ROT13 hintu

Vsiml jsem si, ze nektere cache mam "dekodovane" a dalsi "zakodovane". Kdyz zkusim dat funkci ROT13 hintu, tak me to doslova "prohodi". Jde nejak vyresit, aby bylo vsechno tak, nebo vsechno naopak?

Opravis to importem listingu. Ty jinak zakodovane hinty mohli vzninout jen:

• importem do opravdu hodne stare verze GG.
  • importem z chybnych dat, kde byl hint jinak nez je obvykle.

takze kdyz naimportujes listingy ze spravneho zdroje, kde jsou hinty spravne, budes to mit v poradku.

No ja to beru tak, ze kazdym stiskiem "ROT13 hintu" se provede proste komplet ROT13. A tim, ze mam nejaka data a dam ROT13, potom treba pres GJ nactu Update a uz mam prvni cast v citelne forme a druhou (updatovanou cast) zaROTovanou. No a tak to podle me vzniklo. Nebo je tam nejaka "ochrana"?

Jinak mam nejaktualnejsi verzi GG a nikdy jsem s tim zadne "brikule" nedelal.

v tom pripade ti to vzniklo tak jak pises. veci v databazovych nastrojich nejsou na hrani, slouzi na odstranovani konkretnich problemu.

pokud chces mit zobrazene hinty v zakodovane forme, mas si to nastavit v nastaveni a ne neco menit v datech. :wink:

Tak jsem zase o neco chytrejsi, netusil jsem, ze se to da v Nastaveni zobrazit a vzdycky jsem to delal pres ty Databazove nastroje.

No nicmene s tim mym problemem se uz asi nic delat neda, ze?

Využiji trochu tohohle vlákna mimo základní diskusi GeoGet a vznesu drobný dotaz, který časem zapadne a základní vlákno GG nebude "bubřet".
Nevím jak se po použití filtru vrátit k plnému seznamu bez restartu GG.
Prostě si nadefinuji filtr ( třeba podle tagu) dám zobrazit podle filtru … a udělám co potřebuji, ale chci se vátit zpět do základního seznamu a nenalezl jsem jinou cestu než OFF/ON.

StanB99: jednoduse prepni rolovatko na "Vychozi" a potom stiskni F5.

jinak mimo soutez: tedy tohle je jeste horsi napad nez pouzivat geoget2 vlakno. proc proste nezalozit nove vlakno s dotazem?

Jinak StanB99 - filtry jsou mocne. Daji se ukladat, pricitat, odecitat… prostuduj si je :wink:

Dobře tak pokračuji … pokud si ve VÝCHOZÍM filtru "vymyslím" něco podle tagu který jsem si předem definoval a ZOBRAZÍM, tak se holt neumím vrátit k plnému seznamu bez restatrtu GG.
Proč nezaložím nové vlákno? … no prostě to považuji za stejnou nepodstatnost jako tohle kořenové, a pokud nikdo neodpoví, tak mě to prostě vadit nebude.

…a proč si neuděláš filtr, který ti zobrazí vše, když už píšeš že s filtrama dělat umíš

StanB99: jak psal uz nekdo vyse, tak si proste zadefinuj filt "Vsechno", kde si u vseho nechas zakliknuto "tohle ingorovat" a mas to vyreseny.

Dost tezko, protoze jaksi neni jak urcit, co je potreba zarotovat a co ne. nejjednodussi je na ten databazovy nastroj uz nesahat a vsechny nove importovane listingy to budou mit v poradku. :wink:

HaLuMa: no to je mi jasny, kdyz uz jsem pochopil, jak to funguje. Skoda, ze si to neuklada jeste nekam do sloupecku hodnotu 0/1, jestli je to zakodovane/odkodovane. Nu coz, posr@l jsem si to a ted musim trpet :slight_smile:

EDIT: jeste me napada, slo by udelat z jineho GG export ve formatu WAYPOINT + HINT?

Je treba si uvedomit dve veci:

• pokud si ve filtru neco nacvakas, tak je to zmena jen docasna. Jakmile si vyberes jakykoliv jiny filtr z ulozenych (vcetne toho vychoziho), tvoje zmeny ve filtru se prepisi hodnotami z ulozeneho filtru.

• Pokud si nastavis nejaky filtr, ktery by jsi chtel pouzivat casteji, tak si jej pojmenuj a uloz. kdykoliv se k nemu pak muzes vratit vybranim jeho jmena v seznamu ulozenych filtru.

Zobrazena data muzes kdykoliv vycistit ‘kostatkem’ ;), a vybrat si jakykoliv jiny filtr a znova nalit data.

A nepomohlo by ten seznam uložit?Když si v něm pak budeš něco odfiltrovávat, tak pak stačí vyčistit zobrazená data a načíst si ten uloženej seznam

Neuklada, protoze GG neni delany na to, aby si ukladal zakodovane hinty. Hinty si v databazi uklada vzdy v dekodovane forme.

Takovy export jde udelat, ale musis si jej napsat. takove ocesane GPX…

Mohl bych poskytnout exportní makro od Qnika,to exportuje GPX ve formátu např. TS11BlaBlaBla a v poznámce je hint. Tedy kráceny na max povolenou delku..

HaLuMa: jenom kraticka otazka, k cemu je tedy ta funkce ROT13 hintu?

lukabike.com: no super, sem s nim!

… asi to nekdy kdysi to nekdo potreboval, tak jsem mu udelal takovyto jednoduchy nastrojik. Vyhodim ho pryc, protoze mne takoveto otazky fakt nebavi.

HaLuMa: nehledej v tom nic spatneho, fakt me to zajimalo v dobrem. Netusil jsem, ze to ma takovy zasadni (nevratny) vliv na celou databazi.

BTW ted si pisu exportni makro pro SQL import, tak jsem zvedav, zdali se zadari.