S jakým datem mám zalogovat Earthcache? S datem, kdy jsem ji absolvoval nebo s datem, kdy mi přišel potvrzovací email?
Já je loguji s datem kdy jsem absolvoval… pokud by jsi podmínku nesplnil, tak autor log smaže, jinak je to administrativní krok..
Já loguji s datem, kdy jsem byl earthcache navštívil, tj. den kdy jsem se na místě fyzicky vyskytoval. Spousta ownerů žádné potvrzení správnosti odpovědí neposílá.
Vetsina to asi loguje s datem navstevy mista, stejne jako ja, ale podle me to je jedno, paklize si samozrejme nehlidas poradi kesek do milniku. Dulezite je, abys splnil podminky.
Logujete EarthCache ihned, nebo až po schválení ownerem? A jak to děláte v případě, že čekáte na schválení ownerem a přitom si i hlídáte pořadí kešek? Díky za odpovědi :-)?
Nečekám na schválení a ani to u své nevyžaduji, pokud jsou nějaké nesrovnalosti ozvu se a klidně počkám. Zatím jsem mazal jeden log a to hříšník dostal šanci přes 8 měsíců na nápravu…
loguji ihned - vychazim z predpokladu, ze kdyby byl problem, owner se ozve.
Pokud je nekde vyslovne uvedeno, ze je zapotrebi cekat na schvaleni, pak obvykle cekam i se zalogovanim vsech dalsich kesi
Taktez loguji hned, ale vzapeti posilam mail a vyckavam. Obecne me potvrzeni, ze je vse v poradku/neporadku prislo taktez.
Já loguju datum a čas návštěvy místa. Obvykle není potřeba čekat na schválení autorem. Pouze někteří na tom trvají - a nejsem si jist, že to je podle pravidel.
Já osobně už jsem přestal odpovídat na všechny e-maily. Ozývám se jen tehdy, když není odpověď v pořádku nebo nepřijde vůbec. (Nemůžu stoprocentně říct, že jsem vždy uhlídal, když někdo odpověď neposlal. Přece jenom, přesnou evidenci si nevedu.) Případně, když někdo do mailu napíše něco víc než jen odpovědi. Pak považuju za slušnost odepsat.
V tom smyslu jsem to i formuloval v listingách, kde všechny vyzývám, ať rovnou logují a nečekají. Odpovídal jsem jenom zezačátku, když jsem založil svoji první earthcache. Teď jich mám pět. Když je hezké počasí, nedělal bych občas nic jiného, kdybych měl odpovídat úplně každému.
všichni kdož logujete hned - u nás v Česku standard, ale v cizině, pozor, tam jsou na to docela hodně hákliví a VYŽADUJÍ aby to člověk logoval, až po schválení (klidně ale s datem návštěvy, to je každýmu buřt). Poté co mne párkrát za to docela "zprdli" si už dávám pozor… na svých earthkách jsem to vyřešil "po svém" …
Já loguju hned, ale jako Write Note a zároveň posílám mail.
Když owner odepíše, změním na Found, když neodepíše, počkám týden a pak změním také na Found.
Díval jsem se. Je to zajímavý nápad. Mně se docela líbí. Škoda, že to mám daleko a asi se tam v brzké době nedostanu.
Ale pozor! Podle současně platných pravidel pro earthcache se přikládání certifikátu zřejmě považuje za dodatečnou podmínku, která musí být dobrovolná. Stejně tak jako požadavek na to, co má být na fotografii (např. vyfoťte sebe). Myslím si, že když to někdo neudělá zrovna tak, jak požaduješ, nic s tím nenaděláš a nesmíš log smazat, pokud kačer jinak úkol splnil.
Myslím si, že GSA tuto změnu pravidel udělala proto, že požadavky některých autorů byly opravdu nesmyslné, což asi není tvůj případ, ale bohužel se to s tím sveze.
Mimochodem, máš tam nějakou toleranci pro měření nadmořské výšky?
http://www.geosociety.org/earthcache/guidelines.htm (bod 6)
Podle mého názoru do kategorie dodatečných (a dobrovolných) požadavků patří i požadavek na to, aby kačer počkal na schválení odpovědí autorem. Jaký je na to názor ostatních?
