SmartFilter - alternativní výběr keší

Pro ty, kdo nejsou, stejně jako já, zcela spokojeni s možnostmi standardního filtru v GeoGetu nabízím alternativu.

Stručně co to umí:

• Hledání keší podle základních parametrů (jméno, autor, obížnost, terén…) pomocí relačních operátorů, podle masky a intervalu.
  • Filtrování podle typu, velikosti, stavu, státu (i více najednou).
  • Možnost ukládat nastavení filtru, poslední nastavení si pamatuje automaticky.
  • Nahrazení stávajícího výběru, přidání k výběru, odebrání od výběru.

Makro je zatím v první betaverzi, uvítám konstruktivní kritiku a nápady na vylepšení.
Stažení makra

Vypadá to moc pěkně, jednoduché a účelné.

Vypada to pekne. Sice jsem se standardnimi filtry spokojen, ale makro jsem stejne musel vyzkouset.

Mam par pripominek
a) pri zavreni pomoci krizku je zadouci, ze se zacne ten filtr nacitat?
b) mozna je matouci zobrazovat stale obe policka k filtrum, i kdyz jsou potreba pouze pri zadavani BETWEEN. Zauvazoval bych mozna misto disablovani o skryvani pomoci property visible.
c) pri pokusu o ulozeni bez vepsaneho jmena se borti na vyjimku

Letmo jsem se na to kouknul, a musim rict, ze dobra prace!

Ke kodu mam jen jednu malou pripominku - na nacitani seznamu statu je v API primo funkce. Muzes si vybrat, jestli chces staty, co se vyskytuji v datech, nebo vsechny mozne staty. A navic ti to spravne prekoduje z UTF-8 kodovani. :wink:

Viz. http://geoget.ararat.cz/doku.php/doc:macro:functions#funkce_databaze_statu

Díky za připomínky, makro je opravené, verze 0.6.beta je k dispozici (viz první příspěvek)

Já si naopak myslím, že je lepší to pole tam nechat a jen ho disablovat, aspoň uživatel vidí, že tam je ještě nejaká další možnost.

Ještě dotaz na Halumu - neexistuje funkce na přidání konkrétní keše do přímo do seznamu? Zatím to dělám tak, že si je uložím do pomocného souboru a ten pak nechám načíst.

Pekne makro. Jen drobnost: pokud dam vyhledat jen nalezene (bez dalsich podminek), procesbar mi ukazuje jako horni mez hodnotu o 1 vyssi nez mam nalezenych kesi.

Pokud je to to, co myslim ja, tak pouzivam: GC.ListAdd

Provedeny drobné úpravy a doplněna možnost spustit vlastní SQL dotaz. Jako příklad je dotaz na vyhledání keší bez listingu.

Verze 0.7 beta

Tohle asi funguje jen v PluginWork, ten v tomto makru vbec nepoužívám. Ale díky za nápad.

Jen takova vecna pripominka: ten dotaz nevypisuje kesky bez listingu, ale kesky bez logu. Spravne by mel byt … EXCEPT select id FROM geolist;
Ve vetsine databazi se o mozna kryje, ale u me ne :smiley:

Je to obecna metoda tridt TGeo. Takze si staci vyrobit instanci te tridy, metodou ji naplnit z databaze a pak zavolat toto, co jej prihodi do seznamu.

Aneb, promenna GC je skutecne v pluginwork, ale ic ti nebrani tomu pouzit promennou svoji. :wink:

Pokud bys chtel priklad, tak myslim, ze to podobne pouzivaji v makrech pro GJ.

To jsem zkusil, nejdřív nějak blbě, takže to nedělalo nic, pak jsem to udělal pořádně, funguje to, ale načtou se jen keše bez dalších waypointů.

Chces-li waypointy, tak si je u te kese musis obehnout a pridat si je taky. Jak obihat waypointy, to najdes treba v originalnim exportnim makru do GPX.

Jen takova kosmeticka vada (nevim jak to resit, takze spis namet k zamysleni): kdyz jednou kliknu do seznamu (napriklad Stat), pak uz nemohu "nic nevynrat" jak radi napoveda a tedy bude vzdy bran Stat v uvahu. Musim tedy oznacit vsechny elementy seznamu nebo ukoncit a znovu spustit makro.

Zkus kliknout se stisknutým CTRL. Bohužel to je vlastnost Windows, to moc neovlivním.

Pravdu dis. To me nenapadlo. Porad je co se ucit.

Nová verze 1.1

Právě vyšel SmartFilter v nové verzi, hlavní změny:

• změněna metoda čtení keší do seznamu
  • přidána "umělá inteligence" k vyhledávacím polím, která poloautomaticky nastavuje operátor

Zase nějaké novinky:

*práce s waypointy

• tlačítko na nastavení výchozích hodnot

Stažení verze 1.2

Opravena chyba při pokusu o načtení dat s prázdným filtrem.

Stažení verze 1.3

Makro mi hlásí - Exeption: Index seznamu je mimo hranice(-1).
Nevíte co je špatně? Díky za radu.

Zkus napsat, co přesně jsi dělal, tedy jak jsi postupoval, než došlo k chybě.