Sledování pomocí Google Latitude

Google dnes vydal novou mobilní verzi Google Maps, která obsahuje funkci Latitude pro sledování polohy. Můžete si přidat přátele a na mapě v mobilu nebo na webu navzájem uvidíte, kde jste.

Krátká zpráva o této funkci je třeba tady, ještě chystám něco podrobnějšího na zítřek na Navigovat.

Napadlo mě, že se to může použít jako bezpečnostní nástroj při geocachingu. Když vyrážím na celodenní výlet, nikdy nejsem schopen doma přesně říct, kde budu. Takhle to lze v případě nutnosti snadno zjistit.

Google Maps nepotřebuji ke zjištění polohy mobil s GPS. Polohu jsou schopny s různou přesností zjistit přímo z mobilní sítě.

To vypada opravdu hodne zajimave, manzelka ma prave obavy, kde po nocich litam, tak by ji mozna tato vec uklidnila :wink:

Takhle to pak vypadá přímo na internetové mapě.

To jo, myslím že ti i ráda zaplatí neomezený datový přenos :smiley:

… a jeste par nahradnich baterek…

fajn, co kdyz zamestnavatel plati vysoky pausal? proc to nevyuzit :wink:

Google maps vyuzivam cas od casu, kdyz se chci mrknout, zda se podklady v OZI Exploreru vyrazne nelisi. A pokud pouziji pro funkci moje poloha jen zamereni vysilacu operatora, dostanu se na bod s polemerem 100 až 2000 metru, kde muzu byt :smiley: Ve meste je to lepsi, v sire krajine samozrejme horsi. Tak jsem zvedavy

Ale jasně, proč ne, jsem pro každou novou zajímavou technologii. Ale s Halumou jsme to asi mysleli trošku jináč :wink: