ráda bych podnikla výlet do Ivančic za odlovením smajlíka eventuálně bych se k někomu přidala, pokud už máte naplánováno, nejraději už tento týden
Pokud je tu někdo z Brna s podobným plánem, ozvěte se ![]()
No byl jsem tam o víkendu a mám polovinu, ty těžší na který je potřeba lano nebo extrémní stromolezecké schopnosti mi chybí. ![]()
Chlape, co to tady provádíš… já jsem myslel, že to dolovíme spolu! ![]()
Fruiko: Takže bez lana s tím nehnu? Dnes vyrážím smajlíka jen obhlídnout, a hlavní odlov bude ve čtvrtek ![]()
Finálku bez lana určitě nedáš a pak se našlo pár stromů, pod kterými jsme smutně seděli, koukali na jeho holý kmen a proklínali se, že jsme nevzali lano… takže lano doporučuji ![]()
Jako, za nasi skupinu muzu rict, ze lano sme pouzili jen na finale. Nicmene dekujeme za lezecke schopnosti nezne casti tymu ![]()
jsem jediný komu připadá zakládání podobných sérii keší samoúčelné ?
(pisatel vyjádřil osobní názor)
Body!
// = souhlas
Chybi mi jeste 6 kousku a mohu rict, ze s troskou odvahy a sikovnosti se dalo zatim vse odlovit bez lana (i kdyz c.5 byl hodne velkej orisek)
Trauma : puvodne jsem si to taky myslel, ale na miste jsem zjistil, ze je serie moc pekne a zajimave udelana a schovky jsou mnohdy originalni a dnes uz mohu s klidnym svedomim rict, ze cela serie ma sve opodstatneni a nejedna se o samoucelnou hricku. Pokud ma nekdo rad kesky v lese a rad splha po stromech, tak se ze smailika bude vracet uplne spokojenej.
tak už jsem to zjistila, bez lana to nepůjde B)
včera jsem chtěla ulovit oči ze smajlíka a z těch 8 keší, jsem jich ulovila jen 6 a jako bonus jsem našla 6 klíšťat, dvě sršní hnízda a hada
asi se tam ještě několikrát podívám, než je budu mít kompletně posbírané, ale je tam krásně, takže mi to vůbec nevadí ![]()
Zajímavé. Že bych se taky zítra přidal? ![]()
Nestraš!!! Chtěl jsem tam někdy vyrazit s dcerou, že si užije lezení po stromech, ale sršni, hadi a ty malé černé svině (nejsem rasista…:D:D) mne poněkud znepokojují.
Do jaké výšky je cca nutno lézt? Abych věděl, jestli tam mohu dceru pustit bez obav.
Díky za info.
kromě finále se dá bez lana vše, i když některé stromy daly docela zabrat a neobešlo se to bez pár odřenin
Výška je různá, někde až okolo 10m.
Klíšťata byly asi to nejhorší, je jich tam opravdu požehnaně, jinak je to super částečně akční procházka po lese. O body tu až tak nejde, šel bych tam i kdyby to byly jen stage a bodík až za finále.
nemáš chtít baštit koláček odprostředka, od náplně ![]()
Mimo bonusu jsme vystačili s krátkými úvazky.
2 - 4 ks stačily, délka smyčky cca 1,5 m.
Ale trochu fyzičky to chce. ![]()
Šel jsem smajla o víkendu (sám bez lana na doporučení známého),ale bez lana se to nedá :@ (nebo musí být někdo lezecky nadaný)! Minimálně doporučuji jít ve dvou, některé jsou opravdu těžké, jiné zase vysoko cca 10m - ale není to tak zlé. Tak trochu jsem počítal s tím, že když bude prodloužené volno, tak tam někoho potkám a přidám se k nim a taky že jo. Na druhé keši jsem potkal
PTÁKA FIDA s dětmi (zrovna začínali), tak jsme šli spolu. Měl s s sebou manželku a dvě děti 6 a 9 let a přes ¾ cesty šly s námi. Musím říct, že bez Fida bych to nedal. Byl vybavený různě dlouhými a širokými lany, tak jsme to nakonec vše odlovily (kromě finálovky – ta nebyla ani v plánu). Doporučuji si ofotit fotohinty (měl jsem je v mobilu), někdy dost pomohly a ušetřili čas. Schovky jsou někdy těžké i podle fotohintu najít kešku v pařezu šikovně zastrčenou bylo obtížné. Co se týče klíšťat, jsem očkovaný a navíc jsem byl chráněný pravidelně obnovující vrstvou repelentu na nohách, krku a rukách, tak se na mě žádné nepřisálo ;). Děti na tom byly podstatně hůř. Co vím tak Fido vytahoval klíšťata dětem za pochodu… :o Hada jsme také potkali (1 živého málem jsem na něj na cestě šlápl, ale byl malinkatý cca 20cm a pak většího také na cestě, ale ten už to měl za sebou). Některé kešky jsou kousek od cesty, jindy se musí prodírat houštím. Každopádně to je super procházka lesem a když vyjde počasí nemá to chybu. Navíc dát 35 keší (cestou do Brna jsem odlovil ještě jeden mlýn) za jeden den se mi už dlouho nepoštěstí B)