Seznam cachí do GPS

Ahoj,

omlouvám se, za asi hodně omletý dotaz, ale nikde jsem nic nenašel…dá se někde stáhnout aktuální seznam českých kešek, nejlépe v .gpx formatu ? Vim ze to jde pres Cachemapu na GC.cz, ale to je elice často nefunkční, nějak si to blbě interperetuje data z com a ukazuje to všechny cache disablované, či bezpečně mrtvé…

Me to prave z tohohle mista funguje dobre, jen dneska jsou vsechny zobrazeny jako mrtve. Jinak pokud nemas predplaceno Premim member na GC.com tak jedine po strankach z GC.com. (Doufam ze nedavam klamavou odpoved…)

Obávám se, že by to chtělo do jinak velmi dokonalého systému přenosu cache, doplnit ochranu přepsání dat na celkový disable celé republiky :frowning:

Jeste je mozne pouzit slovensky program Cacheprinter (http://cacheprinter.bubbles.sk/), ktery parsuje HTML vystupy z gc.com - treba zadas nejakou cache a reknes najit nejblizsi (samozrejme pro vsechny ceske kese by to vylo velice pomale, ale uz jsme takhle tahal desitky kesi kolem lokality kam jsem mel namireno a spokojenost). Taky vygeneruje pekny HTML vycuc popisku kesi a poslednich logu.

Michal

Zni to zajimave, vyzkousim to…a jeste me hloda jedna otazka…jedeme v cervnu do Norska a rad bych tam otestoval a vynasel nektere kesky, pokud by to bylo jen trochu pri ceste…chtel ybch tuto otazku spise zobecnit…vim, ze najit cache u Rakusaku, Slovaku neni problem na jejich webech. Ale jak je to s ostatnimi zememi ? Vubec si nerozumim s vyhledavacem na GC.com, chybi mi tam nejaka prehledna mapa vsech kesi, jako mame treba my na CZ…

Zkus tohle:Geocaching Je to výpis cache v Norsku

Myslim ze lepsi je najit si souradnici podle mapy a pak na gc.com vyhledat nejblizsi kese podle zadane souradnice.

A jakou použít mapu? Potřeboval bych nějakou mapu evropy (nebo světa), která by zobrazovala GPS souřadnice podle kurzoru myšky (tak jak to umí mapy.cz) - třeba mapquest.com může podle GPS vyhledávat, ale nepřišel jsem na to, jak zjistit GPS souřadnice místa, které si na mapě najdu “jinak”.

Mapsource mas?

no samozřejmě, ale té basemapě pořád nějak nevěřím. Něco přesnějšího a podrobnějšího by nebylo?

konkrétně nějakou mapu Norska zdarma (třeba do MapSource)bych potřeboval, zatím semi nedaří na netu nic schopného najít :frowning:

Ja resim stejny problem. Zatim to chci resit pomoci http://earth.google.com a doinstalovat zobrazovani cache Geocaching > Getting Started with Geocaching > Getting Started with Google Earth . Pak si ty co budou u me predpokladane cesty vypisu.

neco sem zahlid <a href=Google Search>tady…

No já to řeším důkladnou přípravou tak, že stahuju celé okruhy kolem nějakého předpokládaného bodu kde se budu vyskytovat, ale stejně se asi nevyhnu tomu, že s sebou budu muset vzít notebook, protože když třeba strávím den v Göteborgu, tak tam je v okruhu o poloměru 10 km asi 300 cacheí, takže je noc předem prostě nahraju z notebooku do GPS a *.gpx soubory s listingem do PDAčka ať vím o co jde.

Jinak www.maporama.com zobrazuje i GPS souřadnice pod středem mapy.

co si nahrat vsecko pres gpx do gsak a z nej exportovat do poiloaderu, popisky pak mit v ebooks z PQ z PM GC =)