Samsung Galaxy Ace - pro mobilní internet do terenu

Premyslim o koupi lehkeho zarizeni, se kterym bych mohl kdykoliv online (rychle hledani kesi primo v terenu), snadna dostupnost listingu, pripadne logovani. Neprimo i na obcasne loveni. Jako hlavni nastroj na loveni pouzivam Oregon 450. Autonavigaci TomTom. Vybral jsem Samsung Galaxy Ace. Mate s nim nekdo zkusenost? Popripade mate nejaky jiny tip na podobne zarizeni?

Predpokladam ze nevybiras pristroj jen kvuli kesovani … :slight_smile:
Ja pred pred mesicem ci tak nejak taky resil novy tel, a rozhodoval se co za pristroj k firemnimu iPhonu. Kandidati byly samsungy galaxy ace, gio a galaxy s mini…

Az nakonec mam LG Optimus One, cena 5tis., vc. drzKu do auta a navigace Sygic. Jsem plne spokojen: c:geo, Locus, whereyougo, geoquack, cwg…

No v podstate je to jen kvuli kesovani. Predevsim treba pri nejake ceste na kterou nejsem predem pripraven. Abych mohl posbirat par kesuli bez domaci pripravy. Jako zednik s nim na normalni pouzivani nepocitam :smiley: To musi zvladnou a zvlada kovova Nokia 6303. Spis bych si prehazoval simkartu na kesovani. Od LG jsem koukal na LG P500 Optimus One, je to muj druhy favorit. Nevim jestli je lepsi nebo horsi ale co jsem cetl tak Samsung by mel vydrzet dele na baterce. ale nevim, klidne si necham poradit.

Tento telefon mam a naprosta spokojenost. Primerene velky, primerene drahy… a vydrz? Pokud mam zapnute 3G site, tak je za den bez stavy a ani se nemusim moc snazit. Kdyz jsem je vypnul, tak 2 dny v pohode.
Na geocaching pouzivam c:geo a obcas Locus a vsechno funguje bez nejakych vetsich komplikaci. Jo a wherigo taky slape :slight_smile: Toz tak.

Nejjednodussi bude vlezt do naky prodejny nebo k operatorovi, a podivat se na ne a osahat je. A uvidis.
Kazdopadne, podle mne a toho co pises, nebudes mit problem ani s T-Mobile Move nebo Voadfone Smart … pro obcasne pouziti, v kombinaci s GS ofic. aplikaci budes mit online data kdykoli.

Souhlas brazajar, ovsem vydrz na prodejne asi nepoznas…
Sam mam take LG P500 (Locus, c:geo + ofiko aplice Geocaching) a vsechno funguje, jak ma.

Mohu doporučit tuto mašinku:
http://www.mobilmania.cz/katalog-mobilu/zte-blade/sc-63-c-1-ci-22959/default.aspx
V pohodě se dá u nás koupit v ceně pod 4tis.
Brácha už ho nějaký čas má a je s ním naprosto spokojený. Používá ho na všechno možné - kromě telefonování, tak i na net (přes wifi), jako navigaci (auto i turistickou), geocaching…

Ace už nějakou dobu taky vlastním, Spokojenost, vše funguje bez problémů. Nakoupila jsem při prodloužení smlouvy za 2700,- + počítej s tím, že je potřeba mít internet v mobilu.

Samsung ACE vlastním. Ke kešování je to dobrý nástroj a nebejt malé výdrže baterie při zapnutém internetu a GPS, není nic co bych tomuto telefonu mohl vytknout. Nicméně baterie je slabost každého mobilu, který se rozhodne člověk používat k geocachingu.

Ja mám T-Mobile Move a dva dny kešování v pohode. A brachove maj LG Optimus One a sotva den kešování.

Hlavne je to mobil … a data a gps zerou baterku jak blazen.
Ad Optimus - no root, ofic. 2.3.3., nebrandovany, vypnuty 3G data, pusteno push emailu, synchronizace, hovory … a dneska jedu 3 den na baterku (41%).
Dnesni komunikatory, bez nejake rozsirene baterky, jsou podle mne dobre jako doplnek k outdoor gps, ale jako primarni zarizeni max. do mesta (satelitni mapy)… Ale je to o prioritach. Nakonec, neni problem koupit nejaky externi zdroj pro dobiti v terenu (solarni, bateriovy apod.).

Souhlasím, lépe bych to nenapsal.

V této trojkombinaci budeš jistě spokojen. :wink:
Samotný mobil Samsung Galaxy Ace na celodenní keškování není. Třeba při navigaci v autě a podle satelitní mapy (kde neustále tahá data), je bez použití napájení už za 45 minut vybitý.

me staci iPhone 4 s aplikaci od Groundspeaku ;)) ktera je mimochodem docela draha… samozrejme se iPhone dost vybiji, ale kdyz se naucis u neho setrit baterku (napr. zapinat vzdycky az kdyz dojdes k rozcesti, kde uz nevis jak dal apod. tak vydrzi treba na cele odpoledne… Nejlepsi je keskovat dopoledne, pak si nekde odpocinout na obed, pritom nabit iPhone a pokracovat dal :wink:

Vyřešila jsem problém s malou výdrží baterie. Mobil mám připojený kabelem k malé gelové baterii o kapacitě 4,5AH (6V). Takže vlastně po zapojení stále nabíjím. Baterie je malá. Hmotnost cca 750g. Mám na ni pouzdro přes rameno nebo se dá dát do batohu. Tato baterie mi v pohodě vydrží celý den a nemusím vypínat displey nebo jinak šetřit baterku.

Ano, gelová baterie je dobré řešení. Sice mám dakotu jako hlavní navigaci, ale i přesto jsem k mobilu dokoupil toto.

http://www.cojeste.cz/cestovani/52-pohotovostni-univerzalni-mobilni-nabijecka-na-aa-baterie-5060113891518.html

Nie je problém nosiť so sebou nabitú náhradnú batériu.

http://dx.com/3-7v-1500mah-rechargeable-battery-for-samsung-galaxy-ace-s5830-59095
http://dx.com/usb-ac-battery-charging-cradle-1500mah-battery-eu-adapter-for-samsung-s5830-galaxy-ace-59496

přidávám se k předchozím - galaxy ace mám a je naprosto v pohodě.v lese jsem sice běhal jako blázen sem a tam ale nevím zda to s origo navigací bude lepší.i s tou baterií to není tak hrozné - na jednodenní hledání.