Zdá se mi že poslední dobou se šifry v mysterkách snaží s luštitelem spíš vyjebat než připravit zajímavej úkol.
Co vy na to?
Edit: asi sem přehnal to poslední dobou, ale některý cache se o to asi snažej.
Zdá se mi že poslední dobou se šifry v mysterkách snaží s luštitelem spíš vyjebat než připravit zajímavej úkol.
Co vy na to?
Edit: asi sem přehnal to poslední dobou, ale některý cache se o to asi snažej.
Konkrétně? Zatím mě šifry baví, některé jsou lehčí a ty které jsou težším neznamená že tě vyjebávají, ale že na ně ještě nemáš.
Myslíš že tohle vlákno tady někomu dá nějakou informaci nebo radu?
Smaž to.
Pro mě osobně šifry nejsou žádné hobby. Ale když se mi do nich nechce nebo na to prostě nemám, nechávám je být. Prostě to beru tak, že to není typ úloh pro mě, ale pro někoho jiného, koho to baví. Holt vidím na mapě jeden otazník navíc, ale pokud bych měl luštěním ztrávit zbytečně mnoho času, ten nezískaný bodík mě netrápí.
A abych odpověděl na původní otázku, nevím, jestli se autoři šifer snaží s někým vyjebat. Tím, že jsem skoro žádné šifry nevyluštil, nemůžu posoudit.
Pokud jde o mysterky, luštím jen ty, které mě svým tématem zaujmou. A jenom tehdy, když se mi je zrovna luštit chce. ![]()
Konkretne [cache]GC1NDDW[/cache]. A protože ji mam už vyluštěnou (a o vikend snad naleznu) tak mě ta uvaha napadla. Bez poštouchnuti bych to nedal. Stejne tak většina lidí co ji maj a moc jich neni.
Ta keš má pět hvězdiček. Souhlas s dpmanem.
Beran: Koukni na Difficulty. má plný počet, takže tvá polemizace je neoprávněná. To je jako kdyby jsi šel třeba… Ani mě nic tak absurdního nenapadá promiň.
Tech vyjebavacek zas tak moc neni.
By se muselo smazat 90% vlaken;)
tak podle mě od toho ty šifry jsou. Aby s luštitelem vyjebali.
No nechme těch vulgárních výrazů. Prostě každá šifra má své řešení (aspoň v to doufám). Někdo na to přijde hned, někdo později a někdo vůbec.
Mě luštění nejde vůbec, takže luštící šifry nechodím a nebo si vždycky vyberu něco triviálního, co není nad mé možnosti.
Od jisté doby procitnutí si říkám, že by to bylo asi fakt nejlepší
či spíš ![]()
A proč si s tím jako lámeš hlavu? Šifra se ti nelíbí nebo ji neumíš vyluštit? No tak co?! Prostě tuhle krabičku nemusíš mít. Nebo jo? A proč?
Me spis jako vyjebavka na kacery prijde tenhle vypocet - [cache]GC13AGH[/cache] no a o naslednem ulozeni ani nemluve.
Ano, jak se zdá, tak další trapárna. Holt autor nemá dost invence aby vymyslel něco normálního…
sobikovi: vsak jsem mu taky nechal prvni misto ve svem TOP 10 SHIT ve svem profilu.
Má přes 200 nálezů. Takže asi na ni někdo chodí. Jestli je tak příšerná, proč ji neignorujete? Nebo se mýlím?
mtauf: nevim jak ty, ale jak kdyz jdu na lov, tak zapinam Oregona venku a nectu si predchozi logy, nezkoumam kolik majitel nasel cachi, jake ma zkusenosti apod. A o "ignorovani zpetne" nic nevim :)![]()
Vážení, aby toto vlákno zcela nezapadlo, dovolím si také přispět. Můj problém je, že o šifrách vím strašně málo a docela bych si rád něco přečetl. Na int. je toho nějak málo (nebo blbě hledám). Může někdo doporučit vhodnou literaturu?
Kdyby se ta cache jmenovala "Matematická", nebo byly úvodní souřadnice na nějaké matfyz fakultě a podobně, tak to beru, ale opravdu nechápu pohnutky autora, proč míchá do úplně normální "turisticko-poznávací" multiny takovýto vzoreček.
vousac napsal/a:
Vážení, aby toto vlákno zcela nezapadlo, dovolím si také přispět. Můj problém je, že o šifrách vím strašně málo a docela bych si rád něco přečetl. Na int. je toho nějak málo (nebo blbě hledám). Může někdo doporučit vhodnou literaturu?
Doporučuji výborně napsanou knihu Kniha kódů a šifer od Simona Singha
online pak třeba www.crypto-world.info
a cokoliv od "české svaté kryptotrojice" Klíma, Rosa, Vondruška
vousac napsal/a:
Jsem na tom podobně, ale beru to tak, že na šifry nemám hlavu, respektive nebaví mně sedět u PC a hledět do listingu déle, než cca 20minut. To raději strávím 2hodiny (a klidně i neúspěšně) venku při pokusu o BF.
A pak je tu ještě jedno oblíbené řešení podobných počinků a to se jmenuje Ignore list.
Jednoduché, praktické.