Vážení kačeři, při pročítání logů jsem nabyl přesvědčení, že v geocachingu se při logování nepoužívá obecná čeština, ale speciální jazyk s poněkud odlišným významem.
Dovolil jsem si tedy analyzovat některé častější slovní spojení a vytvořil jsem základ SLOVNÍKU pro logování a pochopení významu logů. Pokud znáte překlad nějakého dalšího slovního spojení, tak ho prosím uveďte do odpovědi.
Tradiční keše
[color=blue]Nalezeno napodruhé… [/color]
Nalezeno napotřetí (napočtvrté)…
[color=blue]Odloveno bez problémů, jasná skrýš…[/color]
Asi čtvrt hodiny jsem to nemohl najít, už jsem toho chtěl nechat, ale nakonec jsem to našel na úplně typickém místě…
[color=blue]Nalezeno na první sáhnutí…[/color]
Když jsem přicházel, viděl jsem kolegu kačera jak schránku zrovna ukládá…
[color=blue]Na místo se určitě ještě vrátím…[/color]
Samozřejmě tam jenom tak zase nepojedu (budu kešovat jinde), nicméně kdyby se poblíž objevila nová keš, tak se pro ni zastavím…
[color=blue]Zajímavý listing…[/color]
Teda celý jsem ho nečetl, protože byl hrozně dlouhej, ale bylo tam hodně obrázků…
[color=blue]Žádný log[/color]
DNF
[color=blue]DNF: na místě jsem hrozně dlouho hledal, ale pravděpodobně mě ranila geoslepota, musím se příště víc snažit…[/color]
Jsem 100% přesvědčen, že keš je ukradená, jinak bych to samozřejmě našel…
Mysterky
[color=blue]Vyluštěno ihned bez problémů…[/color]
Nepochopil jsem pořádně zadání, počítal jsem to jinak a ono to náhodou vyšlo…
[color=blue]Obtížnost bych viděl tak o hvězdičku menší…[/color]
Hrozně dlouho jsem nato nemohl přijít, ale pak mě to došlo (někdo mně poradil) a říkal jsem si, že jsem byl úplně blbej…
[color=blue]Obtížnost bych viděl tak o hvězdičku výš…[/color]
Vůbec jsem to nevyluštil, ale naštěstí jsem jel pro keš s někým kdo na to opravdu přišel…
[color=blue]Evince po chvíli potvrdila správnost výsledku…[/color]
Mám možnost se připojovat z domu přes různé IP adresy…
Multiny
[color=blue]Zadání by mohlo být jednoznačnější…[/color]
Zadání sice bylo jednoznačné, ale špatně jsem si ho přečetl a počítal něco jiného někde jinde…
[color=blue]Byla to pěkná dlouhá procházka…[/color]
Byla to neúměrně dlouhá multina, být tam místo toho čtyři tradicionálky, byl bych spokojenější…
Nevydařené keše
[color=blue]Doufám, že se přes drobné problémy po publikaci nenechá autor od kešování a zakládání odradit…[/color]
Doufám, že autor dlouho nic nezaloží…
[color=blue]Nechci prudit, ale…[/color]
Chci prudit…
[color=blue]Zajímavé místo, díky za bod…[/color]
Keš byla o ničem, díky aspoň za ten bod…
FTF lovy
[color=blue]Zrovna jsem se učil na zkoušku, když to píplo, a tak jsem si řekl, že to zkusím…[/color]
Zrovna jsem se díval na televizi, říkal jsem si, že bych se měl učit na zkoušku, ale pak to naštěstí píplo a měl jsem důvod učení zase odložit…
[color=blue]Když to píplo, tak jsem jel zrovna kolem a tak jsem jenom zastavil pro FTF…[/color]
Tři čtvrtě hodiny před tím, než to píplo, tak jsem jel zrovna kolem, a tak jsem se vrátil 50 km zpět pro FTF
[color=blue]Musel jsem v práci (doma) ještě něco neodkladného dodělat, a poté jsem si v klidu zajel pro STF…[/color]
Vyrazil jsem ihned po pípnutí, ale po cestě jsem zabloudil a musel se vracet, a tak z toho bylo jenom STF
[color=blue]S FTF jsem samozřejmě už nepočítal…[/color]
Nemohl jsem vyrazit dřív, ale do poslední chvíle jsem doufal, že budu první…
[color=blue]Gratuluji kolegovi k FTF pět minut přede mnou…[/color]
Příště mu propíchám gumy…
:D:D:D