Ahoj, jelikož začal nový rok a s ním pro někoho i plánování letních akcí, rád bych získal rady a praktické zkušenosti, které má kačerstvo s kartami a slevami v různých zahraničních regionech. Konkrétně nám jde o akce, kdy jednotlivé lokality např. k ubytování poskytují využívání lanovek, shuttlebusů a ostatních dopravních prostředků, případně vstupů levněji, nejlépe zdarma. Budeme rádi za každou v praxi ověřenou informaci, a vkládáme první. Super Sommer Card regionu Serfaus-Fiss-Ladis, po dobu ubytování veškerá výše zmíněná doprava neomezeně zdarma atd ;). Děkujeme moc
Nazdar, požadavkům přesně odpovídá Korutanská karta (Kärnten Card), se kterou sice osobní zkušenost nemám, ale můj kámoš ji v posledních dvou letech využil, a byl s ní velice spokojen. Bližší informace viz http://www.kaerntencard.at/carinthia-holiday/
V létě jsme vyzkoušeli tuto kartu http://www.salzburgerlandcard.com/ a naprostá spokojenost
není sice nejlevnější, ale slev je tam opravdu hodně a to i ty vstupy zdarma ![]()
Hlavně s takovými kartami opatrně, viděl jsem v německé televizi reportáž o slevových kupónech, a většinou byla cena s kupónem vyšší než bez něj. Takže doporučení je se nejdřív zeptat na normální cenu a až pak vytasit kupón.
no tak to nevim, ma zkusenost je uplne obracena, tzn. ze k ubytovani je veskera doprava lanovkami po dobu ubytovani zdarma, napr. ve zminenem regionu Sonnenplateau, serfaus-fiss-ladis… a proto shanim praxi vyzkousene regiony ![]()
Jasne, poplet jsem to s kuponovejma kartama, tohle je neco jinyho.
Samozřejmostí je, že si před nákupem karty zjistím aktuální podmínky pro její použítí s možnostmi, jaké má. A pak podle toho, co chci absolvovat si porovnám ceny bez karty a s kartou. Někde jsou slevy 100% (služba je tedy poskytnuta zdarma), jinde jsou slevy třeba jen pár procent. Navíc zde bývají i jiné dodatečné podmínky, např. Korutanská karta může být někde použita jen s nějakým dokladem s fotografií. Zdarma jsou většinou lanovky, lodě, vjezd na vyhlídkové horské silnice, treky, zatímco u vstupného jsou slevy jen nízké. Navíc podmínky se každý rok, a někdy i v jeho průběhu, mění.