Reklama na GC i u PM

A je to tady. Už se mi zobrazuje u listingu keší reklama :frowning:

Zatím to není nijak extra obtěžující, ale časem…

u BM reklamy zmizely :D:D treba je to opozdeny darek k Vanocum?:stuck_out_tongue:

Zdravim vsechny. Kdyz tady tak procitam prispevky, vzpomel sem si na diskuzi o tom, jak nekoho otravuji reklamy na strankach geocaching.com, nekdo to zas obhajoval tim, ze z neceho se musi zaplatit provoz stranek…
Chtel sem se timto zeptat nekoho, kdo ma v tomhle oboru prehled- na kolik si myslite, ze rocne vyjde provoz stranek geocaching.com-se vsim vsudy. Diky :wink:

Já zatím naštěstí žádne reklamy nevidím (kromě baneru nalevo, ale ten tam byl vždy), jinak kolik příjde roční provoz nemám tušení, ale když už přispívám na provoz, tak nepotřebuji stránky proložene reklamními řádky, které odvádějí pozornost.

Ja to nijak neobhajuju(spis naopak)- proto by me zajimal ten nazor na rocni provoz stranek…:wink:

Názor na roční provoz stránek? :o

Osobne mam nazor pozitivny, az na par minutovych vypadkov su stranky pristupne takmer 24x365. Za taky servis by som kludne prezil aj rozmernejsi banner :slight_smile:

No míříš zcela správně, ale patrně se dočkáš nakonec i od místních českých kačerů odpovědi, že když se ti to nelíbí, můžeš odejít třeba na opencaching.cz, vychází mi z toho tedy, že moc se ptát není zdrávo…

Jedno vím jistě, byť jsem bohužel neobjevil žádné veřejně přístupné výsledky hospodaření, ani na jejich vlastních stránkách, což je možná škoda… bohužel ani jinde, po vzoru i například všech českých firem, které své účetní závěrky a tedy výsledky hospodaření povinně pravidelně každoročně zveřejňují v obchodním rejstříku a jsou na dálku komukoliv přístupné, Groundspeak tutově není žádná charita…

Na druhou stranu, jako ekonom vím, že není sebemenší problém ty náklady vytvořit tak, aby peníze odtekly k subdodavatelům zboží aslužeb. Tak že mě skutečnost, že tu závěrku nevídím, až tak netrápí, jednoznačný by z toho byl stejně jen obrat (příjmy), z kterého by nám však patrně cinkla většině brada o stůl.

A každopádně, dobrý podnikatelský záměr je nadevše, tak že to Groundspeaku nezávidím, ovšem když už NEVYŽÁDANÁ reklama začíná omezovat a obtěžovat i platící uživatele, je to situace opravdu tristní…

Charita to nebude určitě. Když vidím kolik jsou lidé schopni utratit za papírovou kartičku v ceně dvaceti haléřů s číslem :slight_smile:

Naštestí se dá geocaching provozovat bez nákupu Travelbugů, geocoinů, kartiček v hodnotě 20 haléřů, aktivace Premium Member atd. Stačí se BEZPLATNĚ zaregistrovat a odsouhlasit pravidla na geocaching.com, tolerovat reklamní banner, pro hledání stačí i mapy.cz a orientace v terénu. Případné náklady na odlov kešky nejdou na účet Groundspeak, ale jdou na účet dopravce (pokud použijete MHD nebo ČD) a na účet poskytovatele připojení k internetu, bez kterého to opravdu asi nejde.

Zrovna ten Internet je zdarma na každém rohu :slight_smile:

Geocoin ještě chápu, může to být hezká věc, i když drahá. TB ok, dá se z toho něco zajímavého vytvořit. Ale ty papírové kartičky, to mi přijde vážně absurdní :slight_smile:

Pokud chcete diskutovat o kartičkách založte nové vlákno a toto nechte původnímu tématu, OK ?
PS: … na každém rohu v Praze ?

Ano například v Praze.

Myslim ze kazdy pochopil, jak to myslim- preci jen bylo uz ctvrt na dve, kdyz jsem to psal.
Kdo nepochopil, muj predchozi prispevek je snad jasnejsi… :wink:

To ze se mi to nelibi je asi spis muj problem. Reklamy preziju…respektive prezival sem dokud nebyly i u vypisu kesek- pak prisel na radu adblock a prezivam je zase v pohode…
Spis sem se divil, kdyz sem procital stžarsi vlakna, kolik lidi reklamy obhajuje- jak z neceho musi groundspeak zit apod.- nevim, kolik je presne na svete aktivnich kaceru, nevim ani kolik je presne premium memberu, ale myslim si, ze to cislo je dost vysoke- a kdyz se to cislo vynasobi 30 $ rocne, je z toho pekna suma na provoz stranek a vseho okolo..(a to jeste nepocitam GC,TB apod.-coz je ale jina kapitola, protoze ty rozhodne nejsou ke geocachingu potreba klupovat)
Je pravda, ze ono to nema moc cenu resit, protoze lidska povaha je proste takova, ze kazdej se snazi na vsem vydelat…a to co nejvic…

S těma prachama za reklamu to asi nebude tak horký.Spousta lidí je vůbec nechce.
Nedávno,když jsem rozjížděl geocacheshop.cz jsem se dotazoval na možnost umístění baneru na GC.cz, tak jak to má geocachingshop.eu aby o mě věděli i jiní kačeři.
Víte jakou jsem dostal odpověď ?
Řečeno přímo bez těch klikatých řečiček,které jsem z nich tahal jak z ministrů:
Není to možné,protože si onen shop nepřeje mít konkurenci a navíc GC.cz je prý na jeho serveru,který nám tímto poskytuje - asi zdarma a tím by hrozilo zrušení všeho…
Asi nemusím zdůrazňovat o kolik peněz tímto jednáním GC.cz přijde (a kam by tyto peníze mohli investovat,třeba ten kalendář by mohl být zdarma),když všechny zájemce takto vypráská.
No nic, reklamu si platím na Googlu (češi s toho mají hov..) a ten mě dosazuje na GC.com - sorry, ale asi je to tam jak se zde píše.

PS: Ti co nadávají na tu reklamu (kolikrát sem to i já, to přiznávám) vzpomeňte si za kolik jste kupovali dříve TB a GC a jak velká byla jejich nabídka,nění tam vidět nějaká změna?

Tak me to prijde logicky- kdyz budu mit napriklad obchod s kolama, taky si na steny nevylepim adresy jinejch obchodu se stejnejma kolama jako praodavam ja… :wink:

Tak to je samozřejmé, to chápu.

V tom případě se ale všichni,kdo tady,vykecáváme a sháníme informace musíme smířit s tím,že to tady celé patří jim a informace sem vložené oni musí schválit aby jste si je mohli přečíst,protože to co jim nebude vonět to tady nebude nebo to smažou jako se to stalo i mně.
Ale to už jsme někdy přece zažili né B)

Sem si myslel,že to tady je nezávislé a pokud něco někomu pomůže nebo ušetří peníze je cenná informace

Můžete charakterizovat kdo a co Vám smazal ?