Prosím provozovatele regionálních serverů geocachingu, kteří stojí o vzájemnou spolupráci s gc.cz aby se mi ozvali. Šlo by o větší zviditelnění na gc.cz a v případě zájmu někdy v budoucnu i o nějaké technické propojení, jako je teď například linkování článků z gc-plzen.net.
No mne by třeba zajímala možnost zřízení regionálních "pod"web stránek na tomto serveru. Sleduji jak se činí borci z Plzně. U nás na Hané zase tak aktivní nejsme a samostatné stránky bychom neuživili. Ale někdy se namane nějaká ta akce, kterou by bylo bylo potřeba řešit a prodiskutovat s místními. Sice se něco prodiskutuje i tu, ale mnohé diskuze regionálních problémů tu mohou zapadnout mezi dalšími vlákny.
Nemám ovšem představu jak to vyřešit a už vůbec ne jak by to bylo technicky či finančně náročné.
Třeba do současné struktury webu zapracovat na střed jednodušší stránku s možostí diskuze?
Co Ty na to? Třeba to jsou kravské nápady? Nevím.
[color=blue]Marek (GCS Team) už na tom pár týdnů (měsíců?) pracuje, nevypadá to špatně, ale netuším, jestli už se stránky z vývojové fáze posunuly do fáze uživatelské…[/color]
Asi by bylo možné zprovoznit subdoménu jméno_regionu.geocaching.cz s možností nahrát nějaké jednoduché stránky. Pravděpodobně bez přístupu do databáze, protože tam moc rezervy nejsou. A po vyhodnocení nějakých bezpečnostních rizik s přístupem přes ftp, nebo bychom tam ty soubory museli nakopírovat my.
Pro zájemce by asi bylo možné založit i regionální fórum v rámci diskuzních fór na gc.cz. Pokud byste chtěli probírat interní regionální záležitosti, mělo by jít vytvářet skupiny uživatelů a zpřístupnit fórum jen definovaným lidem.
Super! Vidím, že to frčí! Přemýšlím, jestli to bylo utajeno jen mě, nebo jsou tyto stránky u nás v menším povědomí. S tím bychom taky měli něco udělat.
Pár nápadů bych měl. Sice mi chvíli trvá než se rozhoupu, ale do nějakých projektíků bych šel.
Myslím, že bychom se měli už pustit do té mince, o které sice málo, už dlouho diskutejeme.
Marek (GCS Team): A nesedneme někdy a nepokecáme? Zrovna v sobotu jsem lovil ve vašich vodách.
Bohužel až díky tomuto vláknu jsem zjistil, že "Olomoucké stránky" kde jsem byl už i zaregistrovaný, byly přesunuty na jinou adresu. Teď se mi tam nedaří zaregistrovat se. Vypadá to, že mi to asi nebere tu pomlčku v nicku. No co se dá dělat.
[color=blue]Stejný případ, jen s tím rozdílem, že ani před měsícem nám to registraci nepovolilo…:@ Takže dokud to nebude schopno pozřít naše "+", nebude registrace, články, fotky ani příspěvky…
A tehdy to byly regionální stránky, teď už se tváří jako celorepublikové (včetně adresy), to má být konkurence GC.cz??? Nestíhám sledovat to tady, jak mám sledovat ještě další…:|?!?
P.S. Taky bych se přimlouval za jazykovou korekturu, je tam spousta, nejen pravopisných, chyb…:o[/color]
Ja ja. Toto už jsem viděl. Myslel jsem, že se chystá nějaká čistě regionální mince.
Prostě nějaká machrovinka jako je plzeňská Radyně v moravském provedení.
[color=blue]Při psaní předchozího příspěvku mě Marek předběhl…:o, což ale nemění nic na tom, že "+" to stále nebere :@ a to ani jako opravu už registrovaného profilu :(. Takže stále platí to, co jsem napsal před chvílí![/color]