Sloučení db v geogetu

Zdravim, procetl jsem tady X prispevku ohledne geogetu, ale to co jsem hledal jsem nenasel i po pouziti tlacitka hledat.

Mohl by me prosim nekdo nakopnout tim spravnym smerem jak sloucit vic databazi do jedne? Napriklad, mam stazene nejake kese z moravskoslezskeho kraje, ktere bych rad pridal k olomouckemu kraji.
Neprisel jsem na to, jak tohle mam udelat. Zkousel jsem kopirovani db, ale ta vzdy jen prepise tu puvodni.
Doufam, ze jsem to napsal dostatecne srozumitelne.
Predem diky za reakce.

Nevím, jestli ten můj způsob je nejjednodušší, ale já jednu databázi exportuju do GPX a pak naimportuji do další databáze. Ale třeba bude jiný a lepší způsob :slight_smile:

Asi jediná cesta je vyexportovat si všechny ty databáze do gpx pro geoget v2, pak si zvolit jednu primární databázi a do ní to vše naimportovat… tak to dělám občas já.

Jaky format gpx pouzivas?

Diky

Ten samý jako Sobík :wink:

Potvrzuji, tohle je jedina rozumna cesta.

A je NUTNE pouzit format Geoget GPX v2, jinak neni zarucen 100 % prenos vsech dat.

Skoda, ze v programu neni primo moznost slouceni databazi.
Nevadi, diky vsem za tipy.

No, to neni. Taky by tam mohl byt prunik, rozdil a spousta dalsich cinnosti, ktere si lide navymysli. Kazdy ten program pouziva trosku jinak.

Treba se pokrocilejsi funkce s databazemi casem doplni, ale v blizke budoucnosti to spise nebude.

K čemu by to bylo ? Normálně mám všechno (tj keše, waymarky ne) v jedné databázi a prozatím nevidím důvod to měnit. A pokud to budu muset změnit, tak to nebude tak velký problém.

Ty s tím asi pracuješ jinak, což nechápu ale je to možné. A taď ruku na srdce - jak často tu operaci sloučení databází chceš dělat ? Jednou za rok ? Jednou za týden ? Jednou denně ? MYslíš, že by mělo cenu pro to dělat zvláštní funkci která by ti nahradila 5-6 jednoduchých kroků:

1. přepnout na databázi-2
  2. vybrat vše
  3. export všeho do formátu GPXv2
  4. přepnout na databázi-1
  5. eventuelně z ní udělat kopii
  6. import vyexportovaných dat

Formát GPXv2 ti plnohodnotně zachová vše co v databázi máš, všetně tvých poznámek, finálových souřadnic, hodnota tagů a pod. Takže ve výsledku je to úplně stejné jako bys importoval databázi.

Tim zachovanim vsech hodnot jsem si prave nebyl jisty. Mam par databazi, ktere jsem chtel sloucit a neprisel jsem na to jak. Uz jste mi to vysvetlili a funguje to, diky moc.
Muzete to maznout…

A pokud by tuto akci opakoval častěji, dá se využít scriptu combine…-;

zrovna ty WM treba muzou byt v jine DB, ale jinak je opravdu nejmin pracny mit vse v jedny..

Zachovají se při tomto postupu i linky na soubory ve složce attach - tedy zůstanou tam přílohy?

Pokud obe databaze bydlely ve stejnem datovem adresari, pak ano.

Jestli to dobre chapu, da se se pres export GeogetGPXv2 a nasledny import "prenaset" kus databaze napr. mezi ruznymi geogety aby nebylo nutno kesky stahovat pres geojarry dvakrat. Napr. syn stahne x kesi z oblasti kam jedem na vylet/dovolenou do sve db. A ja si je chci naimportovat do sve (jine pc, jiny geoget) - ted to resim tak ze si z jeho pc odkopiruju obsah adresare /geojarry/last/import a u sebe naimportuju adresar - coz funguje, pokud mezitim nestahne jeste jednou neco jineho - cimz se obsah toho adresare prepise. Tenhle export/import by to resil.

Chápeš to správně. Od toho tam ty exporty a importy jsou (mimo jiné)

Bingo !

Jenom kdyby měl syn vyluštěné mysterky a nechtěl ti je dát, tak by byl trošku problém :slight_smile:

Vubec by to problem nebyl. Exportuje se jen to, co si clovek vyfiltroval. A neni problem si vyfiltrovat vse bez rucne pridanych waypointu. :wink:

No to by si mladej nedovolil :wink: