Tak už je to tady, po nešťastné červnové události v Praze se začínají likvidovat keše v kanálech, blíže v tomto článku. A celá akce má pokračovat. Zajímavé je, že se PVK ptá kačerů, kde keše hledat, hm...
Nezná někdo bližší podrobnosti, třeba seznam likvidovaných keší?
Budou následovat stromovky a jiné náročnější a potenciálně nebezpečné keše?
Cituji Zákon o některých přestupcích č. 251/2016 Sb., § 5, odstavec 2 písmeno d):
Právnická nebo podnikající fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že zničí, poškodí, znečistí nebo neoprávněně odstraní, zamění, pozmění, zakryje nebo přemístí turistickou značku nebo jiné orientační označení.
Může mi někdo z přítomných právníků osvětlit, zda se toto ustanovení vztahuje také na keše? Keš totiž nepochybně je turistické orientační označení.
Případně, jak se může owner bránit neoprávněnému nakládání se svým majetkem ze strany PVK? Keš sice má zanedbatelnou materiální hodnotu, ale nepochybně představuje pro ownera nezanedbatelnou hodnotu emoční.
To bys asi musel mit hodne dobryho pravnika, aby dokazal presvedcit, ze kes je turisticke znaceni. Sipka na zemi, slozena ze sisek, na tom bude lepe, protoze to alespon neni neopravnene ulozeny odpad na cizim pozemku bez souhlasu majitele. Klub turistu take nenakresli znacku nekomu na plot, aniz by se zeptali.
Keška že je turistická značka? No nevim, ale mám pocit, že ani kdybych na ni tu značku tak jak je KČT dělá nakreslil, že stále turistickou značkou nebude.
A hlavně jak píše Tomáš, ať chceme nebo ne, v kanále keška nemá co dělat. I proto už je není možné nějakou dobu zakládat a byly jen “na dožití”.
...Keš totiž nepochybně je turistické orientační označení....
Nepochybně. Důkaz provedeme usilovným tvrzením. Doporučují se ještě argumenty "každý rozumný člověk" a "je nad slunce jasnější".
Vůbec netuším, kdo napsal, že bída světa je v tom, že moudří lidé jsou plní pochyb (logicky), kdežto hlupáci alternativně inteligentní žádné pochyby nemají, ale nepochybuji, že má pravdu.
Cituji Zákon o některých přestupcích č. 251/2016 Sb., § 5, odstavec 2 písmeno d):
Právnická nebo podnikající fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že zničí, poškodí, znečistí nebo neoprávněně odstraní, zamění, pozmění, zakryje nebo přemístí turistickou značku nebo jiné orientační označení.
Může mi někdo z přítomných právníků osvětlit, zda se toto ustanovení vztahuje také na keše? Keš totiž nepochybně je turistické orientační označení.
Případně, jak se může owner bránit neoprávněnému nakládání se svým majetkem ze strany PVK? Keš sice má zanedbatelnou materiální hodnotu, ale nepochybně představuje pro ownera nezanedbatelnou hodnotu emoční.
Pokud jsi přesvědčen, že došlo k porušení zákona, je tvou občanskou povinností obrátit se na PČR.
To bys asi musel mit hodne dobryho pravnika, aby dokazal presvedcit, ze kes je turisticke znaceni. Sipka na zemi, slozena ze sisek, na tom bude lepe, protoze to alespon neni neopravnene ulozeny odpad na cizim pozemku bez souhlasu majitele. Klub turistu take nenakresli znacku nekomu na plot, aniz by se zeptali.
Kdyz se jedna o umele vytvorene dilo, je to kanal. Prirodni podzemni potok budiz, nevim. Do jeskyne se kesky vlastne asi davat zatim muzou. To pak bude asi na posouzeni konkretni situace.
Kdyz se jedna o umele vytvorene dilo, je to kanal. Prirodni podzemni potok budiz, nevim. Do jeskyne se kesky vlastne asi davat zatim muzou. To pak bude asi na posouzeni konkretni situace.
Dle důlního zákona musí být jeskyně hlubší, než jeden metr opatřena mříží (a pod.) pro zamezení vstupu. Takže PŠŠŠŠŠT!
Pak ji muzes odstranit a nebo je k tomu vyzvat.
1) Mně tam nevadí. Jen konstatuji, že se nezeptali.
2) A mám dojem, že máš povinnost toto strpět (pokud vedením cesty neporušuje KČT tvé oprávněné zájmy, něco ti nepoškodili,...). I když je možné, že se něco změnilo.