Ruku na srdce: obcházíte Evince?

Otázka je jasná: obcházíte Evince? Nebo poctivě čekáte oněch pět nebo kolik hodin?

Já se přiznám že jsem jednou obešel, když jsem nebyl dvakrát schopen správně opsat souřadnice, resp. poprvé správně zvolit délku a šířku :o :frowning:

Kdo do mne kamenem? :wink:

Použil jsem to jenom jednou /včera/ a taky jsem splet W-E a napsalo mi to abych počkal 10 min. Že by za každou chybu přidávali? :slight_smile:

Teda jestli muzu mluvit za sebe (no kdo uz taky jinej, ze :smiley: ), tak mi to je uplne jedno :wink: :stuck_out_tongue:

No jednou po mě jeden můj nejmenovaný kolega geocacher chtěl, abych mu ověřil několik z jeho dvaceti variant souřadnic a tehdy jsem to obešel, dokonce jsem použil i proxy.
Pak jsem se o to taky pokusil, když jsem luštil jednu mysterku v Passově, která byla dostatečně těžká svou otázkou na místní pamětihodnost i pro rodilé Passovany, tehdy se mi to ale nepovedlo a pomohl až místní guru geocachingu :D…

Koukam, ze si clovek denne rozsiruje obzory. Nevedel jsem, ze to jde nejak obejit a ani nechci vedet jak :slight_smile:
Takze odpoved na otazku: Nepouzivam, neobchazim - nikdy B)

Muze mi nekdo ric o cem mluvite? Nejak tomu nerozumim:-( Tedy asi neobchazim

No já na to narazil poprvé včera tady [cache]GC13QGX[/cache]

Ne, neobcházím. Není důvod…

Ano, obcas si pomaham pripojenim v praci, domaci IP adresou a proxy meho ISP - typicky priklad byla [cache]GC161KR[/cache] - potrebne jsem si nakreslil, napsal skriptik v Perlu, spocital, zverifikoval - red light. Oprava preklepu ve skriptu, znovu cerveny semafor, opravena vynechana cara na nakresu, takhle jeste nekolikrat, fakt se mi nechtelo cekat dalsich pet hodin. Uznavam, je to zhyckanost, kod ma byt spravny hned a vsechny pomucky pro ladeni jen rozmazluji - kde jsou ty casy, kdy programator naderoval kod, pockal az prijede dodavka, predal k sejmuti ve vypocetnim stredisku, druhy den si vyzvedl vytisk se syntaktickou chybou, doplnil chybejici pismenko, poslal derne stitky znova, a po par dnech se dockal :slight_smile:

No naposled jsme to udělali na Pejskovi s kočičkou, protože těch nevygooglitelných otázek na nás bylo trochu víc, a trefili jsme to asi až na šestý pokus. Čekat by nás tedy opravdu vůbec nebavilo. Moc nechápu smysl té čekačky…

Ne, že by to sem tak úplně patřilo, ale s tématem to souvisí:
Protože mně ta čekací doba u Evince taky přijde dost zbytečná (je tam jenom proto, aby se předešlo náhodnému zadávání souřadnic s cílem objevit ty pravé, ale pro poctivé luštitele je to jenom zdržující), rozhodl jsem se u mé kešky už před časem pro použití GeoCheckeru. Jednak u něj ona čekací doba není a jednak po zadání správných souřadnic ukáže umístění cache i na mapě…

Ruku na srdce? taky nevím o čem je řeč. :slight_smile:

Tak pro ty, co jim téma není tak úplně jasné :smiley:
Evince (a jemu podobné) je systém pro kontrolu správnosti souřadnic. Uplatní se tedy především u mysterek - autor zadá do tohoto systému souřadnice cache, systém mu vygeneruje html kód, který pak následně vloží do listingu.
No a když pak cacher má zato, že mysterku vyluštil, zkusí je zadat do systému, a pokud jsou správné, systém mu sdělí, že uspěl :slight_smile:
Proto bych chtěl poprosit všechny autory mysterek, aby Evince nebo jiné systémy např. výše zmíněný GeoChecker do svých mystery cachí přidali - jim i luštitelům to ušetří práci při neustálém vyptávání a odpovídání na dotazy, zda vyluštěné souřadnice jsou správné…

Technický dotaz: Kde najdu Evince?

Nooo jooo rano moudrejsi vecera, ale jako vecer rikam NE:-)

Evince najdeš zde. Ale já apeluji na všechny, ať raději používají GeoChecker - JE LEPŠÍ :smiley:

Neobcházím. Nemám moc možnost jak, na školní server se z venku nedostanu…

Uvažoval jsem o tom, že napíšu "něco jako Evince, ale bez tak dlouhýho čekání", no nakonec sem se k tomu nedostal…

Neobcházím, ale vím, že to tak někteří dělají a myslím, že je o důvod víc nedávat Evince…když si někdo neví rady, tak může napsat o radu a ne bušit souřadnice jednu za druhou…

Po delší době jsem sem zabrousil a trošku jsem se vyděsil z názvu vlákna. Takže prosím vysvětlení pro blbce (pro mně). "Obcházíte Evince" znamená, že obcházíte časový limit nebo se dá Evince prorazit a získat souřadnice hrubou silou?
Ptám se proto, že připravuju sérii poměrně složitých mysterek a nechtěl bych, aby někdo získal souřadnice bez luštění. To tam raději Evince nedám.
Díky za vysvětlení.

Podle mě má autor tématu na mysli obcházení časového limitu, získat souřadnice snad nejde.