Slozite mysterky

Docela by me zajimali vase tipy na extra zajimave slozite mysterky. Takove, na kterych jste se opravdu delsi dobu zadrhli, nez jste vubec vyrazili na jejich odloveni.

U mě zatim největší peklo. GCTEYH Uhliruv poklad/Northern Mystery (Unknown Cache) in Hlavní město Praha, Czechia created by Cmuchal&Bentley007

No par na kterejch sem zadrh uz tu bylo, momentalne sem seklej na GC147G0 Stepanska skala od OSPO. Ale cejtim ze uz ji mam napul vylustenou :D:D

Uhlíře (viz. Sahibuv příspěvek) snad ani netřeba zmiňovat. Taky ho ještě nemam, ale až asi do včerejška jsem ho úspěšně ignoroval. Dost dlouho už dumám nad GCTR4X, kde identifikaci jsem asi za 2 hodiny nad mapou zvládl, ale nějak je nedokážu "seřadit podle tajného klíče". ne uplně snadná byla GCZE5N - tam je ale aspoň jasný, CO se má dělat, jen je "trochu" problém to udělat.

Jinak se zakejsávám spíš na těch "lehčích" - např. GC118ET mi v hlavě ležela dost dlouho, a to má jen dvě hvězdičky :o a na slušný záhul vypadá Uhlířova vdova.

No a pokud někdo chce "opravdovou perličku", aspoň podle frekvence logů, určitě koukněte na GC11764 - 5 měsíců po publikaci je STF stále volné… ;)B)

pls. (pro vsechny debatujici), bylo by mozne psat pri odkazech na kese i nazvy? URL neni treba. Samotny WP mi z 90% fakt nic nerika, pres den totiz stihnu jen proletnout zajimavejsi prispevky a hledat, o jake kese se jedna, vetsinou nemuzu. A vecer uz jsou na poradu novejsi prispevky :smiley: Staci treba k WP uvet i nepresny nazev cache :wink:

1234 56578 by zblabunk. Ještě pořád nevím, co s tím :frowning: .

Na to, ze GOL-PP (GC10ZBY) ma 1,5* obtiznost, jsem ji louskal pomerne dlouho.

Moc pěkné jsou tyto: [cache]GCYJE9[/cache]- Cha - cha cache, [cache]GCZF4T[/cache]- Jéééé Jeeee :frowning: ještě jsem je nerozlouskl.

Cha-cha mi taky dala zabrat, ale reseni je nakonec jednoduche :). Na Jee Jee se da jit hrubou silou.

1. O.k., pro Miona dodám i názvy. Nějak jsem předpokládal, že waypoint docela stačí - nezabírá celý řádek jako url a není přece problém si to na gc.com dohledat. Ale je fakt že já často v práci ani nestihnu kouknout sem…
    GCTR4X: "česká města". 4,5 hvězdičky. identifikuj 26 českých měst podle leteckého snímku… což nestačí, pak je ještě potřeba je "správně seřadit" a až pak se dá dosadit do vzorce. identifikaci mam, seřazení jsem zatim nezvlád.
    GCZE5N: "Loki’s mystery". 4,5 hvězdičky, brutální sudoku. víš co ale nevíš jak.
    GC118ET: "GOL-PP2". Ale to je v sérii běžné, že mysterka má 2 hvězdičky ale zírá se na ni bezvýsledně 3 hodiny.
    GC11764: "TUL". 4,5 hvězdičky, skoro v centru Liberce, kde je kačerů hafo… ale zatímco já ji měl za čtvrt hodiny, oni ji za 5 měsíců nelouskli. Možná ji jen ignorují a radši jezdí po horách :wink:

2. rozvinuli jste tu docela dost "záludných" keší nacházejících se v mé oblasti zájmu. Takže o nich něco vím:
    GOL-PP: štěstí jak sviň, jeden večer mě políbila GOLmúza a během chvíle jsem lousknul jak tu zapeklitou PP2, tak i PP3, na kterou jsem předtím vždy jen kouk a hned odložil. A tak jsem koukal i po dalších keších série (PP2, 3 v podještědí mam ještě celkem poruce, PP v Lípě už ne), narazil na PP - a za 5 minut byla vyluštěná :smiley:
    Cha-cha: kouknul, řešení do 5 minut neměl, tak jsem ji odložil a od té doby jsem ji neviděl.
    Jéééé Jeee: totéž viz. Cha-cha, možná jsem ani neviděl zadání.

