Ahoj, v Mapsource jsem si naplánoval trasu dlouhou 105 km, na boku však vidím, že je rozdělená na tři trasy (je to okruh), jak je sloučím do jedné trasy, abych aktivoval trasu v navigaci a potom už na nic nemusel makat? Díky.
Otevři jednu trasu, označ body, Ctrl+C.
Otevři jinou trasu, najeď na konec, Ctrl+V,
dtto
Díky za radu, ale když to takto provedu, trasování se mi přepočítá a vznikne nesmysl.
Jak nesmysl ? Máš ty body v trase ve správném pořadí ?
Myslím si, že to bude tím, že na neroutovatelných cestách jsem cestu vytvářel pomocí přímé trasy. Když o udělám, jak říkáš, v některých úsecích se trasa naplnáju šup tam, šup zpět…
Tady je ta trasa: http://ulozto.cz/2895502/trasa-001.gdb
Budu vděčný, když se na to mrkneš.
Musíš se smířit s tím, že tak jak si to představuješ to nefunguje. Já sám jsem v začátcích měl představu, že si vytvořím v MS trasu ( a to i pomocí naklikání úseků pomocí přímé trasy), tu potom nahraji do GPS a ona tam bude přesně ve tvaru jak jsem to vymyslel a já se podle ní budu navigovat.
GPS si ale vždy přepočítá trasu po routovatelných cestách podle svého a respektuje v podstatě jenom zadané průjezdní body. Ono je to i logické … pokud sjedeš z jakéhokoliv důvodu z navržené trasy (třeba objížďka), taky očekáváš, že si s tím GPS poradí a přepočítá a navrhne novou cestu.
Pokud jsem tě dobře pochopil, tak usiluješ o to, aby tebou navržená trasa byla tak nějak " nad mapou" a ty jsi pouze viděl, že jedeš podle ní (jízda na kole). K tomu je nejlépe použít stopy (tracelogs). Pro převod navržené trasy na tracelog ale potřebuješ další prg. Jen s MS si už nevystačíš.
Já používám WinGDB3 a jsem s ní pro své potřeby spokojen. Nejlepší bude si to vyzkoušet sám ( download: http://home.hetnet.nl/~ea.sackman/WinGDB3.42/SetupWinGDB3.exe )
Je to německý server a instalace je myslím také v němčině, ale ve finále umožňuje angličtinu. Takže hodně štěstí při laborování.
Je to přesně tak, jak říkáš. Dík za rady, určitě vyzkouším!
Ještě prosím, už jsem to zkoušel. V tom programu mám vybrat jako volbu převodu jedničku? Když to provedu pomocí jedničky, ve výsledném souboru vidím zase tři trasy v záložce trasy, ALE NAVÍC vidím 184 bodů v záložce trasové body. V záložce stopy NENÍ NIC. Je to O.K.? Předem děkuji.
Nejnovější verze je momentálně už 3.50, stahujte zde WinGDB .
Ne, ne … je to volba 5/6 "Convert routes to tracks …"
Jinak nástroj na spojování tras/stop je přímo v MapSource. Pokud nic nevidíš, tak Menu–>Zobrazit–>Zobrazit panely nástrojů–>Upravit stopu … musí být fajfka (je to pro MS 6.13.7 .. ve vyšší verzi to může být jinak)
No a v té poslední verzi 3.50 (jak uvádí Jarous1) je to volba 11/12. Tuto verzi ale budu muset ještě podrobněji prozkoumat.
Díky chlapáci, mám to hotový.