Zdravím,
mám prosbu - lze nějakým způsobem v GG rozdělit kešky dle měst? Nemyslím tím ruční otagování kešek (řeším takto nyní - dost vopruz), ale automatické rozdělení.
Hledal jsem na webu GG nějaký plugin, ale nenašel…
Jedná se o to, že se třeba chystáme na lov v nějakém městě. Stáhnu si kešule do GG. Pak mi do toho něco vlítne, plán se změní jede se jinam. Původní plán se splní až, například, o měsíc později. A už si nepamatuji, které kešky to jsou ( v databázi mám i jiné kešky z jiných měst). Takhle bych si vyfiltroval jen to město a bylo by…
vin-lin: tak bud si to omez na kraj nebo si uloz vzdycky uprostred mesta bod a potom dej treba okruh 10 km a uloz si to jako filtr. Neni nic jednodussiho.
Pro rychlou hrubou filtraci si vyberu jednu kešku v daném městě někde uprostřed, dám si ji jako referenční bod, kešule si srovnám dle vzdálenosti od referenčního bodu, nechám si kešky jen v určitém okruhu (obvykle cca 10 km), zbytek vymažu a mám vyfiltrováno.
No prave, takze kdyz si vyexportujes cely prislusny okres, tak tam to mesto preci urcite mas obsazene, ne?
Problem s obecnym delenim na mesta je teoreticky mozny, prakticky ale moc ne, protoze tech polygonu, pomoci kterych by se to clenilo, by bylo mnoho a bylo by to pomale. Nebo by se to muselo delit pomoci reverzniho-geocodingu pres nejakou online sluzbu, ale tam jsou dost nizke limity na pocet dotazu na den, takze to nepouzivam.
V kazdem pripade si ale muzes udelat vlastni polygon kolem tveho mesta, a pouzit jej ve filtru. To je obecne a univerzalni reseni, jen si musis nacmarat nejaky, alepson hruby, polygon kolem mista, ktere te zajima.