šipka - neděle 15.8.2010

Vážně uvažuji o tom, že bych se během neděle 15.8.2010 pokusil odlovit celou šipku. Pokud by se chtěl někdo přidat, tak prosím pište na [email protected].

Kde to je a co to je? :o
Lupni sem link, díky.

Keše na jižní moravě. První keška má wp [cache]GC1ZVFW[/cache].

Je to kešování spíše na dva dny, ale dá se to prý stihnout i za 12 hodin.

bych se rád přidal :slight_smile: bydlím cca 10km od šipky tak to tu docela dobře znám. [email protected]

kolik ta trasa může mít kilometrů ?

Minulý víkend sem šel spodek od devítky. Je to furt do kopca a z kopca a do kopca…:stuck_out_tongue: nedali sme to za den, bo sme zmokli. Má to cca 35 km ale lesem. Jinak sů tam pěkné lesy. Níž pod šipkou pitné studánky.B)

Sipku jsme sli loni tesne pred Silvestrem. Neco statistik:

• zacatek v 8:30, konec v 17:30
  • celkova trasa 23,5 km
  • celkovy vystup 850 m
    Zacinali jsme na 26 a sli proti smeru hodinovych rucicek. Asi nejvetsi zahul byl mezi 1-10. Sahli jsme si na dno svych sil, ale bylo to super. Da se to zvladnout za jeden den (vcetne okolnich kesek) a mohu vrele doporucit.

doporucuji jiz zminenou trasu od 26 proti smeru hodin

dali jsme to nezavodnim, ale vytrvalym tempem s jednou ca 30minutovou prestavkou v pulce se Sagapo, ktera chodi do kopce pouze vychazkovym tempem. Bylo to skvele!

Celkem 29 km za 10 hodin cisteho casu a v tom je jedno vetsi zdrzeni u zmizele krabky.

Viz obr. v priloze

V neděli bych do toho šel, ale nožičku už mám, rád bych pouze na "hlavičku", přechodem přes keš PP Říčky [cache]GC12RDP[/cache]. Proti směru hodinových ručiček, start patrně na 39 [cache]GC1ZVHA[/cache] (případně na 35). Parking a sraz u Bukovinky [cache]GC170QH[/cache], vyrážet bychom mohli cca v 8.00 ?

Případně možno jíst společně hlavičku, bychom se pak rozdělili na 12ce [cache]GC1ZVH2[/cache], na jeden den nám toho minule (na podzim) přišlo trochu moc :smiley:

Trasa je celkem v pohode, jen kolem toho hrotu si clovek trochu makne - delali jsme ji v zime 28.12., byl klid a bylo to super, vcetne svacinek a obcasneho odpocinku jsme to zvladli v poklidnem tempu za 7h 20min a trasa mela neco okolo 25km.Opravdu se to da bez problemu za den udelat;)

Také doporučuji trasu z 26 proti hodinovým ručičkám. Šel jsem to 27.7. bez přípravy za 7,5 hodky v jeden den včetně přilehlých keší. Byli jsme zrovna poblíž na dovolené a já si všimnul, že byla šipka zrovna obnovena a tak jsem nahrál do GPS a šel. Šel jsem sám a cestou jsem ten den nepotkal nikoho, kromě stáda muflonů. Chybou špatně nahraných dat do GPS jsem začínal až v poledne, takže jsem nevěřil, že to obejdu. Vše závisí, jak se zadaří s hledáním. Ne všude ukazují souřadnice přesně na místo. Bohužel jsem ještě nestihnul zalogovat na web.

Nenalezl jsem pouze 12 a U peti Javoru, kde jsem se zasekl minimálně na 30 minut u každé a tak jsem raději hledání zanechal. Šel jsem svižnou chůzí. Když není problém s nalezením, tak odstupy mezi nálezy tvoří cca 7 minut. Nejnáročnější terén je rozhodně na hrotu šipky.

Doporučuji pohorky a jedny rezervní ponožky. Když nejsou nohy v suchu, pak hrozí vytvoření puchýřů. Bohužel jsem ty ponožky neměl a jeden malý se udělal.

Nenalezl jsem pouze 2 keše (č.12 a U pěti javorů)

A kouknul jsi se u "U peti javoru" na pocet terennich hvezdicek?

V závěru jo, ale hledal jsem na špatném místě. Teď z logu mi je to uplne jasne :smiley:

Diky vsem za cenne rady!!! Treba s tema ponozkama je to asi rada k nezaplaceni.

Vyprava se v nedeli konat bude, uz jsme na to tři, takze to bude takovy maly eventik.

Zacneme utokem na cislo 39 GC1ZVHA, sraz je v 7:30 u Bukovinky GC170QH.

Mou ambici je udelat celou sipku v jednom zatahu, uvidime jak to pujde. Pokud se chce jeste nekdo pridat, tak dejte vedet.

Ahoj taky tam v nedelu razime ale zaciname na sipce 3 takze se bohuzel asi ani nepotkame pujdem taky proti sme ru hodinovejch rucicek…preju stasny lov vsem…