Zdarek,
tak jsem si tu procházela různé téma, halvně třeba ty co se týkají věcí v keškách, kritizujete co se vám nelíbí a tak. Ale co vy? Co davate do kešek? Já jsem si tošku prohrabala drobnosti, které už mnoho let leží v krabicích pod postelí, navštívila "obchod" vše za 25,- (i kdzy tam davno nejsou veci za tyto penize
a vysledkem je krabice věciček, které sebou tahat na hledání. Máte taky takovou krabici? Co si myslíte o té mojí?
Mám tam i figurky a hračky z kindervejcí, ale jsou to jednodílné(!), nepoškozené věci a třeba ta lodička či lokomotiva může někomu posloužit jako základ pro TB,… Jinak tam mám dvě knížky, jedno dvd (ale krátké asi 25 minut o Himalájích), samolepky, placky, přívěsky, dřevěný kalendář, tamagoči - udělá radost třeba ňákému linuxmaniaku protož je to tučňák (i když jen obal, zvíře je troškui nelogicky opička), medaile, atd. však vidíte sami…
Myslím si že na tom obrázku je hodně věcí, které určitě někomu udělají radost. U nás obchodují hlavně děti a protože drobnosti které měli doma už dávno "vystříleli" řešíme to tak, že asi jednou za měsíc nakoupíme různé věcičky v ceně tak 100 až 200 kč a ty měníme. Naposledy to byl například balík svíček s jahodovou vůní. Jedna v ceně 3,50 kč a z keší vybíráme většinou různé propagační předměty.
Je fakt, že některé cachy vypadají spíše jako kdyby byli určené pouze k výměně věcí z kindervajec a potom se tam většinou už neodstanou zajímavější předměty. Já osobně dám výjmečně kindervajca věci když se mi něco líbí tak karty (v pořádku v celku) a nebo nakej tech 50 centu
Já se musím přiznat, že jsem ještě nic zajímavého v keši nenašel
Ty věcičky na fotce vypadají zajímavě, bohužel realita co pak člověk nalezne je jina ![]()
Mě o ty blbiny, ale tolik ani nejde, tak se snažíme alespoň zlepšovat úroveň pokladů sami. Pěkné jsou třeba malé plyšové potvory z IKEAi za pár korun. Máme i pár medailí, přívěšků, exotické mince a tak.
A stejně je tam po 20 návštěve jenom soubor z kinder vajec…
Většinou vkládám různé mince (zbytky marek, šilinků a lir), ale teď jsem měl zásobu prvorepublikových haléřových mincí. Taky pomalu rozpouštím sbírku odznaků. Někdy obchoduji "jen proto, aby se obchodovalo" - kinderfigurku vytaženou z jedné kešky udám hned v následující. A v poslední době se čím dál častěji stává, že píšu TNLN nebo nic nevezmu a jen nějakou drobnost přidám.
Dáváme prsťáky z ikei, mince či bankovky dovezené z dovolených či služebních cest - NOK, WON, JUAN. Milujeme kinderpotvory, takové ty vcelku - hrochy, lišky, krtci jsou top, popřípadě mince.
Kešule (pokud nejsou čerstvé-nové) jsou u nás docela vybrakované, oproti třeba Německu, kde jsem mimochodem našel i powerball v ceně cca 800Kč - to se pak blbě mění za něco, co má vyšší hodnotu. Mě zajímají hlavně osobní věci kačerů - CWG, různé typy známek ap. Za tyto osobní věci dávám i své, buď CWG nebo PSC.
U nás mění hlavně děti a kolikrát nás překvapí, co si vyberou a ještě se hrozně radují..dospělák byto považoval za šunt. Jinak jednou za čas nakoupíme haldu blbostí v hračkářství apod. - teď jsme dávali pavouky, svítící dinosaury, svítící brouky, vojáčky + CWG někdy
No my jsme doma posbírali co se dalo pro začátek, občas zajdeme do obchodu nakoupit drobnosti a hlavně tak nějak posouváme to, co jinde vezmeme. Obchodují většinou děti, když jdou s náma, my málo kdy, spíš doplňujeme vypleněné krabičky ![]()
Na mince z cest jsem fakt alergický, to mi připadá horší než kinder hračky. Copak si myslíte, že nějaká dítě si vezme radši euro cent nebo kinder hračku?
