SmartCom GPS na N73

Zdravím, může mi někdo poradit kde sehnat softík SmartCom GPS a k němu turistické mapy pro N73, popřípadě i poradit jak vše nainstalovat? Díky

Hledej tady http://www.forumno.net/viewforum.php?f=1. Taky ho používám a jsem maximálně spokojený

jojo Smartcom je vynikajici, pro navigovani k nejblizsi cache je dulezite spravne nastavit vzdalenost sousedniho bodu

Kdyz jsme u toho jak program mate nastaveny? Me nejak posledni dobou asi po reinstalu sipka trosku zlobi, blizim se ke kesi, metry na displeji ubyvaji ale sipka ukazuje treba na druhou stranu a dost ji trva nez se jakz takz nasmeruje. V nastaveni mam Sousedstvi bodu 1m, jinak default. Predtim to makalo uplne dokonale.

to bych videl spis jako problem se signalem nez se smartcomem…

Mozne to je, mozna jsem si to vsugeroval, ale proste se mi zda , ze to predtim ukazovalo lepe. Jeste jednou jsem preinstaloval SmartCom resnul a znovu vypnul statickou navigaci a otestuju jak se to chova. I kdyz moc tomu neverim, ze se neco zmeni.

cim vypinas prosimte tu stat. navigaci? Sirfdemo?

36: ano presne tak. Vypinal jsem to podle navodu MobilMania.cz – O mobilech víme vše

Notebook - ovladace BlueSoleil a Sirfdemo

Pánové, neporadili by jste mi proč mě při navigaci zhruba 30m od uloženého waypontu končí odpočítávání metrů? Šipka taky ukazuje nějak divně. Díky za každý věcný příspěvek.

Stačí změnit v nastavení: sousedství(blízkost) bodu na hodnotu 1 m. Jinak perfektní topo mapy 1: 10 000 jsou k dispozici na jednom válečném fóru :slight_smile:

JIRTEAM: mrkni do Nastaveni - Ruzne- Sousedstvi bodu…co tam mas nastaveno, dej tam tu nejmensi hodnotu tj. 1m …pokud tam mas treba 30m tak uz te 30m od kese bude navigovat k dalsi nejblizsi…

Díky za věcné příspěvky. Domníval jsem se, že nastavení v záložce různé patři pouze k záznamu trasy. Sousedství bodu teda nastavuji na 1 a vyzkouším to. Nevíte ještě co je to sousedství trasy?

Když už se tak bavíme o Smartu, chtěl jsem se ještě zeptat, jestli náhodou nevíte o nějakým softu do PC, který by mě ty mapy b[/b] zobrazil v kompu. Zkoušel jsem je natáhnout do Oziho, ale to se mě nepodařilo. Chtěl bych si je jenom prohlédnout na větší ploše.

Musím též potvrdit, že v případě SmartCom GPS na N73 šipka při navigaci občas dost poskakuje a dlouho ji trvá než se vzpamatuje a to i když má signál perfektní.
*.ogf2 natáhnout do Oziho PC… Kdysi jsem to zkoušel a myslím, že budeš muset z *.ogf2 udělat *.gif nebo *.bmp a nebo *.jpg a ty pak otevřít v Ozim nebo nejlépe je ještě před tím konvertovat do formátu *.ozfx3.
Přímý nástroj pro konverzi jsem nikde neobjevil.

Taky pouzivam SCGPS na N73 + DL-3W a bezi bez problemu. Je pravda ze sipka obcas poskakuje ale to stejne delala i N70 a N6670. Chybu pricitam spis GPS modulu.
N73 obcas trpi vypadkem BT GPS ale je to zpusobeno malou pameti.
Kdyz bezi SCGPS a zaroven vetsi stranka v opere mini tak se odpojuje GPS, coz neni moc prakticke…

Takže pro všechny, který by si ty mapy b[/b] chtěli taky prohlídnout v PC na velkým monitoru. Stačí si stáhnout ogf2tool, nainstalovat a překonvertovat do *.jpg, nebo *.gif-u a potom to už otevře kterýkoliv prohlížeč obrázků. Abyste se nedivili, tak oproti ogf, je gif téměř 4x větší a jpg 2x. S otvíráním ale problémy nejsou.

Ahoj, chtěl bych Vás poprosit o radu ohledně smartcom GPS. Tento program používám ve verzi 1.53b na Nokii N73+BT modul LD-4W. V podstatě všechno jede bez problémů až na to, že pokud zapnu navigaci (sledování) po cestě, kterou jsem si předem připravil v Oziexploreru, tak mi šipka v pravém dolním rohu ukazuje totálně jiný směr s červeným nápisem "ŠPATNĚ". Mapy jsou v pořádku a správně zkalibrované, zápis trasy taky funguje přesně a po načtení v pc se naprosto shoduje s mapou. Nastavení sousedství bodu, viz. výše by také mělo být správně. Už nevím v čem může být chyba a jsem z toho na prášky..:slight_smile: Můžete mi prosím někdo poradit jak to tedy s tou navigací po cestě vlastně je? Děkuji.

Cím převádíte body do wpt? Dělal jsem to kamarádovi programem Gps babel, je v nem na výběr nekolik druhů wpt, ale nějak dobře to nefunguje. Některé načte, jiné restartují telefon…

Pouzivam GPSBabel a nemam s tim zadny problem. Nastaveny to mam takhle:

Ahoj, tohle mne hodne zajima. Tu trasu kterou jsi naklikal v ozi jsi si ulozil jako plt?
Me se totiz nedari ani ve smartcomu zprovoznit aby na ni navigoval . Respektive mam ulozene nejake trasy *.plt na ktere bych se chtel nechat navadet ale nevim jak na to…