Schovavate si souradnice vylustenych mystery?

Ja jsem ty papiry vzdycky peclive roztrhala a vyhodila. Ale kdyz nad tim tak premyslim, asi to nebyl uplne nejlepsi napad… Jak jste na tom vy?

V poslední době obvykle ukládám vše vyluštěné do GeoGetu pro pozdější odlov, takže tam ty výsledky zůstávají. Papír používám minimálně.

Protože lovím pro to že se mi líbí procházky a ne pro body, tak souřadnice finále (multi nebo mystery, je to jedno) si neschovávám. Ikdyž vlastně v GPS si udělám vpt s prefixem FI (stejmě ty vpt občas promazávám).
zkrátky chci říct že když už někam jdu, tak si to místo pamatuju a pokud se tam vrátím, tak souřadnice neznám, ale vzpomenu si "tam to bylo!"
Možná že až jich budu mít 1000 tak ty první taky zapomenu.
Zatím si pamatuju všechny místa všech keší které jsem odlovil.B)

Taky jsem o tom premyslel, zda schovavat ci neschovavat ale nakonec zvitezila lenost - tedy neschovavam … :slight_smile:

V GSAKu. Souradnice a v user notes nekdy i reseni.

Neschováváme - většinou se nám papíry poztrácí a MDA nemá neomezenou paměť :slight_smile:

Jasne vsechno si pisu i s postupem pro budouci generace :). Kdo jednou ten notes najde se asi bude divit.

Ano,schovávám si je,mám i založen zvláštní sešit :-D,který nahradily papíry..

Mam zvlastni sesit, kteremu rikam mysterkovnik a v nem si delam poznamky k reseni jednotlivych kesi. Snazim se ukladat vsechny finalovky taky do GSAKu.

Akorát teď jsme založili sešítek na různá bonusová čísla sérií.

Vetsinu mame v excelu i s pismenkama z mutinek a mame to porad po ruce v MDAcku. B) V excelu mame i vylustene neodlovene a samo sebo i seznam CWGcek :slight_smile:

A k čemu je dobré schovávat si souřadnice vyluštěných a navštívených mysterek?

Když v dané oblasti chceš založit keš, je dobré znát okolí, abys zbytečně nehledal místa uložení v oblasti kolize s jinou cache nebo její fyzickou stage.

jistě, zapisuji do kešitku. Některé výpočty a úvahy se pak táhnou přes několik stran :wink:

Kdyz ti pak geokolega zavola, ze se nekde zasekl, tak mumuzu overit zda hleda na spravnem miste :slight_smile:

Vyluštěné souřadnice si zapíšu do databáze GeoGetu a vytvořím si nový waypoint který už po odlovu nemažu. Někdy si i píšu jakým systémem to bylo zašifrované, pokud mne ten systém zaujal.

Třeba k tomu, že jsou u nich bonusová čísla, ale mnohem důležitější je to, že když chci založit v dané oblasti pixlu, tak si povětšinou nejprve okolní kešky odlovím, abych věděl co v místě je, zdali nebudu někoho opakovat a hlavně vím, kde můžu pixlu schovat, aniž by docházelo ke kolizi s okolními a tím zbytečným průtahům u schvalování, hledáním nových umístění, přepočítávání vzorců a pod. Ono potom po pár letech pixlování si člověk těžko vzpomíná, zdali to povědomé místo bylo místo finalky, nebo pouze stage nějaké multi. Samozřejmě papírové vydání je nesmysl, hezky všechno v Mapsource, nego GESAKU, kde otevřu a vidím okamžitě mapu. No a samozřejmě to má velké plus, při luštění a hlavně uložení dalších mysterek. Protože v takových oblastech jako je Praha, Brno, Plzeň a další, když si udělám, kolem nalezených kruh o poloměru 161m, tak již těch potencionálních míst moc nezbývá a může to být jednou z dalších nápověd při luštění. Takže já mám doma hezkou mapyčku s více jak 3500 krabičkami, jelikož si zaznamenávám nejen mystery a multi, ale všechny nalezené. A opravdu mohu říci, že se to již mnohokráte hodilo. A jak vím, tak takto vedou evidence skoro všichni, kteří z pixlařením začali již před lety. Prostě tehdy se to tak nějak nosilo a patřilo to k pixlaření. a mnohým to zůstalo dodnes. Není to o tom, vzít, vyluštit, najít, zahodit a další pán na holení;)

Já si většinou luštím takříkajíc do šuplíku a jak je čas a nálada tak vše i s řešením zapíšu v GSAKu + ještě v PC mám složku kam zapisuji všechny bonusová čísla atd.

ja to nedelam, pac jsem od prirody linej - priserne. proste to nacmaru na papir a zahodim, jeste to tak, otravovat se s prepisovanim. :slight_smile: vylustit, najit, zahodit. pripadne vylustit, nejit hned, ztratit, vztekat se, lusit znovu, najit, zahodit - uznavam, ze to by se pak i hodilo, mit to v gsaku :smiley:

Finále, pokud si vzpomenu tak i stage of multicache, bonusová čísla, občas i postupy pro luštění.
Začal jsem rovnou u sešitu, žádné papírky, pak jsem rovnou plnil jen GG.
Ideální pro kontrolu vyluštěných keší, jestli nejsou v kolizi = pravděpodobně špatné vyluštění