S garminem do zahranici

Ahoj,
chci vyrazit stopem náhodně směr Bulharsko, Rumunska, Chorvatsko atd. podle toho kdo kam pojede. A cestou hrát geocaching.
Mám k dispozici Garmin Oregon 400t a bluetooth GPS modul.
Jasný problém, rád bych si nahrál do Oregona předem kešky, ale nevím kde se kdy vyskytnu.
Bluetooth mobil mi je taky k ničemu, páč mám obavu, že za net v zahraničí bych se nedoplatil.
Ještě bych možná mohl vzít s sebou notebook a tam mít v nějakým softu nahrané všechny keš z těch států (jak bych je tam dostal) a pak by to třeba umělo nahrávat vybranou oblast do garmina. Ale v tom se zas vůbec nevyznám.
Máte někdo radu, jak toto vybavení rozumně využít při tomto typu cesty ?
Běžně se cestou zastavuju v net kavárně a stahuje kešky dané oblasti do Garmina, ale na východě se bojím, že to s kavárnama bude dost špatné.
Díky za jakékoliv konstruktivní tipy.

Ideálně přes PQ si stáhnout keše z těch států, které chceš navštívit. Asi jen tradičky, earthky atd. kde se nic neluští a nepočítá… Já to většinou ještě omezuji obtížností terénu, přece jen na dovolené s rodinkou nepůjdu na nějaké 5 keše :wink:

To já na ty 4ky v terénu chodím v zahraničí rád. Problém je, že PQ jsou omezené na 500 keší. A i když dám jen tradičky, může to být poměrně malá oblast. Tzn. musel bych vytipovat oblasti kam pojedu a ty stáhnout. Neměl bych celý stát. Navíc garmin má v sobě zřejmě omezení maximálního počtu nahraných keší, když jsem je zpočátku nemazal, tak mi poté začal při spouštění hlásit nějaké varování. Od té doby je raději mažu, aby mi pak nechyběli třeba ty důležité.

PQ mas na 1000 kesi, ale jen ke stahnuti, nelze pres majl (tam zustalo omezeni na tech 500).

PQ má už dneska 1000 keší… Když jsem se namátkově koukal na ty státy, tak v žádném z nich není celkem víc než 1000 keší. Takže si udělat PQ na jednotlivé státy s výběrem typu keší a obtížností a hotovo…

Garmin má omezení na počet keší, ale nemá omezení na počet POI. Takže já mám 2000 keší v okruho Home a zbytek všech 18000 keší v POI. Ale o tom je tady jiné vlákno.

Wau. Info o POI si najdu. Díky moc za radu. A tip i o 1000 keší na PQ.

Na stránce http://www.geocaching.com/seek/default.aspx lze vyhledat všechny keše od určitých souřadnic, to je v odstavci "Latitude Longitude Search". Radius je poloměr vytvořené kružnice.
(1 míle = 1,609344 kilometru)

Po kliknutí na Search se postupně nastránkuje seznam nejbližších keší až do zadaného poloměru. Lze si vybrat jen některé, nebo stáhnut všechny pomocí "Check all" a potom "Download Waypoints".

Úplně jak PQ. :wink:

Ale no tak… Tento způsob ti stáhne loc soubor se souřadnicema a základní info. V gpx z PQ máš listing a full info :wink: a to je dost zásadní rozdíl.

sobikovi: Já jen, že je tu taková možnost (mám Vistu u které jsou mi full GPX celkem k ničemu).

Tak jsem si stáhla PQ okolí Lago di Garda, mám Garmina Legenda, tj. nemám listing. A za celý týden jsem totálně neuspěla. Na místě už jsem neměla přístup k PC, takže spoilery jsem neviděla, italsky neumím a většinou chyběl překlad do AJ (měla jsem i pár listingů s sebou), některý byly hodně dlouho nenalezený, ale to mi listing neřekne… Chjo, nemáte někdo nějaký zlepšovák, co si ještě vzít s sebou? Nemám ani jeden puntík z Itálie, normálně jsem z toho onemocněla :slight_smile: