"Rozryvani" pudy v okoli nekterych kesi

Dnes jsem byl na kesi "Most u Lutriana" , kterou jsem teda nakonec nenasel, ale proc pisu :) v okoli potencialni skryse, to bylo docela rozryte, i kdyz kolegove predemnou psali, ze to tam bylo opravdu hodne, jak od prasat :)) takze uz se to asi trochu spravilo. To same jsem cetl i u nekterych jinych kesi, na ktere jsem nemel zatim cas vyrazit, a i pozoroval na vetsine mist, kde jsou kese schovane, i kdyz samozrejme v mensim meritku. Vim, ze mam nalezeno jen malo kesi, proto se ptam vas zkusenych kaceru, jestli neco podobneho pozorujete na vetsine kesi a dale nadhazuji otazku, jestli to je v souladu s etikou GC, i kdyz samozrejme pro kazdeho to muze znamenat neco jineho...Jde mi o to, jestli kese, kvuli kterym je v podstate takhle, at uz chtene nebo nechtene, nicena priroda, by nemeli byt presunuty treba o kousek jinam, kde se tohle dit nebude, nebo proste uplne zruseny, kdyz nepujde provest prvni moznost. Samozrejme nastava dalsi otazka, jestli kdyz se presunou, tak jestli se to nebude dit stejne a jestli tomu lze vubec nejak zabranit.

Jinak pokud se tu neco podobneho uz resilo, tak se omlouvam, jinak budu rad za vase nazory :P 

Stává se to dost často a myslím si, že by ownerovi přece mělo jít o to, aby keš byla nalezena, takže by se spíš měly schovávat tak, aby k podobnému přerývání půdy nedocházelo. Také jsem dnes neuspěl na jedné moc pěkné multi, kde bylo finálové místo zvoleno tak, že to tam asi za chvíli taky bude vypadat, jako od prasat. Je to dost škoda a taky se mi to moc nelíbí.

No, ono se to totiz moc neda hledat a nerozryt kdyz je kes ve svahu;) Ale konktretne na te kesce na kopecku, o ktere predpokladam mluvis to nebylo zas tak hrozny (u finalky) ikdyz je pravda ze parez na zlute dostal zabrat…ale zase myslim ze prirode rozhrabani zase tolik neuskodi…akorat je to neesteticky a mohlo by to prilakat mudly…vetsinou se snazim moc “nenasvinit”, ale jak rikam, ve svahu to moc nejde

Věčná otázka etiky!

To je opravdu takový problém nechovat se podle pravidla: "Po mě potopa!" ??? Každá keš, již navštívíme, je pro nás milá, drahá, jako naše. Prostě je "naše"!  A pokud potřebuje pomoc, tak  nepřemýšlím zda ano či ne. Je to jasné a postaráme se o ni tak, jak potřebuje. Velmi často se na keškách v lese setkáváme se situací, že okolí úkrytu je rozryté jako po nájezdu divočáků. Do pr....kýnkadubovýho, to je takový problém za sebou trochu uklidit?!!!

Co je etika GC?? 

[quote] Jedla-bedla: Stává se to dost často a myslím si, že by ownerovi přece mělo jít o to, aby keš byla nalezena, takže by se spíš měly schovávat tak, aby k podobnému přerývání půdy nedocházelo. Také jsem dnes neuspěl na jedné moc pěkné multi, kde bylo finálové místo zvoleno tak, že to tam asi za chvíli taky bude vypadat, jako od prasat. Je to dost škoda a taky se mi to moc nelíbí. [/quote]

Myslím, že největší podíl na rozrytí terénu má rozhodnutí ownera, kam keš umístí a jak geonápadně ji ukryje.

Protože keš v prudkém svahu, bez stop po škrábání se do svahu, hledat moc nejde.

Ale stopy po rozrytí jsem našel i jinde a je to jednoznačně tím, že hledač nepřemýšlí o místě a reálnosti do toho naprosto netknutého jehličí skrýt něco 20*20cm a prostě reje, dokud něco nevyreje ....

