Rozpad waypointů na samostatné body

Narazil jsem na menší problém a prosím o radu, jak na to… možná by to mohla být jedna nová fíčurka…

Mám keš a u ní několik desítek waypointů. Potřeboval bych, aby se tato keš "rozpadla" na jednotlivé body z těch waypointů.

Vím, že je to v sekci Geoget, nicméně jak jsem pochopil a viděl, Geoget v mnohých věcech funguje jako GSAK, tam to jde tak, že si tu jednu keš i s ChW vyexportuješ (do .gpx) a pak ji dáš importovat, přičemž u možností importu je i položka "How to handle additional child waypoints" s přepínátkem "jako Child waypoints" a "Jako samostatné body"
V případě, že bys to potřeboval nějak rychle převést, tak ti to tak můžu překlopit a poslat zpět gpx s dvaceti body.

Nerozumim otazce.
Pokud se jedna o aktivni cache, ktera ma nekolik stage a ty jsou zverejneny, tak staci stahnout GPX soubor a ten nahrat do MapSource a tam ty body vidis a muzes s nimi delat co se ti zlibi.
Ale zda se mi to prilis trivialni a tak predpokladam, ze je to dotaz na neco jineho. Tak by chtelo dat presnejsi dotaz o co jde.

EDIT Aha ted vidim, ze jde o GeoGet.

v geogetu taková volba není, ale mělo by to poměrně snadno jít řešit jednoúčelovým makrem. Jen bys musel vyřešit jaké ID dát takto vytvořeným waypointům.

Vzhledem k tomu že absolutně netuším k čemu by to mohlo být dobré, asi není příliš pravděpodobné že by to někdy geoget obsahoval.

Jedná se mi konkrétně o to, že u naší keše Stolpersteine mám nasázené jako waypointy všechny (teda skoro všechny) kameny v Praze. Spolupracuji teď s touto nadací a je zájem o samostatné souřadnice v gpx, vygenerování POI a snad i Wherigo (těště se ;)). Připravuje se další várka kamenů a tak jsem si na to založil samostatnou databázi a sázím si je tam jako samostatné body…

Jelikož v GG je to opruz, tak si chci ulehčit práci a těch prvních cca 30 ks jsem chtěl nějak vyexportovat z té keše…

A co ti brani ti je vyexportovat treba jako POI SIMPLE a potom si je treba v MapSource promazat dle potreby?

Aha, chápu, to je při ručním přeťukávání dost opruz. V tomhle případě bych asi tu keš exportoval do gpx a v textovém editoru bych ji pomocí "najít a nahradit", copy a paste překoval na vícero bodů. Je to sice taky ruční práce, ale asi rychlejší a pokud to budeš dělat jen jednou, tak se nevyplatí na to psát script.

PS: na wig se těším :slight_smile:

Udělám to přes ten GSAK, první pokus vyšel docela dobře, jen doladit drobnosti a mohlo by to jít… Ještě že ten GSAK je :smiley:

V MoZiGotake by som to riesil exportom pre OziExplorer vo formate wpt.
Wpt body sa lisia len ikonkami.
Verim ze taky export existuje aj pre GG.

GG bohužel ten wpt soubor pak neumí naimportovat :@

Na exportovani se pouziva funkce export. Zalezi jen na tom, v jakem to chces formatu a co s tim chces dal delat.

Pokud chces vygenerovat POI, tak skutecne nechapu, proc nepouzijes existujici SimplePOI export? Staci vyexportovat jen tu jednu kesku a pak z GPX smazat ten bod te kesky. Nebo si pohrat, a vyfiltrovat si jen a jen waypointy te kesky prislusnych typu, a ty pak vyexportovat.

Pokud ta data pak chces zpetne naexportovat treba do samostatne databaze jako samostatne body, mas opet dve jednoduche moznosti. Bud vyexportujes zase ty waypointy do PQ GPX, ale pak musis v textovem editoru nahradit oznaceni typu bodyu, aby si GG nemyslel, ze se jedna o waypoint. Prace na minutu. Nebo si muzes udelat svuj vlastni export, kde si upravis ten jeden radek, kde se u waypointu nastavuje druh bodu.

Ani na jedne veci nevidim nic, co by melo byt opruz. Delat na to specielni funkci, to je blbost, protoze to pouzije tisicina uzivatelu, a jeste jen jednou za uhersky rok. A je to uloha resitelna i soucasnymi prostredky. Staci neplasit a nepanikarit. :stuck_out_tongue: