Sifra

Nf=Ns Ef=Es Muzete me prosim nekdo poradit co to znamena? Uz sem se s tim setkal ve vice pripadech, ale nevim co s tim. I kdyz samotnou sifru mam treba vylustenou..
Diky

myslim ze to znamena Nfinalni = Nstartovni…a vetsinou to pokracuje + cosi…
zkratka ze finalni souradnice vypoctes s vyuzitim startovnich

To znamená, že Nf=Ns a Ef=Es. Nic víc. Asi by to chtělo konkrétní případ :slight_smile:

ale pokud za Ns neni nic dal tak to ma opravdu vyznam ze Nf = Ns

Je tam dal znamenko pus nebo minus a cislo, ktere sem vypocital v sifre.. To uz sem ale nechtel psat, aby se nekdo nezlobil, ze z ostatnich taham vysledky sifer na foru.. Potreboval sem jen vysvetleni tech pismen. Takze dekuju vsem co poradili a muzem to zavrit DIKY :slight_smile:

to si pis, ze by ti tady nekteri vynadali jak za prozrazeni statniho tajemstvi :slight_smile:

Zdravím,
potřebuji od chytrých hlav poradit s jednou šifrou. Předem upozorňuji, že se nejedná o šifru z žádné cache, ale je to úplně od pryč. Obracím se zde na nárok kačerský, jako na hlavy otevřené a zanlé šifer. Zde je:

./.–//./.-//./…//.-/.-//
.—//./..//.-/..-//.-/..//./..//.-/..-//
.—/./.—//.-/.//.–.//.-/..-///

Předem děkuji za jakoukoli pozitivní radu.

Je nesmysl, aby vycházelo tohle: E/W//E/A//E/S//A/A// J//E/I//A/U//A/I//E/I//A/U// J/E/J//A/E//P//A/U/// ?

Teď jsem od syna získal dodatek - má to být text v češtině. To znamená, že je potřeba udělat nějakou další úpravu - ale jakou …? A nebo to nebude morze! Zatím děkuji za snahu.

A co ta písmena převést na čísla podle pořadí v abecedě A-1, B-2, C-3 atd atd ???

Už jsem psal výše - nějaké české slovo.

me se zde, ze je tam na muj vkus moc samohlasek - zkus z useku, kde se casto opakujou ty opakujici se vyhodit - hned z toho prnivho ty E atd… mozna tam neco bude, jsem ted lina myslet po ranu :smiley:

urcite to bylo zapsano presne takto? neni to prepis z grafickeho zaznamu? Pokud to bylo textove, bylo to proporcionalnim ci neproporcionalnim pismem? Existuje alespon nejaky predpoklad, co ma vyjit za slovo? podstatne jmeno? Slovo z nejakeho odvetvi? jak dlouhe…?

Není to třeba binárka? Zvláštní je, že je na začátku "písmen" vždy znak "."

Co treba pismenko z anglicke abecedy nahradit pismenkem se stejnym poradovym cislem z ceske abecedy?

Danstahr: jsi génius! Je to tak!!!

Děkuji, ale za b…e jsem tady pořád já! Stále mi vycházejí nesmysly. Co takhle výsledek pro b…e.

Řešení máš v mailu.
J.

Ehm… moje sazka na prohozeni . - nevysla. Jak to tedy je? :wink:

Tak jsem to již pochopil, děkuji všem za pomoc, bez které bych to nedal … asi už jsem na to starej !