Rozdil mezi unknown a multi

… mi u nekterych cache neni uplne jasny. Extremni podoby obou pojmu jsou celkem jasne, ale nektere cache zdaji se byt nekde na hranici…

"

Tolik definice, a jak cache objevit?

Ciferným souctem délky tunelu na souradnicích N 50° 05.727 E 14° 25.612 zjistíte císlo AB

Ciferným souctem délky tunelu na souradnicích N 49° 11.039 E 16° 33.971 zjistíte císlo H

"

a to je podle listingu unknown. i kdyz jde de facto o to, obehnout tech par bodu (takze vlastne stages) v terenu a pozjistovat…

Co by me teda zajimalo - kde je hranice mezi multistage cache a unknown, kde (taky) zjistuju ruzne informace na ruznych mistech v terenu… ? nejake komentare?

Kdyby “multi” bylo mineno jako “multicache”, tedy vice kontejneru v ramci jednoho hledani (to odpovida i vzhledu ikonky na gc.com), tak by to melo byt oznacovano jako multicache, vsechny ostatni varianty jsou uknown cache.

Kdyby bylo “multi” mineno jako “multistage cache”, pak by se mely jako multi oznacovat i ty, kde se jen prochazi mista a zjistuji cislicka. Ale to uz by zase bylo v rozporu s nahledem ikonky.

Takze ja jako multicache oznacuju jen ty, co maji krome cilove cache i nejaky dalsi stage-kontejnerek. Ostatni, kde se jen neco musi nekde spocitat nebo najit (krome cache) a z indicii vypocitat souradnice, oznacuju jako “unknown cache”

Zrovna tahle citovana cache byla puvodne zadana jako multi, pred publikovanim jsem ji autorovi navrhl zmenit na Unknown. Duvod: nemyslim, ze by nekdo obihal dane tunely s metrem, spis si je najde na mape, v literature nebo na webu najde delky, spocita souradnice.

Obecne:

Multi = je treba obejit nekolik bodu, na nich zjistit souradnice nasledujiciho bodu, nebo cast souradnic konecne cache.

Unknown = vyzaduje domaci pripravu, nebo reseni slozitejsich uloh nez dosazeni cisel do jednoduchych vzorecku k vypocitani souradnic. V guidelines je typ Unknown (Mystery/Puzzle) oznacen jako “catch-all” of cache types, tj. vse, co nespada pod ostatni typy - muze to byt i tradicni cache, u ktere si autor vyminuje, ze uzna log jen s fotkou nalezce stojiciho na hlave o pulnoci za uplnku v dobovem obleku ze 17. stoleti apod.

:slight_smile: To je docela zajímavý nápad; tu úplňkovou půlnoc bych sice vynechal, aby to nebyl spíš event; a ten dobový oblek taky, ale jinak nějaká “širšásana cache” by se zřídit mohla.

Zrovna u teto cache jsem si nebyl jist, do jake kategorie by mela spadat. Zvlast po tom, co jsem Lysolaje tour nazval jako mystery, a v tom pripade se jednalo ciste o multi. Nekdy ta hranice je opravdu tenka.

Tiez som si uz davno vsimol, ze ludia casto multicache oznacuju ako mystery a naopak, asi polovica mojich najdenych otaznickovych su podla mna jasne multi, ako priklad uvediem napr. Dryjakove cache na Kutnej hore - Vorsilky, Kostnice - to su ciste multi… Prid na miesto, spocitaj okna, najdi cache

Ako otaznickove osobne oznacujem bud jasne body rozptylene po priestore, kde mas vopred dane suradnice a nejako netradicne zistujes suradnice zaverecnej cache - napr. moja prazska puzzle mania - alebo napr. Dapeho Scrabblova cache je tiez jasna otaznickova cache, musis si tam o.i. dost porozmyslat a patrat, prip. moja R.I.P. cache, ale napr. taky Oskar Schindler alebo Chariots of fire, kde zadas jedno slovo do Google a hned mas odpoved a suradnice, je tak urobene snad len kvoli tej ikonke v profile, lebo inac dovod nechapem…alebo ok, je to otaznickova cache, ale lame :slight_smile:

Tradicna cache, kde musis este nieco urobit, napr. odfotit sa niekde atd. je sice mozno povazovat za otaznickovu, ale dost by som rozmyslal, kym by som ju tak oznacil. Napr. moje bratislavske Zodiac Signs su tento pripad a oznacil som ich ako tradicnu cache.

Asi by to bolo treba trosku standardizovat, ale na druhej strane vsak to nie je nic doleziteho pre zivot :slight_smile:

Tak, to se mi líbí. Škála nápadů je v podstatě průběžná. Někdo už to standardizoval a vymyslel pár typů. V té průběžné řadě jsou ty hranice pochopitelně přibližné. A cituji

[quote]
vsak to nie je nic doleziteho pre zivot

[quote]

Dobrý den prosím Vás chtěl bych se Vás zeptat na jeden problém,měl jsem nainstalovanou InfoMapu12 Po přesunutí adresáře zdisku na disk C-E psal program že je nutná přeinstalace,ale ta nešla provést,po odebrání programu a následném pokusu o nainstalování,to vždycky přeruší??odstranil jsem program počítač jsem restartoval a pořád nic,prosím o radu dík Tomas

Presouvani adresare u nainstalovanych programu neni stastny napad, zrejme bude chaos v registrech Windows.
Pise to neco kdyz se instalace prerusi?

Já vím,jsem trouba..
Píše to nšco o instalační službe systému win. 3.01.4000.1823 Ale je to tam takový dost chaotický,nabýzí to nějaké možnosti ale nic stoho nefunguje,vypadáto že je poškozený nějaky prog,ve Win. msiexec??

Píše to tohle—
nstalaení služba systému Windows(R), v. 3.01.4000.1823

msiexec /Option <požadovaný_parametr> [volitelný_parametr]

Možnosti instalace
</package | /i> <Produkt.msi>
Instaluje nebo konfiguruje produkt
/a <Produkt.msi>
Administrativní instalace - nainstaluje produkt do síti
/j<u|m> <Produkt.msi> [/t <transformaení_seznam>] [/g <ID_jazyka>]
Publikuje produkt. Poepínaee: m - všichni uživatelé,
u - aktuální uživatel
</uninstall | /x>

Jeste zkus pocitac uplne vypnout, ne jen restartovat. Presunutim slozky tezko poskodis system. Tuhle mapu ted doma nemam, tak se nekouknu jak ta instalace vypada normalne.

Nejde o to, ze by byla ikonka s otaznickem hodnotnejsi nez ikonka se zasouvacimi krabicemi, prakticke vyuziti pro hledace je zhruba takovehle:

Traditional - muzu vyrazit jen nalehko se souradnicemi v GPS

Multi - potrebuju si s sebou vytisknout popis, potrebne zjistim na miste

Unknown - musim si popis precist predem: potrebuju neco nastudovat v knihovne / na internetu? Chce se mi po nalezeni cache jeste stavet na hlavu?

Výstižné, jednoduché a zcela přesné určení od nejpovolanějšího.

Tak konečně jsem se sem dostal.po sněhové kalamitě výpadku proudu, intern. ,Počítač jsem měl i vypnutý ale nic nezabírá,ted ještě přestává fungovat tiskárna a jiné programy ,takže to vypadá na lehkou přeinstalaci Win. takže zatím díky
ps.omlouvám se za moje příspěvky v tomto tématu,evidentně sem nepatří ,ale nevím jak se zde zakládá nové téma.

Fora → Obecne (nebo GPS?) → Nove vlakno