Slovakia Topo v.2 ke stažení

Bratři Slováci taky updatovali svojí mapu a vypadá dost dobře [H]

Slovakia Topo v.2

Mapový obsah

Cestná sieť celého územia Slovenska - cesty I.÷ III. triedy a diaľnice.

- celková dĺžka ciest viac ako 45.000 km

Uličná sieť s názvami ulíc vo všetkých  mestách a väčších obciach

- celkovo viac ako 500 obcí s uličnou podrobnosťou 

Databáza miest, obcí i častí obcí s ich názvom, názvom okresu a PSČ.

- celkový počet viac ako 7.000

Databáza zaujímavých objektov POI (servis, hotel, nemocnica, TIM, ...).

- celkový počet objektov viac ako 80.000 objektov

Vrstevnice - rozostup 25 metrov

Výškopis - pohoria, štíty, kopce viac ako 15.000 kót

Turisticky značené trasy – viac ako 11.000 km, podpora automatického plánovania trás—autorouting

Cyklisticky značené trasy – len vybrané oblasti

Názvoslovie—miestné názvy polí, lúk, lesov, osád a podobne

Hranice pre - chránené územia, národné parky a orografické celky.

Vodné toky a vodné plochy ako sú rieky, vodné nádrže, jazerá a rybníky.

Železničné trate. Plochy lesov a plochy zastavaných území.

Nejvíc se mi na tom líbí nová cena 2190,- Sk - to je oproti ceně za verzi 1 na webu českého Garminu (2990,- Kč) už docela přijatelné, i když tam byly možná v ceně dvě licence, ale stejně by se mi nechtělo nikoho na sdílení licence shánět.

EDIT: Ještě kdyby se tak za podobnou cenu dala sehnat Topo Austria, to by se mi líbilo. Nevíte někdo, kde by se dala sehnat levnějc než za 4300,- Kč u Garmin.cz ? Moc bych ji chtěl, ale tato cena jí neodpovídá.

Tak jsem si nainstaloval update a musím konstatovat, že je fakt dost dobře udělaná. Už se těším na srpen až ji vyzkouším v terénu :-).

Osobně bych zase potřeboval někde koupit TOPO SRN, ale jen Sasko bez zbytku SRN. Někde jsem to už viděl, ale nemůžu to najít. Nevíte někdo?

Není to jen přikoupení druhé licence za 50 euro ? Našel jsem tam ještě jeden produkt za 138 euro, který se tváří jako plnohodnotná topomapa:

http://www.gps24.de/lshop,showdetail,26363,d,1180095004-26363,,900199,,@showrub--karten.mapsourceTshowdetail--karten.mapsource--900213,.htm

Viděls tu mapu Rakouska naživo? Na českou a slovenskou topomapu se nehrabe - jde-li tedy o produkt, co jsem měl možnost vidět já. Až bych možná i váhal, jestli ji chci.

Viděl jsem to v tradiční garminovské internetové simulaci - mapa není úplně super, ale přece jen má vrstevnice a nějaké značené stezky. Za čtyři tisíce určitě nestojí. To bych radši použil kombinaci Metroguide + papírová topomapa. Na druhou stranu hodlám trávit v Semmeringu a okolních Alpách přes léto a po další zbytek života poměrně dost času (a až bude dostatek postelí tak pozvu na víkend i obvyklý brněnský team), takže si myslím, že by se investice v pohodlnosti používání vrátila. Jeden papírový list navíc stojí (aspoň přímo v Semmeringu, kde jsem ho kupoval) kolem 10 euro, což taky není zrovna málo - pořád je to ale lepší než 4300,- za mnohem méně dokonalou topo.

Pokud jde koupit TOPO Austria za 138 EUR + druha licence za 50 EUR, coz je 94 EUR za jednu licenci, klidne bych do toho za ty prach sel napul :-)

Jenze 94 euro je pořád za tuto mapu příliš. Za ty prachy nestojí, nejsem za ni ochotný dát víc než za českou mapu, která je lepší a ještě příležitostně aktualizovaná + člověk dostanu Atlas v6 zdarma, nebudu rakušákům rvát prachy do chřtánu zbytečně…

Já mám originál a zatím bez další licence…