Neresil nekdo slouceni tracelogu z Oregona (ci obecne asi z jakehokoliv Garmina) do jednoho souboru? Mam rozsekany tracelog po jednotlivych dnech a chtel bych to mit v ramci jednoho souboru.
Dalsi dotaz s tim souvisi - jake je nejefektivnejsi otagovani fotek souradnicemi s pomoci toho souboru? Idealne nejaka aplikace, ktera si porovna datumy/casy a frkne do exif i souradnice.
Takze slouceni se mi nakonec povedlo nejak v MapSource, kdy jsem po jednom prekopirovaval ty jednotlive dny. V kazdem pripade musim nejak poresit "navazani" jednotlivych dnu na sebe a nasledne jeste to otagovani fotek.
Spojování souborů dělám manuálně v MapSource (většinou si totiž stejně projedu ten log, zda tam není nějaký "úlet")…
A pro otagování používám Zoner Photo studio, který mám ale koupený. Určitě však existují i freewarové programy…
Jeste mensi dotaz k tomu spojovani stop. Stalo se mi, ze jsem treba zapomnel a GPS zapnul o 50km jinde. Kdyz to sloucim, tak to hodi rovnou caru. Kdyz si necham vypocitat trasu po ceste, tak to zase nemuzu vlozit do toho logu. Jde to nejak "obcurat"?
Jo geosetter. Funguje krásně. A ručně se tam dají přidat i směry pohledu (v exifu mohou být dvoje souřadnice, souřadnice fotografa a předmětu, může tam být i azimut). A geosetter pak dovede podle ohniskové vzdálenosti (kterou přečte z exifu) namalovat na mapě i ten trychtýř. Opravdu se z toho dá přesně poznat co se fotilo. A umí i přiřadit z webu nadmořskou výšku a obec. A pochopitelně zvládá i ostatní položky z IPTC, jako je třeba popis, autor, atd. A navíc je živý, každou chvíli se mi stahuje nějaká aktualizace.
Souřadnice podle trasy pochopitelně geosetter umí automaticky, tedy pokud máš správně hodiny ve foťáku nebo pokud víš o kolik je máš blbě (vyfoť si navigaci s hodinama). To ostatní používat můžeš, ale nemusíš. Ale vzhledem k tomu, že program je zadarmo, tak mě funkce navíc netrápí. Já je občas využiju. Fotím baráky a potřebuju vědět, který to byl, ne jen že jsem stál na návsi. Ale nedělám to u všech.
S474N: nějak mi není úplně jasný problém s těma trasama, když to spojíš, tak máš konce jednotlivých tras spojený čárou a nechceš to, nebo o co přesně jde?
Jj, bohuzel sesyncnuti casu jsem v dobe foceni neresil a resim to ted zpetne. Nicmene Zoner uplne v pohode a jestli to lita o par metru, tak se nic nedeje. Jen teda doslo k hodinovemu posunu, tak jsem tu dal korekci a vsechno v pohode.
pepa.z.pocernic: presne tak, ber to tak, ze treba jeden den jsem vypl vecer GPS v hotelu, rano jsem vstal, jedu na vylet a az po 50km jsem si uvedomil, ze mam vyplou GPS. Tak jsem ji zapl a samozrejme zacala logovat az od te doby. Takze je tam hluche misto, ktere kdyz spojim, tak to proste udela rovnou caru bez ohledu na to, ze teren byl sama zatacka.
divný, když jsem zkoušel nakopírovat do mapsource více tras a pak to uložil, tak v tom jednom gpx byly ty trasy uložený samostatně a ms je viděl pořád jako samostatné trasy. Ale jiný program to může interpretovat jako jednu trasu se spojkou. Pokud ti šlo o to rekonstruovat klikatou trasu kvůli fotkám, tak na to rovnou zapomeň, protože tam stejně nebudou časové údaje pro jednotlivé souřadnice.
Jasne, ze je to tam videt jako ruzne trasy. ALe je tam funkce Spojit a on to potom spoji v jednu trasu. Ale i primo v te jedne trase to mas samozrejme rozkouskovany po jednotlivych dnech/hodinach.
Ja to riesim v MoZiGo tak, ze v prvom kroku vytvaram z plt a gpx resp. gdb suborov pomocou gpsbabel sql databazu "KedyKde" kde je zapisane len to na akych gps suradniciach kde som bol v danom case…
Mam na mysli zaznam tras z oziexplorera, iGO alebo gpx z MS&garmina.
V druhom kroku vezmem vsetky foto ktore chcem zapracovat do kmz -tieto mohli vzniknut viacerymi fotakmi /moj a manzelkin/ a skopirujem ich do jedneho adresara …
Potom mam v mozigo proceduru ktora pomocou exif udajov vo foto dohlada v databaze "kedykde" kde foto bolo robene a tuto info zapise hned do exifu jpg…Je tam aj moznost casovej korekcie…
Nakoniec spravi jeden subor kmz ktory obsahuje aj thumbs a pripadne odkazy na web kde su original fotky tak aby sa to dalo ukazat aj priatelom.