Requiem za cache...

Nedá mi to a musím se vyjádřit k posledním dvěma navštíveným novým cache v Praze. Konkrétně jde o Židovský Hrbitov a Uhelný trh. První jmenovanou jsem naštěstí zastihl ještě na místě, druhá nebyla (a troufám si říci, že v původní verzi ani nebude…) nalezena ani mnou, ani čtyřmi dalšími hledači… Obě maji shodné rysy - skrýše není bezpečná a přímo vybízí mudly k “dekešizaci”. V případě Židovského hřbitova stačí posunout ukryt o několik metrů a využít přírodního “krytí”, v případě druhém bych pro případnou re-animaci cache využil zcela jiný ukryt a velikost cache (je na Mihuli, co si vybere). Tento příspěvek nemá být mentorovaním “služebně maldších” cacherů :), ale spíše radou, aby se lépe zamysleli nad výběrem úkrytu a formou cache… (pokud ovšem nechtějí zavést novou kategorii “one-day-cache”… :slight_smile: ).

Michal

Pokud jsem dobre pochopil, autor zidovskeho hrbitova je snad jeste zak zakladni skoly. To neni omluva, jen na vysvetlenou :-).

No ono staci si precist ten popis kese a clovek pochopi ze to nedelal nekdo z velkyma zkusenostma. Tak jsem se podival do profilu obou zakladatelu abych se o tom akorat ujistil. Uz to jak se tam objevuje slovo “cache” napsana jako “cash, casch” a podobne zkomoleniny. Ja zatim stale o sve prvni kesi premyslim, vhodne misto pobliz neceho o cem se da neco zajimaveho napsat a podobne a ne zalozit kes hned co jsem zacal hledat.

…co si budem nalhavat…proste nektere kesky se povedou vice, nektere mene. V Praze je uz tolik kesek, ze mista umisteni nemuzou byt pekna. Praha ma jen omezeny pocet vyhledu apod. Spatne a nevhodne umisteni tuto zoufalou situaci jen umocnuje.

Kesky se delaji zajimavymi jen pomoci nejruznejsich hadanek, sifer a kodu, ktere vlastne (alespon ja si to myslim) nikoho nemuzou bavit vic nez kesovani v terenu.

Geocaching v Praze se proto omezil jen na sbirani bodiku, honeni se za FTFkama, logovani zbytku kesek na eventech, reseni tech nejpitomejsich hadanek…

GC uz proste neni o toulkach prirodou a o turach, ale o nocnim besneni na Uhelnym trhu:P

aj mne sa stalo, ze den po zalozeni mi cache zmizla, proste som ju zle ulozil, niekedy clovek urobi chybu, dolezite je sa z nej poucit. S tym ze v Prahe neostali zaujimave miesta (aj s vyhladmi) by som nesuhlasil, vsak nakoniec aj Uhelny trh je pekne miesto, akurat v noci trpi blizkostou Perlovky :slight_smile:
GC je o tom, aky si ho urobis (a aky si ho urobime :), stale su stovky cache, kde si mozes urobit turu, taktiez sa mozes prejst po meste, je len na Tebe ake cache budes hladat a ake ignorovat :slight_smile: Hlavne neprepadajme panike :)))

Ano v podstatě máš pravdu a nelze jinak, než souhlasit. Akorát to noční běsnění má taky něco do sebe :)) Prostě někdo nedorazí na event, ani kdyby to bylo v hospodě v jeho ulici, protože se nepotřebuje sdružovat. A někdo prostě rád pokecá. Když jsem třeba v sobotu ráno vyrazil na novou kešku na Kačinu, což jsem měl 9 km, tak jsem nepředpokládal nějaký velký frmol o FTF, ale u těchto nočních pražských kešek je to trochu jinak. Tady člověk ví, že když nezaspí, tak určo někoho potká a pokecá. Já už vím, koho na místě potkám :)) A protože jsou to lidi, opravdu fajnoví a je s nima sranda, tak se toho prostě rád účastním. Na Uheláku stačí hledat 15 min., aby člověk zjistil, že tam nic není, ale počkal jsem si dalších pár minut na další kačery a samozřejmě jsem se dočkal :)) Takže po takovém malém eventíku, je člověk i trochu shovívavější k úrovni kešky a jde domů vlastně spokojen, i když se jedná o hromadné DNF.

