rozložení velkého GPX souboru

ahojte kačeři!na začátek bych chtěl dodat že lovím cca rok tak nejsem žádná Lama a už něco umím,tady ale píšu poprvé tak snad jsem si ESO schovával na dnes chytře :slight_smile:
Tak k věci ..k lovení používám PDA a všechno jede na jedničku.Poslední dobou jak keše razantne přibývají vznikl jedem problém a to takový že pokud si vytvořím soubor napr: ostrava.gpx který jsem si pripravil v PC a poslal do PDA cca 20 mega a více moje PDA při importu z pamětovky do hledacího softwaru se telefon sekne.protože nemám tak velkou RAM potřeboval bych tudíž velký soubor *.GPX rozbít už v PC na malé jednotlivé GPX soubory abych si je mohl poslat přímo na pamětovku a telefon pak mohl krasně najet a nemusel by dělat to indexování na malé GPX u kterého se seká.V praxi by to vypadalo že bych si proste už z positace poslal třeba 200 souboru GPX do slozky Ostrava takže bych telefonu pomohl.
PS:nezmiňujte prosím program GEOGET..je mi z něho na blití.a pokud by to bylo nutné rozepište přesný postup.Geoget snad vyvinuli lidi kteří asi nikdy neslyšeli pojem "USER FRIENDLY"
Dík kuba z opavy

V prvné řadě nepíšeš, jaký program na PDA používáš a z čeho si generuješ tak velký gpx soubor. Možná by stačilo změnit exportní formát…

No a určitě by šlo jednoduše upravit makro pro GeoGet nebo GSAK na export do jednotlivých gpx souborů…

svoje zažívací potíže si můžeš řešit jinde, tady zkus napsat čím to GPX generuješ, třeba by to šlo řešit už u zdroje.

Omlouvám se za vlezlost, ale nechci zakládat nové vlákno.

V čím je dobré si plánovat trasu do trekbuddyho? O formát mi nejde, jen o soft, ve kterým si trasu vytvořím. Díky za Tipy

Tak zkus GSAK.

Rohodně potřebuješ nějaký takový soft. A pak pomocí maker můžeš rozsekat GPX. Např.: tradicni.gpx, mystery.gpx, vylustene.gpx …

antitrust: a neni problem spise v tom, co mas mezi usima? Rozchodit Geoget zas takovy problem neni a upravit si vysledny export taky ne.

Holt je zde videt ono zname "kdo chce, hleda zpusoby - kdo nechce, hleda duvody".

GPX je obyčejný textový soubor (XML) takže to lze rozsekat čímkoliv …

• vše od začátku před první výskyt <wpt kopírovat na začátek každého výstupního GPX (hlavička)

• jednotlivé keše a waypointy jsou ohraničeny <wpt a </wpt> - možno s nimi libovolně v GPX nakládat. Takže vždy celé pasáže <wpt</wpt> do stejného souboru. Klidně každou do jednoho (pak to bude co keš/wpt to jeden GPX) nebo podle počtu, abecedy, typu či vkusu každého kačera…

• na konec každého výstupního GPX dát řádek </gpx>

A je to. Ale tos asi nechtěl syšet, co?

Osik: Konečně příspěvek k tématu.
Záleží jak userfriendly si to představuješ a jak často to potřebuješ. Jedna z cest je napsat si nějaký skriptík nebo soubor otevřít v PsPadu a metodou Cut-Paste rozpulit a doplnit záhlaví a patičku gpx.
Kdysi jsem používal na rozsekání PQ kratky skriptik ve VisualBasicu, ale ted fakt nemám čas si s tím hrát.

Doplňuji že gpx získávám pomocí skrýšotlače a v PDA mám plně funkční Geoscout který jede bez chyby jeden rok.A myslím že 20 mega soubor není moc dělám takové virtuální kruhy kolem oblíbených měst a když se podíváte kde leží Opava tak zjistíte že pracuji z keškami v ČR,Polsku a Slovensku tak se mi ručně rozsekávat GPS nechce.Jestli to jde,nenavážejte se prosím do mého zraku sluchu hmatu a zažívacích problémů,já fakt chdím na forum jednou za x let částečně i kvůli tomuhle.Dík

GeoScouta používám taky. Řekl bych, že rozumná velikost GPX je tak 1 až 2 MB. Ono totiž na zpracování toho souboru může být potřeba mnohem víc paměti, než je jeho velikost (nebrat doslova) a ta v PDA není.
Já použivám ten zatracovaný GeoGet (a jsem s ním spokojený), pomocí kterého si lehce vyrobím GPX jaký potřebuju.

LudekV: budu trosicku offtopic, ale mas opravdu zajimavy podpis. Je pekne, ze jake si to udelas, takove to mas, ale parazitovat na cizich strankach opravdu neni koser. Navic kdyz uz parazitujes, tak si alespon zjisti, co dela parametr "nofollow" v A HREF a mozna ti to dojde.