Když jsme u těch Hlavaticových vypečeností: co říkáte na GC14MWK "Trináctá komnata - KHzPaB"? 5/3,5, zadání vypadá naprostě neprůstřelně. Já díky přiložené orienťácké mapce vím, kde je, a Petegeo, který už ji ulovil (získáním o-mapy + brute force) mě ujistil, že brute force je v daném případě celkem hračka, když se ví kde, tak až budu mít cestu kolem, kouknu tam… ale luštit… to fakt asi ne :slight_smile:

jo a kdo nechápete mé bydliště: GCYQ16, Diagnosis. Moc hezká mysterka a varování, jak všichni skončíme :wink: Téhle mysterce jsem podleh a málem díky ní přímo u Nicka skončil ještě než jsem si koupil GPS. Ale asi po 4 dnech padla. vedlejší Bláznivý dentrolog má sice o hvězdičku víc, ale byl pro mě úplná hračka B)

Když jsme u těch Hlavaticových vypečeností: co říkáte na GC14MWK "Trináctá komnata - KHzPaB"? 5/3,5, zadání vypadá naprostě neprůstřelně. Já díky přiložené orienťácké mapce vím, kde je, a Petegeo, který už ji ulovil (získáním o-mapy + brute force) mě ujistil, že brute force je v daném případě celkem hračka, když se ví kde, tak až budu mít cestu kolem, kouknu tam… ale luštit… to fakt asi ne :slight_smile:
[/quote]

No bacha, Petegeo umi sakra hledat :D. Takovy stesi jako ma on, to se jen tak nevidi :).

nazapomínejte na nové tagy "cache" atd, čtenáři vám budou vděční :wink:

Co třeba cache TUL, kterou ztaím našel jen jediný člověk http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=b4abdf2c-2834-475f-8b76-9817dd184eed ?

No, Diagnosis jsem četl jen jednou zběžně, nějak jsem nebyl v rozpoložení zapínat mozkové závity. Ale bláznivý dendrolog není nic složitého, pokud si člověk poshání české názvy, tak až asi na jeden strom, co jsem žil v domnění že vypadá jinak mi nakonec vylučovací metodou vyšlo lehce všechno. Vždyť tam není nic složitého. Ale ta Diagnosis, hmm, budu se na ní muset asi podívat a doufám, že neskončím taky tam. To už vidím jako problém Uhlíře a uhlířku, a nebo již zmíněné Lokiho mystery, které vím jak na něj, mám i pár nakopnutí, ale stále je tu spousta slepých uliček a je to o lenosti je všechny procházet. Prostě každá mystery ba měla být těžká tak akorát, pak už to člověka přestane bavit luštit. A v té velké konkurenci ostatních keší na ty odložené dojde až ve chvíli, kdy není co jiného lovit.

Nojo na Diagnosis jsem úplně zapomněla :D. Tu jsem taky ještě nevyluštila :smiley:

Asi tím někoho naštvu, ale co, vyjádřím svůj názor. Pro mě osobně je GC o poznávání nových zajímavých míst a o získávání nových znalostí o těchto místech i jiných. Pološílené šifry si mohu luštit i jinde, než na GC. Pro mě je správná mysterka třeba Astrocache I a II. To je nádhera a člověk se dozví i něco nového. Kdo si chce lámat mozek nad Uhlířem, nic proti tomu, ale mě to nebaví.

Souhlasím s Billem a Matesxem. Podle mě jsou zajímavé mysterky ty, které nutí člověka aby prošel krajem nebo zjistil něco o kraji či něco se zjištěním informací. I když jsem také ve svých pokladech také použil šifru, ta je snad celkem jednoduchá a také v nápovědě uvádím alespoň částečnou nápovědu.
Některé mysterky mě provokují svou blízkostí mého bydliště, ale přece jen když jedu někam dál, kde nevím přesně kudy pojedu, tak určitě nemám čas rozluštit 10 mysterek v oblasti, kde třeba pojedu jen kolem jediné…
Jinak co se týče vymýšlení - ono řekl bych, že vymyšlení nedá až takovou práci, stačí dobrý nápad, ale i když se autorovi taková šifra zná snadná, může být hodně zapeklitá…

já také ty extrabuřt mysterky moc nemusím, ale beru je jako příjemné (někdy :D) zpestření geocachingu, hlavně asi pro ty machry, co už mají vše vysbírané, takhle jim alespoň vystačí jedna keška na týden či měsíc:)

Docela bych u takových mysterek uvítal možnost zpětné kontroly. Zatím jsem s něčím takovým setkal u Harweyovy Intervalové.

Člověk se občas rád potrápí nad nějakým hlavolamem či šifrou. Když pak vyrazí ale do terénu a bloudí úplně někde jinde (a ani o tom neví), to pak na… a bere to chuť pouštět se do podobných akcí.

A to je zase škoda. Vždyť autor si s tím dal tolik práce …