Samovolné posunutí keše

Cituji z logu, který napsal majitel keše. Jednalo se o to, že magnetická keš byla šoupnutá za jiný nosník kovové konstrukce, asi tak 10 metrů od místa, kam ukazovala navigace. Kačeři to opakovaně zmiňovali ve svých lozích, což mi mimo jiné pomohlo kešku najít.

Já osobně s touto autorovou připomínkou nesouhlasím. Nikdy bych si nedovolil přesouvat keš na jiné místo jenom proto, že mám pocit, že byla špatně zaměřená. Pokud nejsou jasné indicie k tomu, že ji nějaký (š)mudla přesunul (a to zde rozhodně jasné nebylo, mohla totiž být tím magnetem přichycená prakticky kdekoliv na délce několika desítek metrů konstrukce), nevidím důvod, abych keš přesouval jinam, než jsem ji našel. To možná právě někdo udělal, když mu zrovna fixlovala navigace a byl naštvaný, že krabičku našel jinde.

Podle mě je to jen na autorovi keše, aby krabičku vrátil tam, kam patří.

S druhou částí samozřejmě též nesouhlasím, pokud by to každý šoupnul tam, kde si myslí, že má být, tak už ji asi v životě nenajdu. Ale tam, kde ji vzal, by ji měl vracet každý. Nechápu, jak mohu při každé kontrole keš najít jinde. Je proboha tak složité si zapamatovat to jedno místo, odkud jsem keš vyndal ? Osobně dám ruku do ohně za to, že jsem žádnou keš nikdy nepřemístil :slight_smile:

Zdaar(mám stejný problém.
Mám uloženou mikrovku ve sloupku plotu.
Keš je uložena v TZV. zlomu kde je plot výše/níže - HINT tomu také odpovídá.

Ale bohužel co 14 dnů tam chodím a dávám keš na správné místo.
Taky nechápu jak ji někdo muže dát jinde.

To řeším furt… Jedna keš má finálku na lavičce. V parku jich je asi 12, okolo souřadnic 4. Keš putuje od jedné k druhé, v logu každou chvíli špatně zaměřeno apod. Jiná je na plotě mezi 3 a 4 panelem, ale najdeš ji kdekoliv… Taky to tak nějak moc nechápu.

To by jsi se divil, co dokazou nekteri keseri s tim posouvanim udelat. Teda hlavne PROC a JAK k tomu dojde. Stava se to podle meho pozorovani prakticky jen kdyz se na odlovu podili vic lidi, tedy uklada jiny, nez ten, ktery ji odlovil. Zda se to nelogicke ci prekvapive, ale kaceri jsou ochotni a schopni si krabku odnest do auta (kdyz treba prsi), aby v klidu zalogovali a nazpet poslou jineho z tymu treba se slovy "ja zmokl, kdyz jsem ji hledal, ted tam bez ty". Nebo kdyz je krabka blizko skoly, je ochoten si ji klidne nejaky mladeznik odnest o prestavce s sebou s tim, ze ji vrati za hodinu. No a pak uz logicky misto nemusi najit (zvlast, kdyz ty lavicky okolo jsou vsechny stejne)… Atp. A techto postupu se dopousteji i zkuseni "profici".

Rada - kdyz ma owner s timto spatne zkusenosti, da se to bud resit natolik unikatnim resenim uchyceni, ze to proste nejde dat jinam (napr. magnet neni na krabce, ale prave na miste, ke kteremu se krabka opatrena plechem magnetuje), nebo tomu pomoci nejakou grafickou znackou, viditelnou jen pri odejmute krabce - do listigu pak uz muzes uplne klidne napsat neco ve smyslu "kdyz mate podezreni, ze je krabka mimo sve umisteni, presvecte se, zda je v miste graficke znacky. Pokud neni a grafickou znacku najdete, presunte ji na jeji spravne misto…"

To klidně udělám taky, ale s tím, že si zkontroluji, zda ji dotyčný vrátil přesně tam, kam patří. V opačném případě raději zmoknu znovu.

No kdyz jsou schopni nejaci kaceri krast geocoiny nebo delat jina zverstva, tak proc by je melo trapit spravne umisteni kese. On tu kes prece nasel a ostatni ho samozrejme nezajimaji. Bohuzel.

