Šířka obrázků v popisech keší

Pokud jsou v popisu keší příliš široké obrázky, tak je při tisku část stránky oříznuta, a ani na obrazovce není nic příjemného posouvat to při čtení každého řádku. Například na Chemcache

http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?WP=GCTF9Y

je obrázek 1012px široký, přestože by stačilo jen 356px (zbytek je prázdný).

Šířka papíru je 210mm, bez dvou okajů po 5mm je tištitelná oblast 200mm / 25.4 (mm/in) * 96 (px/in) = 756px. A pokud chcete tisknout včetně logů, tak je vlevo ještě menu 121px, takže zbývá jen 635px.

Doporučoval bych maximální šířku 600px, pokud se dobře pamatuju tak na 600px je omezena velikost obrázků přikládaných k logům.

ale jo, ja to opravim, jsem to nejak neresil

ja bych to taky nevidel jako problem, jsou mnohem palcivejsi veci ve svete, napr uhliruv poklad :))
kdyztak tiskni na sirku.

Tak jsem si připravil materiál na založení vlákna ale vidím, že už to téma někdo nakousnul. Připojím se tedy…

Nedotisknuté řádky popisu kvůli vloženému obrázku, podle mého názoru, zbytečně snižují kvalitu (i když jenom v popisu) mnoha keší. Tento problém registruji od nemilé příhody, kdy jsem si na jedné nejmenované kešce vyndal doma připravený popis a zjistil, že na výtisku chybí několik klíčových slov hintu… Keš jsem nakonec našel, ale potil jsem krev a mít v tu chvíli po ruce autora…

Takže od té doby u kešek s obrázkem vždycky pečlivě kontroluji, zda jsou řádky vytisknuté až do konce. Pokud ne, pomůže většinou Print friendly formát. Ale u některých obzvlášť zatvrzelých kešek nezabere ani to. Pak nezbývá, než přenést text třeba do Wordu… Myslím ale, že autor webové stránky by se měl vždy snažit aby jeho výtvor byl bezproblémově zobrazitelný/tisknutelný pro co největší okruh čtenářstva…

Nejde vždy jen o velikost obrázku, záleží i na jeho umístění/zarovnání. Velmi dobrým řešením (které jsem opsal z funkčínch popisů keší s fotkami) je zarovnávat obrázky doprava. Na svých keších jsem empiricky ověřil, že v tomto případě nenastává žádný problém s tiskem a to ani ve standardním formátu zobrazení.

Vše co jsem výše napsal platí pro MSIE60cz, který převážně používám. Jak je to při použití ostatních prohlížečů si nejsem jist.

Caves.

Slusne upozornit dotycneho autora, ze je vhodne obrazok zuzit.

To je vsetko, co by som ti odporucil.

Aha, este predsa - skus vypenit a nabuduce si vytlaceny popis skontrolovat.

Na 90% to bola tvoja chyba.

Jak píšu v další větě, já už kontroluju… (a autora jsem dávno jemně upozornil)

Ale tenhle příspěvek jsem psal proto, aby své výtvory kontrolovali hlavně autoři kešek a nemusel to dělat každý, kdo si takový popis vytiskne…

tak je to spravne :slight_smile: