Uz o viacerych ludoch, ktori sa venuju geocachingu, viem, ze v minulosti boli skautmi, prip. este stale su. Kedze aj ja patrim k tejto komunite (uz byvalych), tak ma napadlo, ze by som mohol urobit maly prieskum, kolko nas vlastne je a mohli by sme si zalozit neoficialny klub v klube, co vy na to, skautici? Urobte coming out
Takze ja:
1990-1996 7. oddiel Bratislava, skautske meno - necakane Saman
hmmm, dva roky zemepisna spolecnost Morava, pak “oficialne” oddil Antares v PS Dukelskych hrdinu, ale jinak naprosto neorganizovatelny jedinec:))))
ale to asi neni co saman chtel:)))))))
Nikdy jsem nebyl skautem. Ale v parku (byvale zahrade materske skolky) hned na sousednim pozemku za nasim barakem meli skauti par let klubovnu (takovy srandovni dreveny domecek) a snemovni ohniste. Takze jsem parkrat mel tu cest pozorovat z okna jakesi branne hry. Ale to se asi nepocita, co ;]
od r. 1980 v ilegalite 43. oddíl středisko (asi 47.) Majak Praha 2
od r. 1990 100. oddíl oldskautu 53. středisko Bratří Mašínů Praha 9 (stále stejný oddíl, jen v celorepublikové organizaci doslo k precislovani, nebo co, pod jinym strediskem?)
Skautem je clovek asi na cely zivot, v oficialni organizaci uz cinny nijak nejsem. S bratrama odtamtud se nestykam, mam je ale stale rad. A to presto, ze v nazvu je na me prilis politicky nazev. Howgh
1995 - 1999: 5.oddil praha stredisko si uz nepamatuju i kdyz jsem mel to mel kdysi splneno do stezky, akorat si pamtuju ze s nama v tom stredisku byl 7.oddil praha coz byli holky jinak prezdivka byl ferda.
Je, toto se mi libi, i kdyz si musim rypnout, jakekoli snahy o “klub v klube” jsou zde na foru prijimany s velkou neduverou az zasti - a to jsem to pritom sam za sebe u vlastnich vlaken nikdy nemyslel vazne. :o(
Na sve skautovani mam velmi prijemne vzpominky, bylo to slastne detstvi. Hlasim se do 91. oddilu skautu, druziny Lunaci, klubovna Brno-Kohoutovice. Aktivnim clenem jsem byl zhruba 1990-1994, uz dlouho ovsem nejsem ani pasivnim. :o( Ale sentiment je stale dosti silny. Kdybych nekde u rodicu nasel svuj stary kroj, mozna by i nejaka ta slza ukapla. Sluzebni cutoru a kompas pouzivam dodnes. To by me zajimalo - co Vam kolegum ze skautovani zustalo, co dodnes pouzivate? Ja v praktickem zivote obcas vzkrisim sve kdysi mistrovske uzlovani, to je fajn zalezitost. No a ten kompas a cutora, jak jsem psal.
Mno vzhledem k tomu ze stale jeste jezdime dost ven, tak toho je dost od usarny, celty, spacaky, pekne opaleny esusy (babicce nezapomenu dodnes jak me perfektne opaleny esus vycidila piskem do lesku takova ostuda ) cutorka taky nekde lezi, ale pouzivam spis termosky vetsich objemu
no ja som sa v skaute napr. naucil pit pivo ale psssst inac urcite vztah k prirode, ku kamaratom, nejake tie manualne zrucnosti, praca s mapou, hravost, atd. atd. atd.
Jo tak to je nas vic. Po uterni oddilovce primo na Malej Rynek, tam pekne tri kousky cernyho Nektaru (svetlej byl na nas tenkrat moc horkej) a hura domu povypravet, co ze jsme se to na schuzce pekneho naucili. To samy ve stredu po druzinovce. Inu NektarBRATRI nemaji jmeno jen tak nahodou. Jinak pouzivam pri geocachingu veskery um, ktery jsem na skautu ziskal a to jak pri pohybu v prirode, koukani kolem sebe a hledani skrysi a samozrejme maskovani :-)) Jen ty veci jsem vsechny updragoval. Vlastne ne … ten esus a bagr mam puvodni i se zbytky nasi oblibeny pochoutky - Gulasova+Hrachova all in one!!!
Zdravim vsechny kesujici bratry a sestry a samozrejme i ty ostatni.
Nazdar!
My jsme ted v roverskem kmeni Nezmari v MB, ale jsme puvodne z Dobrovickeho 1. oddilu. Moc akci uz ale nepodnikame, tak 2x rocne nekam vyrazime spolecne. Prezdivky? Veve a Nsocinka
Přesně to nevím, ale po “osvobození 1968” to asi na dva roky zlegalizovali, ale pak to zase utnuli. Takže oficielně asi 1969-1971, jinak 1967-1971, 5.oddíl Valašské Meziříčí, družina Lišek, přezdívka Chytrý jezevec:). Jinak na to vzpomínám moc rád, nejlepší byly letní tábory, kde jsme si naprosto všechno dělali sami, žádné paní kuchařky apod. Ve všem jsme si museli poradit sami a mohli se naprosto spolehnout jeden na druhého.
Oddil vodnich skautu BOBRI REVNICE cca. 1992-2003 (myslim), prezdivka nezdelitelna. Meli jsem klubovnu u vody a co jsme se na lodkach najezdili… jojo. A ty letni tabory, priroda, vsechno jsme si delali sami, bydleli v tee pee s ohnisti uprostred… Zazili jsme primy kontakt s prirodou, spinou, hnusem, atd. V kontrastu s dnesnima detma, ktery jsou pestovany jak kytky ve skleniku (OOOOOO, tak jemne a hebke, bez jakychkoliv bakterii) a pak nemaj bejt alergie uplne na vsechno…
Zajimavy pruzkum. Samane, Samane, co tim pruzkumem sledujes? Jesli nic, tak je to skoda. Jestli chces na leto 2007 zorganizovat skautsky geotabor, tak pak bych mel pro tebe jednoho zajemce, 9let