Potřeboval bych vědět, jak vytvořit tzv. šifru v obrázku. Představoval bych si to tak, že budu mít obrázek, který bude normálně fungovat jako obrázek. Pouze když ho otevřu v nějakém textovém editoru (poznámkový blok, Word) zobrazí se mi (klidně pod zdrojovým kódem obrázku) nějaký text. Chtěl bych se zeptat, zda je to vůbec možné udělat a jak. Předem díky za odpověď.
na neco takovyho doporucuju program Concealar - zasifruje text do obrazku a k textu se pomoci programu dostanes jen kdyz znas heslo
ale jerstli to jde tak jak chces ty netusim
je nutné otevírat obrázek v textovém editoru atd.?? ![]()
Na netu je spousta prográmku, které ti do obrázku skryjou text a pomocí hesla se k danému textu dostaneš…
edit: trvalo mi něž jsem odepsal odpověď. Petulinka byla rychlejší.!
Jo, o tomto programu vím. Já jsem ale chtěl právě to, aby to šlo udělat bez hesla. Aby zde byl jen ten potenciál nápadu otevřít to v textovém editoru ![]()
ano da sa to spravit, ibaze ked ten upraveny subor s textovym popisom v kode nahras na server gc.com tak gc prave ten tvoj dodatok zmaze, odskusane, ani sa s tym netrap ![]()
Možná je nahraný na špatným místě, už jsem pár podobných obrázků u kešek viděl (i když teď nevím, jestli nebyly umístěny na externí servery).
Případně se dá vložit do EXIF či ITCP dat obrázku.
Při nahrávání na GC.com server obrázky upravuje, takže dodatečné informace se z nich většinou ztratí. Pokud chceš mít poznámku v EXIF u obrázku, musíš obrázek nahrát na jiný server. Předpokládám, že ovládáš základy HTML a zvládneš takový obrázek do listingu vložit.
Anebo to tam zkus nahrát a vyzkoušej, jestli to funguje.
Zkopiruj onen text na konec toho obrazku. Funguje to v pohode, je to jeden z triku ktery pouzivam u [cache]GC2P2HJ[/cache].
Ono asi záleží na velikosti obrázku - pokud bude originál v rozpětí požadovaném GC - "Pokud velikost obrázku přesáhne 125k nebo jeho šířka bude větší než 600 pixelů, bude automaticky zmenšen." , tak GC asi nechá obrázek tak, jak je. Chtělo by to vyzkoušet.
Groundspeak obrázek přemele vždycky, to mám ověřené. Je to taky dobrá pomůcka na luštění mysterek: pokud je obrázek ze serveru geocaching.com, nemá smysl v něm hledat skryté informace.
K dotazu: jde to celkem jednoduše, buď dáš informaci do EXIF, ale to je vidět lehce už ve vlastnostech obrázku, nebo je lze připojit na konec, třeba takto:
- Připravíš si obrázek (např. obrazek.jpg) a text, který chceš připojit (zprava.txt)
- Spustíš příkazovou řádku (cmd) a napíšeš
copy /b obrazek.jpg + zprava.txt zakodovany.jpg
- Vysledek nahraješ někam na web, kde ti to nezmrší a vložíš ho do listingu.
Nějakou inspiraci můžeš čerpat i zde: [cache]GC1NT98[/cache] (teda pokud tě baví to taky luštit
)
GC.COM EXIF nemaže, alespoň ne obecně. Koukal jsem na obrázky namátkou u několika keší a měly ho tam s původními daty.
Do obrázku můžeš schovat ledacos, dokonce i soubory!
Do složky si připrav následující:
- obrázek s názvem např. obrazek.jpg
- zazipované soubory, včetně obrázku[/b]. Zip soubor pojmenuj třeba test.zip
- dávkový soubor[/b] s příkazem
Jak vytvořit dávkový soubor s příkazem?
- Otevři si poznámkový blok (TXT)
- Nakopíruj do něj tento příkaz:
copy /b obrazek.jpg + test.zip safe.jpg
- Poznámkový blok ulož a změň u něj příponu z TXT na BAT
Poté už jen stačí dvakrát kliknout na dávkový soubor a obrázek obsahující soubory (safe.jpg) se ti vytvoří.
Z obrázku pak ty soubory dostaneš tak, že jen změníš příponu JPG na ZIP a ten rozbalíš.