Ahoj, ted se mi stala pres vikend takova nemila vec. Mam Legenda, ktery ma omezeni na maximalni pocet waypointu 1000. Jelikoz pocet cache uz u nas toto magicke cislo prekrocil, tak mi nezbylo nic jineho nez pri stahovani z www.geocaching.cz souboru gpx s cache zadat omezeni datumu vytvoreni. Zvolil jsem 12.2004. Tim jsem dostal pocet caches kolem 950 a do pristroje se to veslo. Bohuzel jsem pak vyrazil smerem na okor a po ceste udolim ke kralupam jsem koukal uz pouze do GPS a zjistil, ze tam neni zadna cache. Bylo mi to divne, takze jsem po navratu s “hruzou” zjistil, ze jsem primo kolem tri cache sel. Bohuzel byly starsiho data, takze jsem je nemel nahrane
Rad bych se tedy zeptal jakym zpusobem tuto situaci resit. Protoze je to klasicka uloha. Vim, ze se budu pohybovat kolem nejakeho mista (treba Prahy) v okruhu 30 km. A potreboval bych z www.geocaching.cz ziskat soubor, ktery obsahuje prislusne cache. V pripade, ze by to bylo mozne hlasoval bych pro moznost rozsirit moznosti downloadu gpx souboru z www.geocaching.cz. Kdyz to mozne nebude, prosim, poraddte mi jinou moznost. Dekuji Michal
1)Ukazky POI’s only map. Neni omezeno poctem bodu. Vyroba mi trva 15 minut
http://mapcenter.cgpsmapper.com/maplist.php?cnt=54&rgn=&cat=5
2)Program Geotoad (vyzaduje instalaci Ruby - neco jako Java).
3)Nastaveni HOME COORDINATES na GC.COM a stazeni nejblizsich kesi
4)V MAPSOURCE otevrit GPX a vyrezat nepotrebne waypointy
5)Nosit dve GPSky
Jednu do Cech a druhou na Moravu a Slezsko
6)Vytisknout si seznam kesi se souradnicema na papir.
7)Ulozit si seznam kesi do Palma (PDA) jako PDF
Jde jednoduše vybrat nad mapou v MapSource cache v určité oblasti, nakopírovat je do jiného souboru a nahrát si je do GPS podle regionu, ne podle času vzniku.
Mam MapSource 6.3 a sice se mi podarilo nahrat waypointy do mapsource, nicmene nejsem schopen jednoduse odstranit ty co me nezajimaji. Kdyz dam Find nearest place, tak se objevi seznam, ale nejsem schopen jeho vysledek nejak rozumne ulozit ci zpracovat.
Michal
Souhlas, to je rychle reseni, ktere take bez zadrhelu praktikuji.
Jednoduše si označ oblast myší na mapě, zkopíruj do schránky a pak zpátky vlož do prázdné mapy v Mapsource a následně přenes do GPS
Sipkou pro vyber waypointu vyber celou oblast nebo jednotlive body.
- stahnout si program EasyGPS (EasyGPS - Download free GPS software) a v nem vyfiltrovat cache stazene z geocaching.cz
Sipka s vyberem v MapSource funguje, da se vybrat pouze obdelnikova oblast, ale pro me ucely to bude dostacujici. Dekuji za radu. Uz se mi snad nestane, abych po ceste nejakou cache minul
Michal
Pomoci držení klavesy SHIFT můžeš myší k již vybrané obdélníkové oblasti vybrat další obdélníkové oblasti, i přesahující, takže výsledně lze vytvořit po chvilce potřebnou oblast ![]()
Dobry, to jsem nevedel :-). Diky.
K tomuto zpusobu mam dve otazky.
- Jaka je cetnost aktualizace POI mapy a zda-li by se to nemohlo dostat na www.geocaching.cz
- Jak nahrat img mapu do map source, abych si to mohl spojit s dalsimi mapami, ktere tam chci nahrat.
Dekuji,
Michal
Pro sebe si ji delam podle potreby treba kazdy tyden. Po prechodu na novou GPSku jsem zjistil, ze v kazde se to chova trochu jinak, takze by si to mel kazdy prizpusobit, tj udelat sam. Hlavne moznosti vyhledavani jsou odlisne. Pro zobrazeni v Mapsource a nasledne moznost dohrani mapy do GPS je potreba jeste dalsi tzv General map. Princip je vysvetlen na http://www.gpstm.com/articles.php?article=3, navod v cestine: Site about the most accurate competitor price monitoring software for eCommerce.
No samozrejme muzu tu svoji poskytnout jako ukazku. Komu by vyhovovala, mel by hotovo :-).
My Jarryho POI mapu používáme v Legendu a to velmi úspěšně. Aktualizuje to docela pravidelně a zbylé kešky si nahraju do telefonu (N9300). Takže Jarry, díky.
Aha, to jsem nevedel, diky. To abych pridal, ted budou nove kese pribyvat casteji.
Jinak pro nahrani ruznych kombinaci map do GPS neni integrace do Mapsource nutna, da se pouzit program “img2gps” (sendmap v 2.00).
Označování waypointů myší a nahrání jen vybraných pekně funguje též v GPS TrackMaker. Pro generování gpx s keškama kolem určitého bodu a generování HTML souhrnu s popisky pro tisk se mi osvědčil program Slovenských bratrů Skrýšotlač (http://cacheprinter.bubbles.sk/).
Michal
Da se v programu “img2gps” nahrat postupne vice map. Zda se mi, ze se da nahrat vsechno pouze na jeden zatah. To znamena, ze nejsem schopen nahrat nejprve pres MapSource vybrane Topo50 mapy a pak tam posleze nahrat GECACHEPOI mapu bez toho, aby se mi predchazejici mapy smazaly. Nebo se mylim? Michal
Pri kazdem nahrani map se vymazou vsechny predchozi, takze musis vzdy vybrat vsechny, ktere tam chces mit. Jde postupne pridavat adresare ve kterych jsou ruzne mapy, z nich vybirat img ktere te zajimaji. Nakonec poslat ty vybrane (zaskrtnute) do GPS. Muzes si ulozit ruzne kombinace vyberu do textovych souboru, a priste uz jen nacist potrebnou kombinaci. Pochopitelne si musis vybrat, jestli nahrajes mapy mapsourcem nebo img2gps, oboji nejde.