Samsung S5620

Zdravím,
potřeboval bych poradit jaký software (pro geocaching) bych si měl pořídit do tohoto telefonu…
Handy Geocaching jsem zkoušel, ale ten nechce komunikovat s interní GPS…
¨
Poradí někdo?
Děkuji

Jen opravím, že ty stránky jsou http://live.geocaching.com :wink:

AHoj, mam stejny telefon. GPS tam funguje jen pri pripojeni k siti? rikal mi to pan v obchode. satelity to sice vidi i bez pripojeni, ale u souradnic se mi stale ukazuji nuly :frowning: mam chybu v telefonu, nebo je treba opravdu pripojeni k netu?
Jsem zacatecnik, omlouvam se za hloupy dotaz :slight_smile:

Monte má A-gps…více tady http://wiki.geocaching.cz/wiki/A-GPS
ta jde v nastavení vypnout…jen to žere prachy, pokud teda nemáš nějaký dobrý datový tarif, kde je ti to fuk…tak si ji vypni a pak prostě první práce s gpskou hlavně u samsungů a nokii prý trvá hrozně dlouho…tak nevím…

Neco k problemu… Procti si tohle forum http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=30&t=1101499&start=375. Tam zjistis, ze s GPS maji problem i jini. Osobne to resim tak, ze si najdu pres GPS polohu, pak toto zobrazeni minimalizuju (ne kazdy fw to umoznuje, je potreba mit Spravce uloh) a pustim Handy Geocaching, kde mam tim padem polohu zobrazenou okamzite. Pokud mi nevadi cekat, poustim jen HG a asi za 4 minuty se mi poloha zobrazi. Ma to resit nejaky novy FW, ale to se mi zkouset nechce, prisel bych o zaruku.
Jinak jeste pomaha si nejdriv stahnout data v GPS+, nactou se ti satelity ktery jsou zrovna v okoli a cely proces zamereni se tim zrychli.
Vsak uvidis, na foru je to popsany docela dobre.

Zdravím všechny zdejší kačery. Mám prosbu na všechny vlastníky tohoto typu mobilu jestli mají zkušenosti s jeho používáním pro geocaching..Přítelkyně je ve Francii a chtěla by si odlovit nějaké kešky a neví jaký vhodný program zvolit! díky

Dnes se mi vratil mobil ze servisu s novym fw a nyni mi GPS konecne funguje okamzite. Zkus tohle http://hg.destil.cz/ program Handy Geocaching.

díky za tip…ale nejak to s telefonem nekomunikuje. Nechce se načíst GPS signál :frowning: nemáš nějakej tip popřípadě jak sis ho nastavil? Děkuju

V telefonu se toho moc nastavit neda. Primo v HG se jen nastavi, ze se pouzije interni GPS. Jak je na tom mobil se zamerenim polohy se jednoduse zjisti tak, ze se podivas do nastaveni mobilu a nechas si zobrazit satelity ktery mobil zrovna chyti. Pokud jich je malo, tak polohu nenajde. DOST pomaha si nejdriv zaktualizovat GPS+. Pak uz to behem chvilky musi najit dostatek satelitu. Se starsim fw v mobilu mi to delalo problemy, ale s novejsim uz to je bez problemu. Ale vazne to chce nejdriv pouzit tu volbu na aktualizaci GPS+. Ted naposledy jsem treba chytil jen tri satelity a po te aktualizaci jich okamzite naskocilo 7. Prijde mi to divny, ale je to tak.
Pokud mas v mobilu fw ktery ma spravce uloh, tak az mobil ukaze polohu, dlouze stiskni prostredni tlacitko pod displejem a tim se tohle zamereni nezrusi a po spusteni jakehokoli programu ktery pouziva GPS se okamzite ukaze poloha. Takhle jsem to obchazel ja.
Jinak podle vseho ma mobil problem s kazdym nepodepsanym programem. Treba Naviexpert se vzdy chytil hned. Proste pokud se program zepta na povoleni pouzit gps, trochu to trva.
A jeste k tomu stazeni dat. Neni to zase takova hruza. Pokud bys to mel platit. Je to tak 50kB. Alespon doufam :wink: A pokud to budes tahat pres wifi, je to uplne jedno. Sam mam tu volbu automatickeho stahovani vypnutou. V mobilu platim za kazdy stazeny kB a tak nechci nic riskovat. Vse stahuju pres wifi. GPRS data pouzivam jen v nouzi nejvyssi :wink:
Odpovidam dost pozde, snad jsi radu nasel jinde. S mobilem jsem uz par kesek nasel, takze pouzit jde.

Zdravím.
Potřeboval bych poradit s GPS v tomto mobilu. Měl jsem telefon venku asi 20min. Přes wi-fi jsem stáhnul nějaké aktualizace z GPS+. Zkoušel jsem poté i vypnout a zapnout telefon, ale stále nic :frowning:

Počet satelitů pořád 0. Máte někdo podobné problémy? Nevíte s tím někdo poradit?

Díky moc za odpovědi.

P.S.: Co se týče programu, doporučuju Handygeocaching. Mám ho v mobilu, ale bohužel zatím nejede ta GPSka.