Krásný den přeju!
Nenašel jsem na flickru žádnou českou skupinu na téma geocaching, tak jsem si dovolil ji založit.
Odkaz na ni je http://www.flickr.com/groups/czcaching/ a pokud by chtěl někdo moderátorský práva, ať se mi směle ozve!!
Krásný den přeju!
Nenašel jsem na flickru žádnou českou skupinu na téma geocaching, tak jsem si dovolil ji založit.
Odkaz na ni je http://www.flickr.com/groups/czcaching/ a pokud by chtěl někdo moderátorský práva, ať se mi směle ozve!!
tak si říkám, není-li to zbytečný
A na co je to dobre? Zda se, ze jsem doted vubec nezil, kdyz netusim, co je Flickr a nejsem na nem zaregistrovany.. Rad se necham poucit.
[quote] hobler: A na co je to dobre? Zda se, ze jsem doted vubec nezil, kdyz netusim, co je Flickr a nejsem na nem zaregistrovany.. Rad se necham poucit. [/quote]
...asi tak jsem to myslel:-) jen jsem neměl sílu psát
flickr je velmi vyznamny WWW server. okrem toho, ze je vo velkom pouzivany na zdielanie fotografii a tak vela veci okolo toho, ze sa s tym clovek na kazdom kroku stretava
je to zaujimave ako vyborna ilustracia konceptu zvaneho Web 2.0, cize nova generacia webu, kde si obsah tvoria sami uzivatelia a nedodava im ho niekto zhora. dalsie priklady - wikipedia, ebay, myspace
a este sa doplnim, ako sa da flickr pouzit pre dobro ceskeho geocachingu.
pre ludi, co si radi pozeraju fotky z geocachingu a diskutuju o nich, to je jedno miesto, kde vidia vela fotiek, mozu ich hodnotit, ma to narozdiel od roznych inych web albumovych softov komfortne ovladanie. mozeme diskutovat aj s uzivatelmi z inych krajin, pozerat si fotky, ako to vyzera u nich atd.
proste otvorenie sa ovela vacsiemu foru zaujemcov, co urcite zaujima kazdeho fotografa.
Jsem členem této skupiny. Rád fotím a proto jsem hledal pořádnou zajímavě funkční gallerii. Flickr toho umí hodně. Např. když jdu nekde přírodou např. k nějaké kešce, mám zapnutý tracklog. Doma pak fotky necham porovnat s gpx zaznamem z GPS (pomoci programu gpscorrelate) a souřadnice se zapíší do jako Metadata k fotve a to pomoci EXIV nebo EXIF
No a fotky jsou hnedle viditelné na mapě, nebo je ke stžení KML file pro GoogleEarth. Fotky se daji tagovat. Atd. Zajimave je to, že dostanete každý měsíc 100Mb prostoru zadarmo. Ja si připlatil na rok a už mám měsíční limit 2G a to je fakt hodně. Flicktr ma spoustu skupin, kam své povedené fotografie můžete vkládat. Lidé znalí focení Vám je komentují atd. Další velkou výhodou je Flickr API. Na své stránce je možno mí zobrazené fotografie z flickru. Známým propojením je např. app ve FaceBooku, kde je API použito. Dale by se tlachat o flickru dlouho.
P.S. Nic proti Fotogalerii, ale Geocaching.cz by se mohl časem naucit napojit na flickr Flickr Services Podrpora je vskutku bohata.
Smejdil:
díky za zajímavé informace, až budu mít chvíli tak to skusim prostudovat
Už jsem si proklikal a je tam fakt spousta krásných fotek s "naší" tématikou ![]()
Supr
Připojil sem se, teď svoje GC fotky dotaguju a přidám…