Byl jednou jeden event a byla jednou jedna eventová multino-mysterka vymyšlená tak, aby se její číselné indicie daly posbírat pětikilometrovou procházkou den, dva předem, ale jejich smysl byl zřejmý až po dodání závěrečné indicie po zahájení eventu. A sešli se kačeři na event, dostali závěrečnou indicii a luštili, až se jim z hlav kouřilo. A první vyluštil a vyrazil na finálovku. A tam našel dva dny staré logy dvou borců, kteří se rozhodli ostatním "amatérům" ukázat, jak jsou dobří. Bez té závěrečné indicie souřadnice finále totiž vyluštit nemohli (na 100 %), takže zřejmě věnovali nemalé úsilí tomu procházet se znalostí okolí vytipované lokace a brute force hledat až našli.
Třeba si tím pohonili svoje ego, ale zkazili přitom radost všem účastníkům eventu i organizátorům. I takový je geocaching, i takoví jsou kačeři…
Předpokládám, že nemusím poznamenávat, že na netu se do této chvíle nezalogovali…
Pro zájemce více na plzeňském geowebu.
fuj..pěknej kanibalizmus
Tak nevim, ale ac neznam podrobnosti, nechapu cim zkazili radost ostatnim ? Znicili snad kes ? Jo takto, dovolili si za pomoci nemaleho usili preci jenom kes najit, aniz by si to autor pral ?
Tak na to bych mel jednoduchou odpoved, je to predevsim chyba ownera, ze slo schranku tak snadno najit, tedy jak fyzicke umisteni, tak konstrukce sifry, v neposledni rade mohl kesku disablovat az do odlovu, potazmo fyzicky schranku na misto umistit az v den eventu. ![]()
Ja si take myslim, ze "zkazili přitom radost všem účastníkům eventu i organizátorům" je trochu prehnane hodnoceni. Na eventech preci jde o setkani, pokec, zabavu, zazitky z akce … Nekteri pravda zavodi (a vitez timto tedy asi prisel o FTF), ale ze by to mel byt duvod ke krachu celeho eventu, to snad ne. Cmuchaci hledaci nasli holt douru, to se stava i v realnem zivote (viz. nalezeni doury v zakonech apod.). Da se rici, ze je to take urcite pouceni pro organizatory dalsich eventu …
No kazdopane kdybych tam dochvatal se svym tymem prvni a pak koukl do zaplneneho logbooku, tak by mne to asi take pekne nakrklo ![]()
Já to vidím tak nějak, že to byla trochu organizační chyba… Pokud někdo sbírá indície, pak nemusí vědět co bude dál, tedy schránka nemusela být na svém místě, ale mohl ji tam majitel uložit až v den eventu, případně v jeho průběhu. Stejně tak asi nemusel zveřejňovat hint a další věci…
… díval bych se na to jako v horolezectví. Ano, dá se vrcholu dosáhnout po žebříku, z vrtulníku, s kyslíkem, nechat se vynést… nebo prostě to vyšlápnout a užít si to. Ten první má bod a byl tam, ten druhý má bod, byl tam a užil si to s ostatníma.
Tragédii bych z toho nedělal, je to nepříjemný, ale horší by bylo kdyby na ten event nikdo nepřišel ![]()
Priznavam ze na Eventy moc nechodim. Vlastne jsem byl na dvou, na Hradnikovych "Geoledopadech" a na Bisacovem "Vodnim ptactvu na Ohri". A to prave proto, ze to nebylo jen o tom sezeni v hospode. ![]()
Na obou byla take zverejnena "premiova cache". Na obou byla take odlovena jako hromadne FTF.
Na zadnem z nich, se nenasel nikdo, kdo by k te cache "letel, bezel, padloval…" SAM. Jen aby predbehl ostatni a zalogoval SVOJE FTF. Proste vsichni spolecne hledali, spolecne logovali FTF a spolecne poridili hromadnou fotku coFTF.
A o tom myslim ten geocaching je - zvlast na Eventu (uz podle vyznamu toho slova… ).
Proto nejak nerozumim, co kdo komu zkazil. Ti co po zverejneni cache dva dny pred eventem fyzicky nasli a zalogovali?
Jo aha… Ti co jako prvni "trhli partu", a "leteli, bezeli, jeli autem…" jen aby predbehli ty ostatni, a ukazali jim, tomu zbytku v hospode, jaci ze oni jsou ti borci…
Jo, i o tom ten geocaching je …
Mno ja to vidím tak že se při tom BF hledani možná pobavili stějně dobře jako ostatni při luštění o voto snad de ;). Můj názor je možná ovlivněn tím že BF metodu mám rád. A proto hůrá za šipkou či jen tak ověřit zda to tam náhodou není.
p.s. Stejné BF bylo předčasem podniknuto na bonus TPG v Brně. GC1174F TPG - Týden pilného geocachera (BONUS) (Unknown Cache) in Jihomoravský kraj, Czechia created by Knezda & ALdenVM
BF je asi taky cesta, asi si to opravdu takový kačer užije… máš pravdu našel, je mu jedno jakou cestou, má právo se zalogovat, má FTF, má… Pro majitele je to ale určitě do dalšího počinu poučení, jak to nedělat.
Přesně tak. Majitel skrejše se poučí a přiště je jeho keš o 100% lepší. Škoda jen že to neplatí i o našich zákonodárcích. Ty se nepoučí z ničeho B)
No tak už přestaňte fňukat. No tak jste nebyli první, no. Je to jen hra, nesmíte to brát tak vážně. Taky dávam přednost odlovům typu Vietcong před odlovama typu Čedok. ![]()
Pár poznámek…
- Autor je i ve svém věku natolik naivní, že u kešky deklarované jednoznačně jako eventová soutěžní prostě pokus o BF nepředpokládal, a proto se mu ani nesnažil bránit. Jinak mu hledání skulin ve výpočtech a šifrách mysterek a multin cizí není…
Tady šlo o to, že to byla keška připravovaná cílěně pro ten event. - Určitě je to poučení. Z věty o "zkažení radosti" rád vypustím slovo "všech", to jediné asi bylo přehnané.
- "Ten první má bod a byl tam, ten druhý má bod, byl tam a užil si to s ostatníma. Tragédii bych z toho nedělal, je to nepříjemný, ale horší by bylo kdyby na ten event nikdo nepřišel. :)" - Jj, souhlasím. Event se vydařil a krach to určitě nebyl - ani eventu, ani kešky.

- Tady ta mysterka byla od počátku deklarovaná jako eventová soutěžní. Dobrý pohled na partu kačerů, kteří vyfasují indicii a 20 min. je v hospodě ticho, jen mozkové závity šrotují.

Jinak - díky všem za názory.
Jasně, že jsem v tomto případě jednostranně zaujatý.
Lépe jsi to říci nemohl. :D:D:D
Pokud mas Venco problem prov to neresi jako chlap a neposlel mi email kde vse reknem, kdybych te neznal tak si reknu nakej novacek. Keska byla publikovana jiz ve stredu nebylo u ni zadne DISABLE takze nevidim problem v tom si ji zkusit odlovit. Trasu koralku jsme si pekne prosli a projeli nebot jsem kesovali v Rokycanech. V Ujezde jsme si sedli na terasu a a davali dohromady souradnice, bylo nam jasne ze tam bude nakej chytak, ale po pdukladnem precteni listingu coz ja tak casto nedelam, bylo jasne ze pouze 2 mista odpovidaji popisu, 1 bylo ihned zavrhnuta asi 1.2km coz je daleko, druha moznost byla jasna par metru presne jak je to psano v listingu, zacalo zapad vice veci dohromady(nechci prozracovat co), presun byl v pohode samotne hledani kese necelych 20min, kes velice pekne schovana pred zraky, sli jsme uz domu kdyz se ukazala. Tahle kes byl vlastne letterbox s 5 hvezdickama. Kes mohl kdokoli zkusil odlovit, zvlast kdyz tak dlouho svitila jako new, nikdo nemel odvahu zkusit si to a bal se DNF.
Za odlov se nestydim, nic jsem neporusil, ze jdu logovat az to taky rad vysvetlim, nebyl cas clovek mel jeste dalsi starosti, pocitac vidim az ted.
Mrzi me ze to tak desne zeres a beres vazne, je to jen hra. Proc sis tedy nenechal publikovat kes az v sobotu, kdyz Ti na tom tak zalezelo.
V priloze prikladam v raru zabaleny listing ze ctvrtka.
Jo, trochu jak na matematicko fyzikální olympiádě, ovšem není od věci si říct, že na eventy chodí i lidi si jen tak pokecat a pobavit se, k čemuž jsou hospody primárně určeny ![]()
Občas je to docela úlet, když se všichni zvednou a bez placení zmizí…, obsluha pak nechápe.., a né že by šli kolektivně, někdy je to boj kdo tam bude dřív. Tak jo, proti gustu žádnej dišputát.
A právě proto říkám ano, BF je pak dobrej výpek na takový týpky ![]()
Tak k tomuhle včera taky došlo… A museli jsme obsluhu uklidňovat. ![]()
to Cira: Kdyby to nebyla keška eventová, ale jakákoli jiná, ani nepípnu. Ať už bych figuroval jako owner nebo jako někdo, koho jiný BF připravil o FTF. I to už jsem párkrát zažil…
Ale u kešky, která je deklarovaná jako eventová, připravená tematicky k eventu a tak i vymyšlená, jsem to nečekal. Asi moje hloupost nebo snad naivita. Dokonce jsem ten "hint" do listignu ještě dopsal, protože mne prostě nenapadlo, že na eventovou kešku někdo takhle vyrazí. Dobře mi tak moje blbost. Jak už jsem někde psal - proti pravidlům to není.
Co se týče temínu publikace - dohadovali jsme se o tom s Poníkem. On sám mi radil počkat s publikací až na sobotu ráno. Ale já chtěl dřív, aby někdo, kdo nebude mít před eventem čas, měl čas si trasu projít s předstihem. A ukecal jsem ho. Takže publikace nebyla náhodná a naběhl jsem si do toho sám.
To ale nic nemění na tom, že mi ten předevntový odlov nesedí… To ale nic nemění na tom, že byl v souladu s pravidly…
…ehm, chlapi, neberete to moc vážně??
Opravdu jde jen o hru a podle popisu událostí to FTF-komando GC-rules neporušilo. Sakra, co takhle vypadnout místo plkání na netu ven na geoprocházku??? ![]()
Přesně to jsme dnes odpoledne udělali a odlovili si jednu multinku, která nám už dlouho strašila poblíž HC.
A tím za sebe končím debatu. ![]()
Jen tu zopakuji to, co psala na plzeňském geowebu Flower, protože se s tím naprosto ztotožňuji: TO, ŽE NEPORUŠÍM ZÁKON, ČI PRAVIDLO, NEDĚLÁ ZE MĚ SLUŠNÉHO ČLOVĚKA.
V tuhle hodinu?! Vždyť bude fotbal ![]()
No, vy to tam stejně v té Plzni nějak moc žerete.