Nám už taky většina hraček z Kinder vajíček došla, takže 1) nechal jsem si vyrobit "geovizitky", 2) probral jsem několik kilo drobných z mých cest po světě (Střední a Jižní Amerika, Asie a pak neplatné mince "euro"-zemí) a 3) nakoupil jsem "swag" z www.geoswag.com a www.ukgeocachers.co.uk - hlavně piny/placky/patche s GC tématikou, mini-kompasy, atp. Snad mám tak na půl roku s vymýšlením, co na výměnu pokoj
Osobně si beru z keší pouze osobní WGC, různé hliněné sigitemy, apod. Děti samozřejmě hračky, ale jsou schopni si "vydupat" i žárovku do fábky nebo tranzistor - pavouka…
2 sobikovi - už jsem potkal několik kačerů (přiznávám, že všichni byli 25+, tedy žádná dítka), kteří zase nic jiného, než mince nesbírali - samozřejmě pouze pokud ještě takovou doma nemají (= asi je rozdíl mezi euro centem a třeba peruánským solem)
Snažím se vkládat vlastní tvorbu - http://www.kamilek.cz/foto/tvorba/drevo/, ale ne vzdy si vzpomenu vzit neco sebou ![]()
tak to ja nejradsi obchoduju s ruznyma drobakama
dokonce sem dostal i ukol od tridniho, abych mu sbiral nejaky pěkny a exoticky a sam mě zasobuje takovyma kterych ma hafo
mno a jinak samozřejmě s TB a GC ![]()
Ja jsem ted objevil svinovaci dvoumetry po 10korune…tak sem jich par nakoupil…me by treba nalez takovyho metru potesil;)
Úroveň obsahu kešek je u nás mizerná. Nadruhou stranu když potom narazíme na kešku plnou opravdu hodnotných věcí jsme tak v šoku že stejně nic neměníme. Škoda že je to skoro vždy v cizině. I když jsem letos u nás narazil na novou kešku plnou opravdu krásných hodnotných věcí - elektro sudoku, mp3, hlavolamy atd. samé nové nepoužité věci, né nic co už se někomu doma nehodilo. Docela tuším že až pojedu okolo a kouknu se do ní jen tak ze zvědavosti bude plná kinder trosek. Takže jsme došli k tomu že měníme pouze CWG. Radost udělá i nějaká hodně exotická mince. Netuším co pro nim Sobíkovi mají, jsou to věci dotýkané dalekou cestou.
Myslel jsem to tak, že exotické mince/bankovky jsou zajímavé ale neplatné mince z okolníc zemí případně ze zem kam se běžně ježdí na dovolenou jsou prostě o ničem a dle mého mají stejnou hodnotu jako štípnutá jzdenka z Metra. Bojím se že za pár měsíců budou naše kešky plné padesátníků, kterých mají všichni plné peněženkya kasičky
To je moc pěkný. To by ani Sobíková asi neodolala s obchodováním ![]()
Úroveň je taková, jací jsou kačeři, co tam chodí. Staří mazáci radši už neobchodují a jen doplňjí aby něco v krabičce bylo. Omladina sebere co se jí líbí a hodí tam desetník nebo jízdenku. No a taková ta "střední třída" se snaží obchodovat 1:1
Částečně vidím problém i ve velikosti kešek, většina je mikro nebo small a do nich se nic moc velkého a hodnotného nevejde. No a bohužel velká krabička je brzo "vypleněna" a obávám se, že stále doplňování majitelem taky není řešení. Obsah máme takový, jaký si ho uděláme sami…
Jak už jsem napsal, proti exotickým mincím a bankovkám nemám výhrady.
Přiznám, že mám trochu rozpaky když nejdu geo vizitku nebo CWGC apod.. Má se obchodovat 1:1 a když ani jedno z toho nemám, pak smůla? Ještě nejsou mezi kačery tak rozšířeny, co je tedy stejně hodnotné jako tyto věci?
Tak jsem se šla dneska projit a zašla si tak pro dvě kraby co jsou na Kamenym vrchu, umisteni pekne, ale jejich obsah teda priserny, ty dve kesky co jsme nasla predim (jedna taky brnenska a jedna na Sazave) byli trosku bohatsi, no nakonec jsme tam preci jen k trade neco nasla. Z te prvni to byl gofovy micek, za ktery jsem tam dala privesek kovove sovicky a jako bonus za fakt pekny misto tu nasivku geocachingu… v ty druhy to bylo este horsi, ale nakonec to vyhrala malinkata vanocni ozdoba a takovej omsleje paprek s razitkem tymu, ktery kesku spravuje. Za to jsem tam hodila nalepky s pejskama a placku s kravickou, tak snad je to vymena ferova.
jako ty kravinky z kinder, kdyz je to figurka tak je to oki, ty mam rada, ale tam byli uplne trosky tech skladacek
takez chapu proc jste nekteri zaujati proti kidervecem.
Jinak ja si chci z kazde kesky neco vzit! i kdyby tam byli jen tY sunty tak si jeden z nich vemu, s vymenenyma predmeta neobchoduju, alebrz si je davam do takove drevene truhlicky :), buduju si pokladnici ![]()
Nejraději měním CWG, ale těch se nachází málo
Jinak téměř nic. Z obrázku na počátku vlákna bych ale určitě vzal nášivku GC. Zato děti mění skoro všechno. A vůbec jim nevadí, když do kešky dají nové zvířátko za autíčko, které nemá kolo ![]()