Na geocaching.com jsem našel možnost hledání v mapě : Hide & Search a Cache → Search with Google Maps.Teď si asi kdekdo řekne:“tos objevil Ameriku !”.Mě ale přijde, že ještě může existovat někdo, kdo tuto funkci nezná a to může se mu hodit. Zvlášť, když teď nefunguje CZ cachemapa. Navíc se v mapě hledá bez ohledu na hranice států. Mě to dost chybělo. Nevím jestli tahle funkce je tu odjakživa, nebo je novější, ale mám z ní radost, tak se o ni chci podělit :-). Dá se tu nastavit i link na moji vybranou oblast a dále si označovat bookmarky v různých místech … pro mě je to zkrátka paráda. Já nepotřebuju stahovat kavalerie keší a mám přehled o oblasti, kam se chystám.
Jo jo, stejně tak v listingu každé keše máš:
For online maps…
Geocaching.com Maps
Geocaching.com Google Map
Czech maps from mapy.cz
Google Maps
MapQuest
Microsoft MapPoint
Rozhodně je to ale funkce snadno přehlédnutelná, takže si určitě větší publicitu zaslouží. Choze
Možnost stahování waypointů je zde:
Find…
…other caches hidden or found by this user
…nearby caches of this type, that I haven’t found
…all nearby caches, that I haven’t found
…all nearby waymarks on Waymarking.com
Vytvořil jsem si přímé odkazy na tyto nepostradatelné stránky - viz např. můj profil. Po té, co začala být nefunkční cachemapa, tak mám tyto odkazy přímo na ploše.
Vyborny hledani kesi bez ohledu na hranice zemi je taky za pomoci stazeni pluginu do Google Earth - proste otacite zemekouli a tam se vam objevuji ikonky kesi s nazvem a kliknutelnym odkazem na listing. Navic ta databaze se taha primo od gc.com, takze nova cache se tam objevi hned po publikovani. Ten plugin se da stahnout z My Account a Download Geocache browser in Google Earth.
A to se teďkonc jako začnete trumfovat, kdo vyjmenuje víc základních funkcí gc.com stránek ?? ;-)))
Zeptam se - jak ty kesky zobrazit ? Stahnul jsem ten Network XML , umistil do slozky XML v google earth adresáři, ale tak nějak nevím, co dál… ?
Jo, takže to není XML, ale KML a uděláš s tím to, že to prostě dvojklikem odkudkoli spustíš…
No já nevím, mě to stáhlo soubor “GeocachingNetworkKML.xml” . Je to formát xml, asociuje se mi to s programem na phpko a spustit GoogleEarth to nejde…
to dela explorer kterej to ulozi jako xml, takze bud to odmaz ze jmena to .xml a pridej tecku pred KML nebo pust googleearth a dej soubor > otevrit
tak to děláš něco špatně, protože já stahuju soubor “GeocachingNetworkKML.kml”
tak tak, moje řeč
Stahlo se mi taky *.xml, prejmenoval jsem na *.kml a jede to.
jojo taky taky, díky