Rád bych se tedy dotázal, najde-li se někdo, KDO BY SI JE CHTĚL TAKÉ OBJEDNAT. Pohybuji se v PLZNI, CHOMUTOVĚ, PRAZE a přilehlém okolí zmíněných destinací každý týden. Doručit tedy objednané ref.pruhy mohu bez problémů. Pokud byste měli zájem, napiště mi prosím na email: [email protected].
Pokud někdo z vás má s tímto materiálem zkušenosti, neváhejte a napište mi je sem. Pokud je již používáte (např. v práci) a byli byste nějaký ten metr ochotni odprodat, budu jedině rád.
asi ti zkusim poradit trosku jinak, nez jak se ptas. kup reflexni vestu do auta - cena od 50 do 100. odparej reflexni pruhy a budes jich mit 2 a pul metru. reflexne jsou samozrejme vyborne.
Díky za radu, tenhle recept znám, prolézal jsem fóra. Ale osobně bych radši na vyznačení cesty použil nějaký stálejší materiál. Moje zkušenost je taková, že pruhy z vest (z těch levných) v přírodě rychle degradují.
Originalni 3M material mivaly prodejny pracovnich odevu Burda: http://www.brudra.cz/default.aspx jako nasivaci pasky v metrazi. Pred par lety jsem kupoval nezavisle ve dvou ruznych pobockach v Praze. Ale jestli to jeste plati nebo jestli presli na lacinejsi, nevim.
Odprodat ti neodprodám (mám jen 2m), ale taky jsem skončil u nákupu tohoto pruhu - je to vlastně relativně levné - potřeboval bys několik reflexních vest na pokrytí plochy 1m tohoto pásu. Mám to také připraveno na noční kešku (už přes 2 roky ;o)
Tak jsem rád, že také někdo dospěl k podobnému zjištění. ;). ono 140 kč za metr při šíři 5cm není tak moc. Počítal jsem, že z metru dokážu udělat až 100 ref. bodů (25x20mm).
Jinak co se týče mojí kešky tak příprava trvá od podzima, ale rád bych to měl do léta hotové, aby se dalo lovit "v sezóně".
Kontaktoval jsem výrobce. Podle jeho údajů lze pásku beze strachu z porušení materiálu nalepit na trubku do průměr 2cm. Pak už není jisté, zda páska nepraskne. Podle jejich praktických zkušeností se toto stává jen u velmi ostrých přechodů ( pravých a větších úhlů s min. zaoblením).
Co se týče poklesu odrazivosti, není údajně důvod aby odrazivost klesala. Páska odráží stále stejně. Čili asi nezbývá než konstatovat, že nic odrazivějšího se sehnat nedá…
M3, ty na kamiony se dají koupit přímo v EMT, Truck shopech. Například Modletice, 11 km D1. Prodel v metráži a odstřihnou Vám třeba 10 cm. Z pohledu venkovního trvalého umístění je to asi nejlepší co je, také tím přeznačím Pokery.
ups, tak to bude asi jiná "třída" pásek…
já mám takovou tenkou, asi z podobného materiálu jako je na reflexních vestách, případně se používá na brašnách na kola…
mám ji našitou na bundě, protože se mi rozjížděly švy. přežila od jara už asi 20x oprání a zatím je OK…
i když, na použití venku by se asi musela něčim podlepit
Kdyz jsem pripravoval nocni kes, taky jsem projizdel vsechny mozny temata a nakonec jsem se rozhodl pro obyčejnou reflexní látku (asi 30 Kč/metr)- sezenes ji v kazdy galanterii, nebo treba u tytyty-ta.
Odrazivost je i po dvou letech velmi dobra (vlastne bych rekl, ze uplne stejna)
Mám to vedle práce, takže není problém tam zajít kdykoli. Pokud pamatuji byla cena za metr kolem 150 Kč s DPH na prodejně. Barvy měly červenou, žlutou a bílou, co vím tak všechny odráží slušně na autech. Nebyl by problém to koupit a předat na nějakém Eventu třeba. (Do Plzně s půllitrem 9.4. třeba, nebo Reflexně vestový 1.4.)
Tak se mi povedlo najít podstatně levnější variantu. Vycházeje z toho, že páska splňuje stejnou normu a pravidla, že nikdo vám nedá jen tak něco navíc, si troufám tvrdit, že je plnohodnotnou náhražkou pásek 3M.