Tohle byla troska chaba reakce na nazor kde nekdo poukazuje na prekracovani nejakych pravidel. Az kvuli takovymto vecem zrusi basic membership pripadne kazde member ship bude placene protoze kvuli takovymto softikum a podobne bude nutne postavit vice serveru aby zatez zvladaly, tak se budete divit a nadavat.
He??? Neco jsem spatne pochopil???
Mam pocit, ze autoruv program generuje vystup z PM-GPX, takze tady o zadne ZVYSENE zatezi nemuze byt ani rec, prave naopak!
Jediny problem, ktery z toho GroundSpeaku vznika, je marketingovy: kazda takovahle vychytavka (at uz mapy a hledani a stahovani mikro-GPX na gc.cz, nebo smartgc, atd.) ma za nasledek, ze clovek uz nepotrebuje byt PM, aby mohl pohodlne geocachovat. Tzn. GroundSpeak zrejme o penize prichazi (zrejme!, je to opravdu jen muj pocit), ale soucasne se mu taky snizuje zatez serveru na ukor zateze serveru ktery hostuje smartgc.
Takze je to remiza :)
Víš, jarry, mně prostě připadá míň nemorální publikovat jinde publikovaná data v přijatelnějším formátu, než když se někdo snaží prodávat data, která získal zadarmo. Mám za to, že komercionalizace geocachingu škodí.
Uz jsme o tom nekolikrat hovorili. Ja tyhle tvoje buliky uz mam na nose dost dlouho. Co jak tobe pripada je nepodstatny. Souhlasils, tak bud chlap a drz slovo.
Zrizeni uctu je zdarma, stahovani kesi celeho sveta taky, byl ti zdarma poskytnut prostor, aby ses mohl venovat svemu konicku a uverejnovat tam sve kese, muzes uploadovat fotky. Tvuj pocit, ze te nekdo sidi je falesny, naopak ty vyuzivas zdarma jejich technicke prostredky, cas a penize aby ses mohl realizovat. Komercionalizace se te nijak nedotyka, mas vsechno zadarmo a system ti plati ostatni, kteri treba ze sveho prijmu ani neodvadeji 50.000,- dani. Se mnou nesmlouvej, svoje stiznosti smeruj na Jeremyho na Groundspeak.com, na foru geocaching.cz ti s tim nikdo nepomuze, tak uz tady prestan ohrivat tu starou kyselou polivcicku. Az (kdyz) dosahnes zmeny pravidel, prijd.
Hm, s Jarrym moc často nesouhlasim ale tentokráte mu dávám plně zapravdu. Už jsem někde jinde psal že ikona komunistického revolucionáře o člověku hodně vypovídá a už je to tady. Už tady máme volání proti “komercionalizaci geocachingu”, kdypak se dozvíme taky něco o prohnilém americkém imperialismu snažícím se nás podmanit? Já se vůbec divím že člověk, propagující soudruha Che, využívá systém GPS který spravuje Pentagon. Není to poněkud zvláštní?
Jinak se k tomu vyjadřovat nebudu, protože vše podstatné k tomu napsal Jarry. Já jen dodám, že v normálním světě opravdu nic není zadarmo, soudruzi.
V tomto případě souhlasím taktéž s Jerrym, konec konců je to logický závěr. Osobně mi lidé typu “proto všemu a všem” dost vadí a byl bych velice nerad, kdyby tu podobných “revolucionářů”, kteří “hrdinně bojují” proti komerci či globalizaci porušováním pravidel a pošlapáváním práv ostatních bylo více !
Jediné, co propaguji, jsou moje názory. Napiš, které pravidlo jsem porušil, nebo čí právo pošlapal a já ho za trest sežeru 100x naxeroxované. A jestli ti vadí můj avatar, tak se na něj nedívej. Mně se líbí, hlavně proto, že provokuje blbečky ke coming-outu.
Obcas sam s nekym souhlasim a s nekym ne, ale ze se zacina motat politika i sem to se mi vubec nelibi… Z teto oblasti radsi rychle pryc! Jen ale takova drobnost 40 let sme lezli rusakum do p****e a ted v ta sama mista lezem americanum. Je to asi nase narodni povaha - patolizalstvi a vlezdoprdelismus…
Přesně tak, politika by na tyhle stránky neměla mít přístup. Proto se podivuju nad propagací násilnických režimů a jejich představitelů. Klidně budu i za blbečka, od lidí tohoto smýšlení mi nadávky naopak lichotí :o)
Se divím, že Solipso vůbec zapíná svůj přístroj GPS. Vždyť při jeho pořízení zaplatil satelitní licenci, čímž pomáhá komercionalizovat svou polohu na zeměkouli, kterou přece ty satelity získaly zdarma! A dokonce v tom chudák stále pokračuje. ;o)
Víš, kamaráde, informace jsou zboží jako každé jiné a už jen jejich přeprava od tvůrce ke konzumentovi něco stojí. Minimálně energii vloženou do jejich zakódování (napsání, promluvení) a zase rozkódování (přečtení, vyslechnutí). Pokud se Ti nelíbí naše konzumní společnost (rozuměj podporující komercionalizaci), tak se divím, že vůbec čteš tento příspěvek.
Mimochodem, pokud tomu dobře rozumím (nejsem PM), tak gc.com prodává SVÉ VLASTNÍ řešení snazšího kódování/rozkódování těchto informací, ne informace samy. Nemusíme řešit, zda tyto informace vlastní nebo ne.
Je ovšem otázkou, zdali může gc.com bránit někomu jinému prodávat zase jeho vlastní řešení snazšího za/roz-kódování těchto informací. Zvláště, když je onen neprodává. Pokud je zákon, se kterým jsem vyjádřil svůj souhlas, protiprávní (to ale netvrdím! je to spíš otázka etiky - stejně tu na fórech nic jiného než geoetiku vyřešit nemůžeme), nemusím přece tento souhlas dodržovat.
Díky autorovi za smartgc. Je pravda, že kvůli němu se méně často připojuji na gc.com. Jsem proto zloděj?
Zeptej se jarryho.
Zeptejte se Jeremyho.
Kdo je to Jeremy?
Kdo je to Pánbůh?
Zed is death, baby ![]()
Proc je Zed smrt?
Sem lama, samozrejme dead. Tak radsi “Zed je mrtvej, bejby”
Ale to uz je ted stejne jedno, kdyz sem to takhle zprznil…
Kdy bude dalsi aktualizace a v jakym intervalu se bude aktualizovat??