RSS Feed tohoto fóra

Na toto fórum se dívám přes RSS čtečku zabudovanou do Firefoxe (rozšíření Habari Xenu) a docela dlouho trvá, než se mi výstup feedu zobrazí. Navíc v poslední době Firefox kontroluje dobu trvání běhu skriptu a pak mi 3x a někdy i víckrát vyhazuje warning, jestli má skript pokračovat nebo ne.

Nebylo by rozumější udělat RSS výstup na posledních, řekněme 20, příspěvků, protože současný jich má zřejmě až příliš… Zkusil jsem na výstup z RSS sadu příkazů (cat fora.rss.xml | grep \<item | wc -l ) a vyšlo mi 348(!!!) itemů! Což je docela šokující. A navíc ten RSS soubor má cca. 240 kilobajtů, což je docela náročné na bandwidth.

(Jen takový námět k zamyšlení :slight_smile: Jinak díky moc za RSS výstup, samozřejmě…)

Mam RSS ctecku v mobilu. Stahuje se mi vzdycky tak kolem 80 prispevku a ma to kolem 78.000 bytu. Naprosta spokojenost. 20 prispevku by bylo urcite malo.

Ja pouzivam Sage,funguje mi to bez problemu a rychle.Nemas pomale pripojeni,ze to trva tak dlouho?

No já nevím. Pomalé připojení nemám (gigabit nebo co to je :-), problém je až při zobrazování. Teď jsem cvičně stáhnul ten rss feed ( http://www.geocaching.cz/upload/fora.rss ) a má 251 310 (245K). A špatně nic nedělám :wink:

tk zkus pouzit jinou RSS ctecku, pokud problem nastava az pri zoobrazeni bude problem s ukladanim a opetnym nacitanim prave ve ctecce. Napriklad v opere to jde uplne bez problemu. nebo se jeste koukni jestli tam nemas neco spatne nastaveneho, nebo zkus toho plugina nahrat jeste jednou, nebo stahni jineho :wink: rozhodne bych nic nesnizoval, kolikrat se stane ze za 3hodiny pribyde i 100 prispevku a clovek neni porad online aby to mohl stahovat pravidelne

Ba, ba. Pouzivam Maxthon na temer historickem Celeronu 500 MHz, a zpracovani nacteneho RSS sice par vterin trva, ale neni to zadna tragedie.
Dnesni bezne pocitace zarucene maji dostatecny vykon na analyzu a zpracovani 250 kB XML, coz je presne to co se v RSS ctecte deje. Takze taky odhaduji ze problem bude v samotnem pluginu do Firefoxe.

Zmenseni poctu prispevku urcite nebrat! :slight_smile: Pri tempu, v jakem narustaji, by pak clovek musel cist fora pres RSS nekolikrat denne, aby mu neco neuteklo.

No, bude to učitě tou Habari Xenu… jenže mě vyhovuje :frowning: Zkusím se podívat po jiné, třeba to bude lepší.