Pokud používáte tento server na zasílání notifikací, zdá se, že nyní neběží. Nevím, zda notifikace chodí či nefunguje pouze webový přístup na server, ale pokud jste dnes připraveni na FTF, raději použijte ještě jiný kanál.
Akryxi, u ntb dost často pomůže sundat spodek a vyčistit prostor mezi ventilátorem a radiátorkem na heatpipe. Hromadí se v něm cucky prachu a pak to nechladí. Uněkterých ntb se tam člověk dostane jednoduše přes dvířka (Acer, Fujitsu…) u jiných je to složitější a musíš sundat celý spodní plast
Jasně, já jsem jen poukzoval na to, že profesionální housing centrum musí být na taková vedra připraveno, jestli ne, tak to potom není profesionální služba.
Samozřejmě nevím, kde a načem GCM běží, takže jen teoretizuji.
MSI netuším - nikdy jsme tuhle značku nedělali. Žádný univerzální top se bohužel nedělá, takže buď sehnat od někoho stejný typ ntb s neopravitelnou poruchou nebo servis. Já bych asi pro domácí použití volil třetí cestu - šroubovák, trocha epoxidu a něco čím prasklinu nebo díru zevnitř vypodložíš a přilepíš epoxy. Už jsem jich takhle několik vyspravil - proražený vrchní kryt je u cestujících notebooků dost častá závada.
Na vyčištění ventilátorku u ntb stačí vysavač, nemusí se nic rozebírat. Našel jsem někde návod, že stačí pustit vysavač na plnej výkon a vyluxovat prach přes mřížky. A chuchvalce, co se u mřížek nahromadí, pak vybrat přeba pinzetou. Od tý doby mi ntb běží bez přehřívání. Ale to už je jiný téma.