Rozdělení keší dle měst

Zdravím,
mám prosbu - lze nějakým způsobem v GG rozdělit kešky dle měst? Nemyslím tím ruční otagování kešek (řeším takto nyní - dost vopruz), ale automatické rozdělení.

Hledal jsem na webu GG nějaký plugin, ale nenašel…

Předem děkuji za každou radu…

A muzu vedet, jakej to ma mit vyznam nebo smysl? Nestaci okres nebo kraj?

Jasně, že můžeš…:slight_smile:

Jedná se o to, že se třeba chystáme na lov v nějakém městě. Stáhnu si kešule do GG. Pak mi do toho něco vlítne, plán se změní jede se jinam. Původní plán se splní až, například, o měsíc později. A už si nepamatuji, které kešky to jsou ( v databázi mám i jiné kešky z jiných měst). Takhle bych si vyfiltroval jen to město a bylo by…

vin-lin: tak bud si to omez na kraj nebo si uloz vzdycky uprostred mesta bod a potom dej treba okruh 10 km a uloz si to jako filtr. Neni nic jednodussiho.

tak si do GG nasázej coordinaty měst, tak jak se nastavuje HC, a pak filtruj okruh 20km např

Pro rychlou hrubou filtraci si vyberu jednu kešku v daném městě někde uprostřed, dám si ji jako referenční bod, kešule si srovnám dle vzdálenosti od referenčního bodu, nechám si kešky jen v určitém okruhu (obvykle cca 10 km), zbytek vymažu a mám vyfiltrováno.

tady bych spíše doporučil použít polygon, vytvoření je otázkou minuty a je to trochu přesnější než jen prostý okruh kolem středu.

No prave, takze kdyz si vyexportujes cely prislusny okres, tak tam to mesto preci urcite mas obsazene, ne?

Problem s obecnym delenim na mesta je teoreticky mozny, prakticky ale moc ne, protoze tech polygonu, pomoci kterych by se to clenilo, by bylo mnoho a bylo by to pomale. Nebo by se to muselo delit pomoci reverzniho-geocodingu pres nejakou online sluzbu, ale tam jsou dost nizke limity na pocet dotazu na den, takze to nepouzivam.

V kazdem pripade si ale muzes udelat vlastni polygon kolem tveho mesta, a pouzit jej ve filtru. To je obecne a univerzalni reseni, jen si musis nacmarat nejaky, alepson hruby, polygon kolem mista, ktere te zajima.

Děkuji všem za rady. Některé znám, některé vyzkouším. Každopádně jde vidět, že GeoGet má opravdu skvělou podporu…

polygon jde kdyztak nacmarat v kesmape viz http://geoget.ararat.cz/doku.php/user:navody:mapa_kesi#tipy