No ja bezne rozkladam tří i pěti megové soubory kdyz ale nevim kudy presne pojedu potrebuju vetsi rozsah a vyzaduje i vetsi soubor no proste skrysotlac je skvely umi filtrovat i docela spolehlive stahovat soubory jen to proste neumi ulozit oddelene (pokud bych teda nestahoval soubory po jednom).. jinak geoget taky použivam ale nerad jedna z veci kterou jsem jeste nenasel je stahnout kesky podle nazvu mesta pokud to jde tak porad a napiš prosim jestli geoget umi seznam keší uložit po jednotlivých GPX (gpx jedne kešky má prumerne 7kb)
Beru to i jako přípravu na léto,měl bych rocestovan Lotyšsko,Estonsko a Litvu tak budu muset do telefonu dostat neuveřitelne mnozstvi dat tak nemuze delat nic ručně nebo složitě.
Chce to nějaký systém vytvořit.Geoget neodsuzuju..beru to trochu zpět psal jsem to tu rano někdy o pul třetí a měl jsem za sebou dvouhodinnovy boj s timhle programem.Kdyby byl zájem můžu tady upnout 12 megový soubor se který cvičně pracuju a zkouším ho rozkládat na malé..ted zrovna testuju program EASY GPX ale nevypadá to že by to v něm šlo.
Předem díky

antitrust: Geoget je program spravujici databazi a nikoliv program na stahovani informaci o kesich. Pro tyto ucely slouzi samozrejme jeho plugin s nazvem GeoJarry a presne co pozadujes umi - zadas bud souradnice, nebo nazev mesta a potom vzdalenost, kterou chces stahnout a pripadne i typy kesi a vsechno udela za tebe.

Doporucuji ti jakozto zacatecnikovi stahnout tyhle PDF a procist si je:
http://geoget.ararat.cz/lib/exe/fetch.php/doc:user:geoget_pro_zacatecniky_i_pokrocile.zip

Ještě vyzkouším ten program Gsak a pak už vážně nevím.

On Geoget nic stahovat neumi. O to se musi postarat nejake neoficialni doplnky, protoze stahovani neni legalni cinnost.

Ze stejneho duvodu ani v GSAKu zadne stahovani nenajdes, opet maximalne pres neoficialni doplnky.

Jak do Geogetu, nebo do GSAKu muzes ale naimprotovat data treba z GPX, a pak je vyfiltrova podle sveho gusta a vygenerovat cilove GPX s obsahem, jaky se ti zlibi. Oba programy umi automatizovat cinnosti pres makra/skripty.

Ale uprimne, pokud mi o Geogetu napises, ze je ti z nej na bliti, tak se nediv, ze na tebe misto rady hodim bobek.

A používá z vás prosím někdo způsob kdy taky pracuje s jednotlivými gpx soubory nebo s tim mam problem jen ja…diky za odpoved.

Momentalne nevim o zadnem makru pro GG, ktere by exportovalo GPX "po jedne kesi".
Tvorba neceho podobneho ale neni az takovy problem, ale bez znalosti programovani ci aspon trochu "geekovskeho" pristupu takovou upravu nezvladnes.

Jsem ochoten ti poradit, ale nejdriv musis plne ocistit stit GeoGetu, ktery jsi tak temi zvratky pospinil B)
Pak mi muzes do ouska poseptat, co je na nem dle tveho tak desneho. Treba by s tim slo neco udelat… No a az tohle vsechno udelame, tak se muzeme bavit o tom, ze bych ti upravil export na miru.

Silne doporucuji pro zacatky s GG ta PDFka, ktera odkazoval satan, a dale ofiko help.

Obecne problematika vlastni kesdatabaze neni trivialni a veskere programy, ktere ji udrzuji, zrovna tak NEJSOU trivialni. At uz se bavime o GeoGetu, GSAKu, MyGC, MoZiGu, cemkoliv dalsim. Kazdy z nich ma trochu jiny pristup.
A prave ta vysoka nastavitelnost, kterou kazdy z nich poskytuje, muze novacky ze zacatku mast. Je to ale potreba, protoze kazdy od programu chce neco jineho a nejak jinak.

Skrysotlac nespravuje databazi, ale jen taha data z webu. Mozna proto jsi ho pochopil, ne?

GSAK je fajn, ale je placeny a pro basic membera je tezke do nej dostat (= pokoutne postahovat) data. Zde na foru hodne lide pouziva GeoGet (+ doplnky jako GeoJarry) a MoZiGo. Tak si vyber jedno, ktere te mene odpuzuje, a nauc se s tim. Malo diskutovane je MyGC, ale prijde mi docela zajimave.

@antitrust
Pouzivat jednotlive gpx subory je podla mna navrat spat.n To potom mozes rovno pouzivat browser, z ktoreho mozes gpx exportovat priamo. Efektivita takehoto konania vsak nebude velka…urcite sa nemoze porovnavat s moznostami programov ktore tu boli spominane.
Mna len sokuje Tvoj postoj a vyjadrenia k niecomu co absolutne nepoznas /to sa za par minut ani neda/. Dopredu Ta upozornujem, ze ak by si chcel pouzit mozigo, tomu Ti zabranit nemozem, ale so slozitostou skrysotlace sa to porovnavat neda, resp. da, ale porovnavas "notepad a word".