No myslim neco, co se tady na foru uz resilo parkrat :)) samozrejme, to bude proste vzdy subjektivni… 

Jasne jasne. To byla takova hodne mimotematicka poznamka, se kterou jsem se ovlivnen pivem, metaxou, jezibabim rosolem a ja nevim cim jeste neudrzel. [:$] Nejak uz mi pojmy jako duch a etika geocachingu lezou krkem a vzdycky si predstavim tisicistrankovou bichli s nadpisem Eticky kodex geocachera, kterou bych mel prostudovat pred a po kazdem lovu a rovnou mit po ruce dyku na provedeni sepuky, kdyz zjistim, ze jsem udelal neco spatne [:D][:D]

Ale jinak samozrejme taky moc nechapu proc okoli cache obcas vypada jak po najezdu divokych prasat. [:(] Nejlepsi vetsinou byva, jak pise Kolombo, v klidu se zamyslet, kde cache byt muze a kde ne. Nepomuze to sice vzdy, ale kdyz uz clovek musi hrabat, mohl by ta rozhrabana mista zas zamaskovat [;)]

Loni v listopadu jsme narazili s Pažitkou v okolí Žitavy na kešky cachera Tapsi-Bar. Ten, aby zabránil právě rozrývání okolí, dává do lisitingu foto nápovědu i s šipkou ukazující na uložení keše. Třeba tady: Weißer Stein

Opravdu záleží jen na ownerovi. Ale on si to při zakládání taky  nemusí uvědomit.

Jo u Lutriana to bylo uz i na me moc. Ruzne fotonapovedy jsou dobre vetsinou do terenu kde hrozi nebezpeci padu (skalni kese) nebo kdyz je prudsi svah…  jinak ryt a satrat se da i “inteligentne” zvednu kamen, vratim ho zpet apod., tj. rozhodne to neni problem autora, ale spis jednotlivych kaceru. Ja osobne, nez abych rozryl celou cilovou oblast tak dam radsi DNF, je mi to fuk… po bodech nejdu a kesi je dost… [:P]

[quote] Clovis_CZ: ..... Ja osobne, nez abych rozryl celou cilovou oblast tak dam radsi DNF, je mi to fuk... po bodech nejdu a kesi je dost... [:P]

[/quote]

Souhlas, kdyz jsme delali loni mlynskou serii Jedly Bedly, tak jsme u mlyna v Partutovicich nasli, nebudu to zrovna nazyvat parezovou zkazou, ale neobycejne poskozenou paseku. Tak jsme to vzdali a zapsali DNF. Na sondovani okoli pouzivame kus obycejneho svareciho dratu, ktery nic neposkodi. Pripojuji obrazek bez komentare.

Jasny chapu :)) v pohode, no vono je prvada, ohanet se tady tema pojmama jako etika je dost o "pusu" [:P] Jinak co je to jezibabi rosol ? [;)]

Tak to by asi pak chtelo ownerovi napsat o tomto problemu mejla, aby si to dodatecne uvedomil a pak uz zalezi na nem, jak s touto informaci nalozi... 

Krasne po tom rosolovati mozek (nejenom).[:D] Doporucuje deset z deseti Stalkeru. [Y][Y]

Jezibabi rosol 

Alkesi, zapomnel jsi rict, ze je taky dobrej k opecenymu burtu. To pak dporucuje 11 z 10 Stalkeru[Y] 

Hmmm zas nejak nechapu :)) asi sem nejakej zabrzdenej nebo uz mam moc piv :)) tak snad treba na nejakym eventiku nekdy poznam a ochutnam a zrosolovatim :))) sakra, sem se zabred trosku do offtopicu koukam [:D] 

Tak to bohuzel uz nepochopis. Vcerejsim eventem Piknik u cesty byla multi Stalker cache, ze ktere prave pojem Jezibabi rosol pochazi, archivovana. Ten jezibabi rosol-kdyz nejsi Stalkerem (nemas tuto multi) a uz v Pasmu na Motole ani nemuzes kvuli te archivaci byt, tak jen strucne: jde o chemickou latku nazelenale barvy, ktera krasne pri odlovu jedne z indicii teto multi obarvila ruce-presne dle tematu knihy...). Chces-li vedet vice, klikni si na tu multi a precti si listing+logy... Ci si procti logy z toho vcerejsiho eventu, kterym jsme se vsichni s Pasmem ve stavajicim miste rozloucili...

A hlavne si precti  ten Piknik u cesty od Strugackych [;)]. Je to knizka, ktera za precteni opravdu stoji.

Jinak urcite je to mnohem vic nez jen chemikalie barvici a hlavne rosolujici ruce. Pokud vyrobci nefixlovali, tak se z toho zrejme po mnoha slozitych upravach da vydestilovat alkohol chutnajici jako absinth [:D][:D] no a na vyborny zeleny doplnek k burtum samozrejme take nejde zapomenout [Y]

Na Ježibabí rosol jako dochucovací prostředek opravdu nelze zapomenout. Jen to musí být ten pravý rosol z Pásma.

Jinak jsem si už stačila všimnout, že mnohé keše se na místě snadno najdou podle toho, kde a jak je pošlapaný terén. Ani není třeba GPS.

Sylvia999

To Minarjo a Alkes: aha tak to sem teda prosvih :)) no nic svet se z toho nezbori :)) dik moc za info :)) jinak tu knizku si teda budu muset precist :))