Ahoj. Už se mi několikrát stalo, že když jsem někde stranou logoval, nebo vkládal GC či prostě jinak manipuloval s cachi, uviděl jsem na místě úkrytu dalšího člověka/dvojici/skupinku a zdálo se mi, že hledají právě tu cache, co mám zrovna v kapse. Jak má člověk správně reagovat v takové situaci? Přijít k nim a oslovit je stylem: "ahoj, hledáte tohle?", nebo se jich opatrně zeptat jestli hledají cache, nebo jenom projít kolem nich se schránkou (TB, GC) v ruce a nechat je, jestli se "chytnou" a promluví první? Nebo je nechat odejít s nepořízenou a až bude klid, tak schránku ukrýt a odejít jakoby nic? A když už jsou to kolegové, mám jim dát cache do ruky (a zkazit jim radost z objevení úkrytu), nebo je požádat, ať se vrátí za chvíli, nebo je nechat zalogovat a pak osobně dohlédnout na uložení? Jak řešíte takovéhle situace vy ostatní?
jj, taky už se mi to stalo … přišel jsem k hledajícím a zeptal se, jestli náhodou nehledají něco, co bych zrovna mohl mít já Podle reakce se pak jasně pozná, jestli jde o kolegy nebo ne. I gps mašinka v ruce může napovědět
Další otázka byla, jestli ji mám uložit a chtějí hledat. Jim už ale bylo jasné místo, kde by měla být, tak to bylo z ruky do ruky. Po krátkém pokecu jsme vyrazili společně na odlov další krabičky poblíž.
No to jsem take chtel, ale ono to tak jednoduche neni. Kdyz jsou tam nahodou, tak zbytecne otazkami na to misto upoutam pozornost a hrozi, ze jakmile odejdu, tak to tam prohrabou, treba najdou cache a znici ji.
Pouzivate tady nekdo takove ty odznaky na klopu nebo nasivky?
Zkusim asi to, co mi radil jeden kolega - vzit si jeden TB, povesit ho na batoh - a je vymalovano. Kdo nevi o co jde, tak si toho ani nevsimne - podobne znamky nosi ruzne rada lidi. Kdyz to bude cacher, muze nahodit rec o te cachi co ma byt v okoli a muzeme se domluvit, jestli ji chce predat - a jeste si muze v pripade zajmu zapsat "discover" u toho TB. A kdyz si ji bude chtit najit sam bez asistence, tak me necha ji ulozit a pak se vrati. Volba bude na nem.
Vetsinou polozim jen otazku "Kaceri?" Pokud ano je jasne, pokud ne, tvarim se jako ze tu mam s nekym domluveny sraz. Nebezpeci prohledavani okoli mudlou se tim nijak nezvysuje.
Jo, to mi pripada jako dobry napad. Nezminovat se o zadne hre, zadnych schrankach atd… Kacer muze byt klidne jmeno nebo nick nekoho, na koho tady cekam. Dik, tohle asi priste pouziju.
Jednou jsem takhle logoval v podřepu zády k cestičce cca 20 metrů od místa uložení. Najednou se mi za zády ozval dívčí hlas "kačer". Bylo jasno, lehce jsme se domluvili. Mudla by nereagoval.
Zvysenym autoritativnim hlasem se zeptat "Hledate neco?". A kdyz jsou to jenom mudlove, tak je tim clovek zaroven vystrasi natolik, ze vyklidi pozice :)
ty vylekáš i snadněji. Jednou sem byla už asi po třetí na keši kerou ne a ne najít a konečne sem měla štěstí zjevně alespoň na jinýho kačera u ní, soudíc, podle gpsky v ruce a obšmítaní se kolem místa kde měla keš bejt… tak sem ho sledovala chvilku, ale všiml si mne a zdrhnul. Úplně. Už se ani nevrátil ten den…
lovil jsem náhodou v Praze,kde jsem byl kvůli nějakému jednání… narazil jsem na mladý pár, zrovna tu keš,kterou jsem hledal,logoval…
tak mi ji dali a já jim to oplatil u další na druhé straně mostu,kterou jsem zase našel dřív já…jinak používám na frekventovaných místech metodu najít,sebrat a zdrhnout za roh,zalogovat a pak jen jít kolem a vrátit jí nenápadně na místo…
už se ale těším na 24H v Praze…jen nějak není čas..stěhování,příprava svatby,práce…asi na to vyrazíme s přítulkou už jako manželé…