Co se týče podobného řešení, tak musím upozornit, že to není zas tak ideální.
Kamarád má keš přidělanou na sloupku, který není magnetický. Vyřešil to tak, že na sloupek přilepil kovový plíšek a na krabičku dal magnet. Je tak jednoznačné místo, kam se dá keš dát-jinde nedrží.
Bohužel se občas stane, že jeden kačer keš vyzvedne, vrací ji druhý s tím, že nemůže najít to správné místo a tak ji jen tak položení vedle.

Lovila jsem kdysi keš s uchycením na magnety, pod hliníkový lem fasády domu, jen v místě keše byl přšroubovaný železný plech na uchycení. Ten hliníkový plech byl ve spojích uchycený železnými nýty nebo šrouby. Hádejte kde bývá uchycená? :smiley: (mám to blízko HC, tak na ni občas juknu)

Přeumisťovat keš protože mně to ukazuje jinam je pitomost, máme sice přesné přístroje, ale na nulu se dostanem výjmečně a když nás bude více a všichni se přesně zaměříme na nulu, budeme od sebe stát také nějaký ten metr.

Tohle vůbec nechápu, přijde mi to jako neúcta k tomu, kdo ji vymyslel a spravuje. Další zářez a po mně potopa …

mNě :wink:

zrovna včera jsme našli jednu keš na stromě, poměrně vysoko a blbě se tam lezlo. Doma jsme se dočetli že má být tak o polovinu níž a někdo ji evidentně schválně přemístil, protože její zavěšení bylo k větvi přivázané a náhoda to určitě být nemohla. No lidi jsou různí, někdo teď asi má děsnou srandu jak ostatní potrápil…

Děkuju všem za názory. Když to shrnu, shodneme se asi na tom, že kačer by měl vždycky vracet krabičku tam, kde ji našel, a uvést vše do původního stavu. Bohužel se často děje něco jiného. Různých důvodů proč bychom asi našli desítky, možná stovky.

Asi nelze vymyslet úplně blbuvzdornou keš. Ale myslím si, že když majitel svoji kešku neustále nachází jinde, bude nejspíš chyba taky na jeho straně. Některé kešky si o to evidentně "koledují". Asi by majitel neměl peskovat kačery za to, že napsali, že keš našli jinde. Já bych byl naopak rád, že jsem o tom informován. Pokud mi kačerstvo neustále uklízí kešku jinam, než kde má být, je to na zamyšlenou, co můžu udělat pro to, aby se to nestávalo.

Já osobně bych si nedovolil uklízet kešku jinam, než jsem ji našel, ani v případě, že mám pocit, že jiné místo by bylo vhodnější. Výjimkou jsou snad jen případy, kdy krabičku najdu volně pohozenou úplně mimo (třeba jako výsledek řádění nějakého mudly). V takovém případě je vhodné nějak ji ukrýt. A hlavně o tom majitele informovat.

Eda:
Edo, nejsme ve škole. Takovéto příspěvky sem snad nepatří. :wink:

Kruciš, tohle mi furt nejde. :frowning:

2Pajast: Ale jo patří, já také opravuji hrubky jiným. Mělo by se psát správně a chyby napravovat. :slight_smile:

[jazykový koutek] Pokud se dá vyslovit místo i slovo mne, je to správně. Pokud z toho bolí uši, patří tam mně. [/jazykový koutek]

Pod Samovolným přemísťováníním keše jsem si představoval změnu umístění větrem, vodou, ohněm případně zemětřesením nebo telekinezí. V každém případě jsem byl zvědavý co se dovím. A ejhle ono se z toho vyklubalo svévolné konání kačerů. :smiley:

Já to vyřešil tím, že moje poslední dvě keše jsou jedna přibitá čtyřmi dvoustovkami křebíky a druhá přišroubovaná. To už by mělo snad vydržet :wink:

Tolik železa …, aby se neztrácela ještě častěji :wink:

to se stává i mě… mam kešku v jedné lavičce a stává se mi, že ji najdu na vedlejší straně lavičky nebo dokonce ve vedlejší lavičce
zkouším to vyřešit zpřesněním hintu s tím, že kdo ji najde jinde ji musí umístit ne podle místa nálezu, ale podle hintu

mně