Samozřejmě že tolerance tam je (a docela velká), stejně jako i na ostatní odpovědi, které nejsou exaktní … a dokonce, když si to přečteš, tak zjistíš, že pokud se ti z nějakého důvodu ekluje použít odpověď jen přes certifikát, nebo se ti ho nedaří zístat, tak stále je samozřejmě otevřená možnost mi odpovědět klasicky přes profil. Ale to pak nemusíš mít konfirmaci ihned. Je to jen alternativní způsob jak zalogovat EC "hned" a nemuset čekat na mé potvrzení.
To, že máš čekat na potvrzení není dodatečná podmínka, ono to tak má dokonce správně být a přímé logování bez čekání na odpověď je špatně … stejně jako musíš nejprve splnit všechny podmínky, vč. správné fotky
Zmiňované guidelines zní totiž: "Logging an EarthCache requires compliance with the requirements stated in the listing, including answering the required questions by email to the owner."
dark.metalswamp napsal/a:
všichni kdož logujete hned - u nás v Česku standard, ale v cizině, pozor, tam jsou na to docela hodně hákliví a VYŽADUJÍ aby to člověk logoval, až po schválení (klidně ale s datem návštěvy, to je každýmu buřt). Poté co mne párkrát za to docela "zprdli" si už dávám pozor… na svých earthkách jsem to vyřešil "po svém" …
Sice chápu že je to součástí pravidel, ale snad jde především o zábavu ne? Přijde mě jednodušší "neoprávněný" log rovnou smazat, namísto nesmyslného moralizování a to i přes správnost požadovaných odpovědí. Kdyby se to stalo mě asi bych vzápětí poslal do háje já jeho, a klidně si tu svojí kešku může strčit za klobouk. Na počtu nalezených keší mě nezáleží, takže jedna krabička (stejně je většinou plná rozpadlého bordelu z kindrvejcí) plus nebo mínus mě opravdu nerozhodí ![]()
Hehe, už jsem viděla v životě ledacos, ale Earthcache plnou bordelu z kindrvejcí ještě ne ![]()
Já jako stará slušňačka většinou na potvrzení čekám, a občas se mi stane, že čekám týden marně a stojí mi na tom logování dalších nálezů. Byla bych ráda, kdyby tito autoři rovnou napsali do listingu zmínku o tom, že čekání na potvrzení nepožadují, někdo to tak má a pak je jasno. Protože jinak mi vážně přijde správnější počkat, ostatně kolikrát si nejsem ani stoprocentně jistá, že ty odpovědi mám správně.
Chryseis napsal/a:
Hehe, už jsem viděla v životě ledacos, ale Earthcache plnou bordelu z kindrvejcí ještě ne
Já jako stará slušňačka většinou na potvrzení čekám, a občas se mi stane, že čekám týden marně a stojí mi na tom logování dalších nálezů. Byla bych ráda, kdyby tito autoři rovnou napsali do listingu zmínku o tom, že čekání na potvrzení nepožadují, někdo to tak má a pak je jasno. Protože jinak mi vážně přijde správnější počkat, ostatně kolikrát si nejsem ani stoprocentně jistá, že ty odpovědi mám správně.
S tím bordelem to bylo myšlené spíš na normální kešky, kterých si jen tak mimochodem můžu jako found naklikat třeba padesát a chtěl bych vidět jak mě budou jejich vlastníci na základě těch cárů papíru co nazývají logem dokazovat že jsem tam nebyl
U earth keše se zase dá pochybovat o správnosti odpovědí, které zná jen vlastník a já si jejich pravdivost, přesnost a úplnost nemám jak ověřit. Já osobně loguji earthcache ihned po připojení fotky do logu a odeslání odpovědí. Pokud se vlastníkovi něco nelíbí stačí jediný klik a log je smazaný, no a jestli mě ta keška opravdu za to stojí, klidně se můžeme další půlrok o správnosti odpovědí dohadovat po mailu.
V Porýní jsem se setkal s EC, kde byl test a každá odpověď mělá své číslo. Ta čísla se potom zapsala za sebe, čímž vytvořila e-mail. adresu něco jako [email protected] - tam se poslal mail s nickem. Takže pokud se zpráva nedoručila, každý hned věděl, že to měl blbě.
Měl jsem to samozřejmě taky blbě, tak jsem napsal ownerovi přes profil, že nic lepšího nevymyslím (měl se hledat max. průtok Rýnem x let zpátky) a bylo to v poho.