Tomu lehce nerozumím. Přece počet krásnych kešek v přírodě nijak nesouvisí s počtem hádánkových, pražských apod. Prostě se k nim chovej, jako kdyby neexistovali a nech je pro ty, které právě takovéto baví.

Já je taky vynechávám, ale nikdy bych se neodvážil je soudit.

Mne by zajimalo, odkud se tyto zkomoleniny vzaly, kdyz vsude je k videni jen spravny format “cache”, pripadne pocestene “kes”, keska" a pod. Navic dnes s anglictinou od zakladni skoly uz 8lete dite pomalu zna rozdil mezi cash a cache… Takze to fakt nechapu. Za posledni mesic jsem videl v logach tolikrat slovo “cash” u ruznych cacheru, ze mi to jako nahoda neprijde. Pritom zbytek byl napsan pomerne dobre, srozumitelne a bez hrubek… Ze by pokus o nove slangove vyjadreni pro “cache”? :wink:

Ha, teď se na Uhelném trhu objevil tenhle log :slight_smile: :slight_smile: :), sem fakt zvědavej na jakých souřadnicích a kde že ta zpropadená keš je. Že by jsme byli fšichni slepí ???

M.

Dovol, mily Maty, aby som Ta hrubol napadol a osocil. Co to pises za debiliny?

Miest pre cache je v Prahe este vela a urcite je priestor pre lepsie a krajsie skryse, popisy atd.

Dalej “geocaching v Praze” - co to je za zviera? Asi nejake zovseobecnenie? Pre mna to je prijemna cinnost, pri ktorej som sa s nicim, o com pises, osobne nestretol. Samozrejme, nieco som cital v logoch a na forach, ale rozculovat sa nad tym, co kde citas… je hm…

No tak já jsem slepej zcela určitě :)) !!! Nicméně tam kam ukazují souřadnice jak v GPS, tak na mapě, tak tam keška prostě není. Včera večer v tom lijavci jsem si byl ochoten i k tomu hledání lehnout a tak jsem to tam společně s Dainem a Mikešem proplazil. Dost dobře si nedovedu představit, že takovéto kreace bych tam předváděl i ve dne. Už takhle se lidi zastavovali a házeli mi pětikoruny:)) Jo jestli je keška někde 30-40 metrů bokem od uvedených souřadnic, tak to ano, to potom nemohu sloužit, to považuji za jinou kešku :))

[quote]

Neni to podobne jako tady?

Někdo tady říkal, že na těch dnešních základkách už musí umět anglicky kdejaké dítě, ale tenhle log mě hodně fakt pobavil, protože to skloňování “mit hodne cachu” je super, poďme taky říkat “kešů” a vzájemně se oslovovat “admine” :-)))))))))))))

Samozrejme Ti dovoluju me hrube napadat a osocovat, mily Drevokocure…

Geocaching v Praze nie je zvire, ale geocaching po Praze. Pokud tomu dale nerozumis, muzes me znova hrube napadnout a osocit nebo me kontaktuj na email. Zkusim to kdyztak lepe vysvetlit.

Je jasne, ze pokud te nadale kesovat bavi, tak jsem jen a jen rad a ze srdce ti to preju. Neni nic lepsiho nez litat po Perlovce, logovat zniceny kesky na eventech, …

Mej se !!!

No, jsme proste saláti a máčky, to už nám nikdo neodpáře! :smiley: :smiley: :smiley:

Třeba ale omylem našel nedalekou Prague, stare mesto, a omylem ji pokládal za kešku na Uhelnem trhu - když píše o ujetých souřadnicích na “cach” :wink:

Ono davat do keše nejaky ten cash, pripadne obsah sve kešeně, to zni vylozene jako vyzva. Taky to zpusobilo, ze jsem dostal chut na kešu orisky a krupicovou kaši. Ale ani jedno nemam, takze kiš-kiš!

:-)))))))))))))))))))))) směju se, až jsem se za-kaš-lal

kušuj! :)))

ja bych si tipnul, ze jsou to spoluzaci ( nebo brachove) a autor ji tam za asistence ftfkare znovu umistil :)))

staci mrknout na cache sculpture / socha od adp. do fotek tech dvou